Sayfa 95/213 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon
Arama sonucu : 1700 madde; 753 - 760 arası.

Konu: Dowes

1.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın @jondowes

Garanti Bankası Genel Müdürü Erbil'in görüşü

Acaba biz mi anlayamıyoruz olayı ? Döviz talebini nasıl kesecek ben gerçekten anlamadım

"Sonuç olarak, TL uzlaşmalı vadeli işlemler, reel sektörün kur riskini daha düşük maliyetle yönetmesini sağlayarak oynaklığı ve spekülatif döviz talebini azaltacaktır. Mevcut durumda reel sektör, oynaklığın ve değer kaybının yüksek olduğu zamanlarda değer kaybının daha da artacağı beklentisiyle yakın dönemlerdeki döviz ödemelerinden daha yüksek miktarda döviz alabiliyordu. Bu da kurda daha da fazla yükselişe sebebiyet veriyordu. TL uzlaşmalı vadeli işlem ihaleleri, bu öne çekilmiş talebin önüne geçerek piyasa derinliğine olan güveni artırma yoluyla oynaklığı ve kurdaki aşırı değer kayıplarını sınırlayacaktır."

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-391567
    Pratiği yok, umut dünyası. Biri de çıkıp şunu sorsa: "Kur riskini hedge edecek enstrümanlar piyasada zaten vardı. Yeni ürünün ne farkı var da risklerini kapatma alışkanlığı olmayan reel sektör aniden bunu kullanmaya başlayacak?"
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

2. Dünya gazetesi bizi mi takip ediyor

https://www.dunya.com/finans/haberle...-haberi-391573
    İspanyolca geleceğin dili, sen geleceğin insanı ! ispanyolca

3. tasarruflar artınca sorun çözülür” yaklaşımının fazla basit olduğunu bize hatırlatıyor. Peki sorun nedir ve nasıl çözülür? Sorun şudur: teknolojik içeriği düşük ve katma değeri az standart ürünleri fiyat rekabetiyle ihraç edebilen, enerji ithalatı faturası yüksek, iç talebi teşviklerle canlandırılmaya müsait, nüfusu hala genç sayılabilecek ve oldukça kalabalık, küçük açık ekonomi tanımına uygun bir ekonomide ya ihracat desenini –teknoloji, ürün gamı, pazar yapısı ve yönetim etkinliği- değiştirirsiniz ya da ithalat maliyetini düşürecek önlemlerle yola çıkar, ihracata sonra el atarsınız. Böylece dış ticaret fazlası veren bir ülke olamazsınız belki –istenmeyebilir de çünkü iç pazar zaten büyük- ancak açığınızı kolayca yönetilecek boyuta daraltırsınız.

Bu noktada dış tasarrufları kullanmanız yine mümkün olabilir, hem de düşük maliyetle, çünkü “otonom” yatırımları finanse etmek doğrudan yabancı sermaye yatırımları kanalıyla için yapacaksınızdır. Dış tasarruflara yeniden başvursanız da başvurmasanız da daralan dış açık risk primini düşürür ve portföy girişlerinin kur/faiz üzerindeki etkisi –marjinal ama belirleyici olabilen- etkisi azalır. Şirket borçlanmalarında vade uzatımına gidebildiğiniz görüldüğüne göre ne şekilde borçlanırsanız borçlanın “kur etkisi” zayıflar çünkü bunu yapana borç/gelir döviz patikasını da düzenleyebilir. Çin veya Güney Kore olmasanız da rahatlarsınız ve kamu maliyesini fazla bozmazsanız birkaç senede kur da faiz de politika aracı olarak kullanılabilecek esnekliğe kavuşur.

https://www.dunya.com/kose-yazisi/ya...-buyume/386521

4.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Güney Afrika sermaye piyasalarını bildiğimi söyleyemem. Ancak ilk izlenimler:

Büyük borsalara kote bir tahvil değil, "junk bond" denilen riskli uluslararası bir borçlanma aracı. Moodys rating'ini geri çekmiş ve eskiden B3 vermiş. Bu da Türkiye'nin şu anki notunun 5 basamak altında. (C sınıfı en yüksek riskli sınıfın hemen üstündeki en düşük not B3). Bu çok yüksek riski nedeniyle zaten yüksek dolar faizi öneriyor. Ama %4'lerde mevduat ve eurobond yatırımı yapılabilen bir ülke yatırımcısı için hiç de cazip değil bu risk-getiri orantısı.
    2017 Cesaret Ödülüne adayım.

Bonoları aldım. Yıllık %11 usd faiz. Var mı daha fazla alabilen?

5. Sn dowes ve diger arkadaslar buraya birseyler yazmanız rica olunur.
    Syglar,
    http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=15395

Z988 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by sermo Yazıyı Oku
    2017 Cesaret Ödülüne adayım.

Bonoları aldım. Yıllık %11 usd faiz. Var mı daha fazla alabilen?
    Sayın Sermo,

İnternette bulabildiğim bir cesaret madalyası aşağıda.

7. Sayın @jondowes

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/643286

Bankamızın takipteki krediler portföyünün 138.362.178,56.-TL tutarındaki bölümü 7.300.000.-TL bedel karşılığında Final Varlık Yönetim A.Ş. ve Efes Varlık Yönetim A.Ş.'ye satılmıştır.

aradaki farkı zarar mı yazıyor banka. süreç nasıl işliyor?

8.  Alıntı Originally Posted by inti Yazıyı Oku
    Sayın @jondowes

https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/643286

Bankamızın takipteki krediler portföyünün 138.362.178,56.-TL tutarındaki bölümü 7.300.000.-TL bedel karşılığında Final Varlık Yönetim A.Ş. ve Efes Varlık Yönetim A.Ş.'ye satılmıştır.

aradaki farkı zarar mı yazıyor banka. süreç nasıl işliyor?
    Evet. Bunlar zaten batık krediler. Banka yıllarca peşinde koştuğu batıkları dönem dönem elimine ediyor. Tek kuruş alamayacağını düşündüğü ne varsa paket yapıp bu firmalara satıyor. Sıfır alacağına; %3-5 civarı bir kısmını almış alıyor ve fark da zarar olarak realize ediliyor. Ama bu işlemi yapmasa o krediler er geç full zarar yazılacak zaten. Satış sonrası artık bu dış firmaların derdi oluyor; her alacağın peşinde onlar koşuyor.

---

Piyasa

Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

Sayfa 95/213 İlkİlk ... 45859394959697105145195 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •