Originally Posted by
pilavli
Evet ben bu hafta yapacağım bu yatırımı. Ev alıp kiraya vermek yerine çok daha mantıklı. Eşimin konut hesabını pazartesi bozacağız. Aslında eurobond diğer her türlü risksiz yatırımdan daha karlı. Yıllık yüzde 8-8.5 arası faizi var. Bunun 2-2.5 puanı abd enflasyonu (dolar değer kaybı) karşılığı olarak anaparaya ekliyoruz erimesin diye, geriye kemiksiz yüzde 6 reel kazanç kalıyor. Muafiyet sınırını geçmiyorsanız vergi de yok (ben geçmiyorum) başka bir masraf ve risk de yok.
TL mevduatta getiriler enflasyonla başabaş bazı yıllar altında bazı yıllar üstünde. Dolar mevduat faizinde ise stopajı düşünce eurobondun yarısı kadar bile değil faizler.
Başlıktaki eski yazılarıma bakarsanız ev alıp kiraya vermek ile eurobond almayı da karşılaştırmıştım, eurobond kesin daha cazip.
Burada tek risk doların lira karşısında değer artışının enflasyonun altında kalması olabilir, o da on onbeş sene gibi uzun vade için bence mümkün değil. Hatta son bir iki seneye bakarsanız eurobondcular faiz yerine asıl kurdan köşeyi döndüler.
Bazı arkadaşlar 200 bin dolar altına vermiyorlar diye yazmışlar ama ben banka sitelerinde bu bilgiyi bulamadım, bin dolar ve katlarına işlem yapılıyor diye gördüm. Bakalım deneyeceğim.
Yer İmleri