Sayfa 67/1000 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 529 - 536 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. Hazinenin ihraç ettiği eurobondları internet sitelerinden alabiliyorsunuz, bin dolar ve katları şeklinde. 200 bin gibi bir alt sınır yok.
    Özel şirketlerin ihraç ettiği eurobondlar için öyle bir sınır olabilir bilemiyorum.
    Benim param çok değil, elde edeceğim faiz geliri de yıllık 34000 lirayı geçmeyeceğinden hiç vergi ödemeyeceğim. Ev alıp kiraya vermekle eurbond almak arasında hesap yaptım eve göre daha cazip buldum paramı bu şekilde değerlendireceğim. Faizleri de çok yükseldi bu ara, tek sorunum elimde dolar yok, biraz daha düşsün diye bekliyorum almak için. Eurobonddan maksimum verim için doları ucuzdan almak, eurobondu yüksek faizden almak lazım, ama ikisi aynı anda olmuyor.

2. 2047 vade tarihli eurobond fiyatı ne kadar. Daha doğrusu hazine tahvillerinin fiyatlarına nereden bakıyoruz.

3.  Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    2047 vade tarihli eurobond fiyatı ne kadar. Daha doğrusu hazine tahvillerinin fiyatlarına nereden bakıyoruz.
    Is yatirim sitesinde SGMK raporu yayinlanuyor hergun , excel dosyasi, onun eurobond sayfasinda ustte devlet, alt kisinda banka eurobondlari var..

4.  Alıntı Originally Posted by Matt1954 Yazıyı Oku
    Is yatirim sitesinde SGMK raporu yayinlanuyor hergun , excel dosyasi, onun eurobond sayfasinda ustte devlet, alt kisinda banka eurobondlari var..
    Dediginiz sayfaya baktim. 20nin ustunde birlesik faizler var. Bunlar tl heralde. Dogru mu?
    Devletin yabanci para birimlerinde borclanma kagidi var mi? Varsa nerden bakabiliriz?
    Saygilar.

SM-G950F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by yldream Yazıyı Oku
    Dediginiz sayfaya baktim. 20nin ustunde birlesik faizler var. Bunlar tl heralde. Dogru mu?
    Devletin yabanci para birimlerinde borclanma kagidi var mi? Varsa nerden bakabiliriz?
    Saygilar.

Tamam buldum tesekkurler.

6. Bilen bilmeyen arkadaşlarımız var. 10 bin dolar ile yatırım yapabileceğimiz uzun dönemli eurobond düşünen var mı? Düşüncelerini nedenleri ile burada paylaşabilir mi?

7.  Alıntı Originally Posted by aaxxiinn Yazıyı Oku
    Bilen bilmeyen arkadaşlarımız var. 10 bin dolar ile yatırım yapabileceğimiz uzun dönemli eurobond düşünen var mı? Düşüncelerini nedenleri ile burada paylaşabilir mi?
    Evet ben bu hafta yapacağım bu yatırımı. Ev alıp kiraya vermek yerine çok daha mantıklı. Eşimin konut hesabını pazartesi bozacağız. Aslında eurobond diğer her türlü risksiz yatırımdan daha karlı. Yıllık yüzde 8-8.5 arası faizi var. Bunun 2-2.5 puanı abd enflasyonu (dolar değer kaybı) karşılığı olarak anaparaya ekliyoruz erimesin diye, geriye kemiksiz yüzde 6 reel kazanç kalıyor. Muafiyet sınırını geçmiyorsanız vergi de yok (ben geçmiyorum) başka bir masraf ve risk de yok.
    TL mevduatta getiriler enflasyonla başabaş bazı yıllar altında bazı yıllar üstünde. Dolar mevduat faizinde ise stopajı düşünce eurobondun yarısı kadar bile değil faizler.
    Başlıktaki eski yazılarıma bakarsanız ev alıp kiraya vermek ile eurobond almayı da karşılaştırmıştım, eurobond kesin daha cazip.
    Burada tek risk doların lira karşısında değer artışının enflasyonun altında kalması olabilir, o da on onbeş sene gibi uzun vade için bence mümkün değil. Hatta son bir iki seneye bakarsanız eurobondcular faiz yerine asıl kurdan köşeyi döndüler.
    Bazı arkadaşlar 200 bin dolar altına vermiyorlar diye yazmışlar ama ben banka sitelerinde bu bilgiyi bulamadım, bin dolar ve katlarına işlem yapılıyor diye gördüm. Bakalım deneyeceğim.

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Evet ben bu hafta yapacağım bu yatırımı. Ev alıp kiraya vermek yerine çok daha mantıklı. Eşimin konut hesabını pazartesi bozacağız. Aslında eurobond diğer her türlü risksiz yatırımdan daha karlı. Yıllık yüzde 8-8.5 arası faizi var. Bunun 2-2.5 puanı abd enflasyonu (dolar değer kaybı) karşılığı olarak anaparaya ekliyoruz erimesin diye, geriye kemiksiz yüzde 6 reel kazanç kalıyor. Muafiyet sınırını geçmiyorsanız vergi de yok (ben geçmiyorum) başka bir masraf ve risk de yok.
    TL mevduatta getiriler enflasyonla başabaş bazı yıllar altında bazı yıllar üstünde. Dolar mevduat faizinde ise stopajı düşünce eurobondun yarısı kadar bile değil faizler.
    Başlıktaki eski yazılarıma bakarsanız ev alıp kiraya vermek ile eurobond almayı da karşılaştırmıştım, eurobond kesin daha cazip.
    Burada tek risk doların lira karşısında değer artışının enflasyonun altında kalması olabilir, o da on onbeş sene gibi uzun vade için bence mümkün değil. Hatta son bir iki seneye bakarsanız eurobondcular faiz yerine asıl kurdan köşeyi döndüler.
    Bazı arkadaşlar 200 bin dolar altına vermiyorlar diye yazmışlar ama ben banka sitelerinde bu bilgiyi bulamadım, bin dolar ve katlarına işlem yapılıyor diye gördüm. Bakalım deneyeceğim.
    Kasım-Aralık aylarında eurobond getirilerinin çok daha yükseleceğini tahmin ediyorum. Son günlerde iç piyasada dolar mevduat faizlerindeki artış da dikkatinizi çekmiştir.

Sayfa 67/1000 İlkİlk ... 1757656667686977117167567 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •