yorumunuz için teşekkürler sayın Cautionary, dediğiniz gibi en zor kısım sistemden azat olmak için kişilerin kendi durumlarına göre belirleyecekleri miktar. Ben bunu 2015 yılında 2400K olarak belirledim, aradan geçen enflasyona rağmen aynı rakamda devam ediyorum. Beyaz yakalının erken yıllarda göremediği gerçek, iyi bir şey gibi sunulan hayat standardını yukarı çekmenin aslında görünmez hapishane duvarları oluşturmasıdır. Bunu bizzat yaşadım ve şu anda en çok zorlandığım yer de burası. Aslında burada bir kısır döngü de var, iş sebebi ile yaşanan stres ve mutsuzluktan uzaklaşmak için, daha çok tatil, daha lüks ortamlar, daha fazla alışveriş gibi uyuşturucu etkisi yapan alanlara farkında olmadan bir yönelme oluyor. Bu yönelme giderleri arttırıyor, giderlerin artması iş yerindeki stres ve mutsuzluğu arttırıyor çünkü artan giderler ile özgürlük imkanı azalıyor. Böylece giden bir döngü..
Tek kağıt ile risk alma olayında, başlangıçtaki hedefim bunu 2 sefer üst üste başarı ile yapmak ile sınırlı. 2015 yılında, önce 2-3 yılda bana 800K TL kazandıracak bir hisse arayışına girdim, bu hedefi başarınca, kazandığım 800 K TL 'yi yine 2-3 yılda 2400 K TL yapacak 2.hisse ile bu operasyonu bitirmeyi hedefledim. 2016 Nisan ayında çok emek harcadığım analizler sonunda ilk hisseyi aldım, elimdeki tüm nakitim %75'ini kullandım. Çok şükür 2017 yılının Ağustos ayı itibari ile 800K TL kazanmış olma hedefim olan 1 aşamayı tamamladım. O zamandan beri 2. hisse seçimi için analizlerimi sürdürüyorum. Kısa listeye aldığım hisseleri aklınıza gelebilecek her yönü ile araştırıyorum. Dediğiniz gibi bu metod herkes için uygun değil, ben de en baştan bunu sadece 2 sefer uygulayabileceğimi öngördüm. 2400'e ulaştığımda uygulayacağım strateji çok farklı olacak. Burada görüleceği gibi, toplamda 5 yıl gibi görece çok uzun hedefler ile bu işe kalkışmak ve tüm iyi niyetli çabanın yanında şans faktörüne de bel bağlamak zorunluluğu var. Ama 2015 yılında oturup baktığımda maksimum 5 yılda borçsuz 2400 KTL sermayeye ulaşmanın daha mantıklı bir yolunu bulamadım..