Sayfa 87/213 İlkİlk ... 3777858687888997137187 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 689 - 696 arası.

Konu: Dowes

1. Sayın @JonDowes

BIS yeni verileri açıkladı. Size 2 soru sormak istiyorum.

1- http://stats.bis.org/statx/srs/table/a5?c=TR sayfası üzerinde

"Cross-border positions" ile ne anlatılmak isteniyor? 2017 q1 için

Claims 35,083 Outstanding USD mn ve Liabilities 121,814 Outstanding USD mn

.................................................. .................................................. ...................................

2- http://stats.bis.org/statx/srs/table/a5?c=TR sayfası üzerinde

"Cross-border positions"'u "currency" üzerinden sınıflandırmış.

Local currency Claims 5,772 USD mn ve Liabilities 10,220 Outstanding USD mn.
    Foreign currencies Claims 29,312 USD mn ve Liabilities 111,593 Outstanding USD mn.

Bu verilerden kısaca ne sonuç çıkarmamız gerekir ?

.................................................. .................................................. .................

Bonus Soru : BDDK'daki istatistiklerde bu verileri izlemek mümkün müdür?
    Son düzenleme : inti; 17-09-2017 saat: 23:49.
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

2. Ülkenin dış ticaret açığını farklı bir formatta görmüş oluyorsunuz. BIS hesabı sadece banka alacaklarına dayandığı için ekonomik hesabı tam tutmaz tabii ama alacak-verecek farkının temeli o. BDDK'daki istatistiki yöntemler de biraz farklıdır, birebir bu rakamlara ulaşmak mümkün olmaz (mesela Calyon Istanbul şubesinin işlemlerini BIS ile BDDK farklı ele alabilir).
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

3. Sayın JonDowes
    bu akşam ki FED açıklamaları sonrası aralık ayı faiz artırımı beklentisi hızla arttı.Bizde yıl sonuna kadar tahvil ve mevduat faizlerimizin ne kadar etkileneceğini beklemeliyiz? Haftaya vade dönüşüm var 3 aylık bağlamayı düşünüyordum acaba yanlış mı olur?Tşk...

4.  Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    Sayın JonDowes
    bu akşam ki FED açıklamaları sonrası aralık ayı faiz artırımı beklentisi hızla arttı.Bizde yıl sonuna kadar tahvil ve mevduat faizlerimizin ne kadar etkileneceğini beklemeliyiz? Haftaya vade dönüşüm var 3 aylık bağlamayı düşünüyordum acaba yanlış mı olur?Tşk...
    Yılın başında da 4 arttırım beklentisi vardı sonra yavaş yavaş 2'ye inmişti. sadece FED yüzünden TL faizleri aniden artmaz. Burada önemli olan kurun gidişatıdır. 3.60'lara doğru yol alırsa; o zaman TCMB öncülüğünde faizler de biraz artabilir.

Kurallara AYKIRIDIR.

5. Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

Kurallara AYKIRIDIR.

6. Sayın JonDowes bugün vade dönüşüm vardı ne hikmetse alabildiğim en yüksek oran 14.50 oldu 14.60 için zorladığım bütün bankalardan olumsuz yanıt aldım ve bir mt nin söyledikleri çok ilginç geldi teyit amacıyla size sormak istedim.Mt diyor ki ''rekabet kurumu ya da kurulu faiz de üst sınır belirlediği için daha fazla vermeleri söz konusu olmuyormuş aksi taktirde ceza ödemek zorunda kalınıyormuş ve bankanın puanını da etkiliyormuş''.Böyle bir şey bana gerçekçi gelmedi ama bankalar kendi aralarında sözlü anlaşma yapmış olabilirler gibi geldi çünkü geçmişte de yapan bankalar olmuş ve ceza almışlardı.Sizin bilgileriniz ve tecrübeleriniz doğrultusunda mt nin söylediği doğru olabilir mi? yoksa sözlü anlaşma durumu mu var?

7. Öyle bir şey olamaz. Bankalar birbirlerinin binlerce şubesini, milyonlarca müşterisini mi kontrol edecek herkes anlaşmaya uyuyor mu diye? Kartel suç zaten. Mevduat serbest bir piyasa; tavan uygulaması da yok. Rekabet kurulu "herkes 14.50 verecek" dese (kartel lideri?!) kendi kanununu çiğnemiş olurdu. Boş bahane bunlar.
    Son düzenleme : JonDowes; 28-09-2017 saat: 23:06.

Kurallara AYKIRIDIR.

Sn JonDowes sizin görüşünüzü alabilir miyiz. Nasıl gider mevcut süreç ve riskler nelerdir ?

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    O egeli ben değilim

Sayfa 87/213 İlkİlk ... 3777858687888997137187 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •