@alkamet,

ibretlik bir yazı..tuzaktaki pek çok beyaz yaka yöneticiden birisin...Allah bir an önce özgürlük nasip etsin...Türkiye'nin en büyük 3-5 şirketinden birinde, benim eski firmamda çok yakın bir arkadaşım var..direktör, 250-300 kişinin bağlı olduğu biri...eşi de çalışıyor...toplam gelirleri türkiye şartlarında gayet iyi.

ancak birikimleri benden bile az...kötü para yönetimi, huzursuz ve mutsuz bir yaşam...üstelik günün sonunda kölelik düzeninden çıkmayı da beceremiyorsun...çok kötü bir durum...günde ortalama 12-13 saat aktif çalışma, rezalet bir stres, her an her saniye üst yönetim baskısı...çok zor bir hayat..kazandığın parayı bile harcayamıyorsun...asosyal, toplumdan kopuk bir hayat.

Bu arada, önce seni köleleştiren kapitalist sistemin dayatmalarından kurtulmalısın bence...yoksa özgürlük bedelin sürekli yukarı çıkacak...500K yetmez, 1000K ulaşırsın o da yetmez dersin, sonra hedef 5000K olur.

Önce harcamalarını kontrol edip, tüketimini makul düzeye çekmelisin diye düşünüyorum...ayrıca temel felsefem gereği aşırı riskli pozisyon almayı önermem...şöyle düşünün, bir kağıtla bir tutturup, ikinci de de tutturma ihtimalin daha düşüktür bence...zaten kısa yoldan kazanma hazzına eriştiğin için, üçüncü kez de şansını deneyeceksin muhtemelen...ve yine kaybedene kadar sürecek bu oyun.