Ýktidarda olmak baþka bir þey o memleketi yönetme gücünü elinde tutabilmek baþka bir þey .Seçimle gelen iktidarlarý,halkýn desteðini eline alan liderleri de amerika bir yolunu bulup aþaðý indirebiliyor.En iyi örnek bizdeki askeri darbeler,þilide yapýlan darbe falan.Diðer bir deðiþim þekli de kaddafi ile libyada yapýlan veya mýsýrda yapýlan gibi 30 yýl ülkeyi yönetmiþ hadi diktatör diyeli adamýn diktatör olduðunu aniden halka hatýrlatýp halka hadi artýk sen ayaklan denebiliyor.Ya da saddama yapýlan gibi kimyasal silah ayaðýna ülke iþgal edilebiliyor.O yüzden anlýk olarak iktidarýn gücü hiç önemli deðil.Kaddafiden ,saddamdan güçlü lider olabilir mi.Neyse gavurda yol bitmiyor yeter ki iktidarý deðiþtirmek istesin.Þimdi benim aklýma takýlan bir olay var.Seçimden önce de brunson içerdeydi,misal seçimden üç ay önce ver brunsonu bana deyip dolarý 7 8 yapsalardý reis seçimi alabilirmiydi.Neden o yol hiç düþünülmedi.Ha bu son dolar artýþýnýn zamanlamasýný elbet gavurlar belirledi.Herkes londradan ve amerikadan yapýlan dolar alýmlarý nedeniyle devaülasyon olduðunu biliyor diye düþünüyorum.Pazartesi ortalýk düzelmezse bir de iç alýmlar baþlayacak ki orasý çok ama çok farklý bir duruma götürecek bizi.