Sayfa 938/1023 İlkİlk ... 438838888928936937938939940948988 ... SonSon
Arama sonucu : 8182 madde; 7,497 - 7,504 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

İktidarda olmak başka bir şey o memleketi yönetme gücünü elinde tutabilmek başka bir şey .Seçimle gelen iktidarları,halkın desteğini eline alan liderleri de amerika bir yolunu bulup aşağı indirebiliyor.En iyi örnek bizdeki askeri darbeler,şilide yapılan darbe falan.Diğer bir değişim şekli de kaddafi ile libyada yapılan veya mısırda yapılan gibi 30 yıl ülkeyi yönetmiş hadi diktatör diyeli adamın diktatör olduğunu aniden halka hatırlatıp halka hadi artık sen ayaklan denebiliyor.Ya da saddama yapılan gibi kimyasal silah ayağına ülke işgal edilebiliyor.O yüzden anlık olarak iktidarın gücü hiç önemli değil.Kaddafiden ,saddamdan güçlü lider olabilir mi.Neyse gavurda yol bitmiyor yeter ki iktidarı değiştirmek istesin.Şimdi benim aklıma takılan bir olay var.Seçimden önce de brunson içerdeydi,misal seçimden üç ay önce ver brunsonu bana deyip doları 7 8 yapsalardı reis seçimi alabilirmiydi.Neden o yol hiç düşünülmedi.Ha bu son dolar artışının zamanlamasını elbet gavurlar belirledi.Herkes londradan ve amerikadan yapılan dolar alımları nedeniyle devaülasyon olduğunu biliyor diye düşünüyorum.Pazartesi ortalık düzelmezse bir de iç alımlar başlayacak ki orası çok ama çok farklı bir duruma götürecek bizi.

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu Türkiye için geçerli olamaz. Oylar tüm parti temsilcilerinin gözetiminde kullanılıyor. Sandıklar tüm parti temsilcilerinin önünde sayılıyor. Eğer bir parti tüm sandıklara temsilci koyamadıysa (öyle olan sandıklar olduğu iddia ediliyor) ,bu da zaten mantıksal olarak o bölgede o partinin oy oranının epey zayıf olduğunu gösterir. Sandığın başına 1 kişi dahi gönderemeyen parti sandığın içine nasıl oy gönderecek?
    Parti temsilci gönderemese bile aslında önemli olmamalı çünkü sandık başkanı ve asil üye partili değil onlar bir nevi hakem gibi ama bu kişilerin bu bilinçte olması şart

Muhalefete gelince akp den ne farkları var anlamadım.Kemal kılıçdaroğluna cumhurbaşkanı adayını belirleme gibi hayati bir olayda ekmelettin adını kulağa fısıldayan gücün dediği adaya oy vermek zorunda kalmamı hala hazmedemiyorum.O ekmelettin adını kılıçdaroğluna söyleyen güç yarın her önemli kararda başka şeyler fısıldar bizimki de yapar.Ben muhalefete de inanmıyorum.Memleketi başka dinamikler yönetiyor.Seçimlerle pek bir şeyin değişeceğine kendi adıma inanmıyorum.Ha bunları da yedi göbekten chp li aile mensubu olarak yazıyorum ,maalesef chp de tırt.

Ya meral akşener direnmeseydi başkan adayımız abdullah güldü,kemal kılıçdaroğlu gül aday olsun diye uğraştı daha ne olsun yani.Tırt işte chp de.

5.  Alıntı Originally Posted by Flash Yazıyı Oku
    Parti temsilci gönderemese bile aslında önemli olmamalı çünkü sandık başkanı ve asil üye partili değil onlar bir nevi hakem gibi ama bu kişilerin bu bilinçte olması şart
    Partili olmaz ise böylesine önemli bir konuda kimseye güvenemezsin. O nedenle muhalefet partileri hatalarının farkına varmalı ve seçim sandıklarında daha iyi örgütlenecekleri bir organizasyonu bir an evvel yapmalıdırlar. Hazine yardımının önemli bir kısmı bilgi işlem ve seçim temsilcisi organizasyonu için harcanmalıdır. Yurt dışı keyif gezileri azaltılmalıdır. Hazine yardımı doğru şekilde kullanılmalıdır.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

İktidar hulusi akarı milli savunma bakanı yaptı,biz gülü başkan adayı yaptık.O londrada çekilen fotodaki sır nedir arkadaşım.Biz neden hiç öyle karelere giremiyoruz.Reis akarı görevden alma konusunda , darbeden sonra dere geçerken at değiştirilmez diye şimdilik değiştirmeyeceğini söyledi.Ne dereymiş hala geçemedi reis.Darbeyi duymayan ,darbeye maruz kalan genel kurmay başkanı o görevde tutulur mu,milli savunma bakanı yapılır mı.Reis değiştireceğim dediği halde neden değiştirmedi.

7. ''Önünden koşmak''

''tavşan'' da denir buna..

her gördüğünüz sakallı dedeniz değildir

birisi sizlerin önünüzden koşuyor..bu adam ilginç biri

elini taşın altına hiç koymuyor
    provakatif bir konuya giriyor
    gaza gelmeyin
    bu adam bir sosyal deney midir çözemedim

dikkat edin hiç risk almadan bir konuya giriyor
    cevabını bildiği soruları soruyor ''milleti gazlıyor''
    bu provakasyondur
    dikkat edin derim
    sanırım insanları çukura çekiyor !!!

seçimle ilgili bir şey söylüyor kendi söylediğinin palavra olduğunu eşek gibi biliyor

''koşulmuş yarış''
    bu değim; yarış koşulmadan sonucunun ,tabelanın bilindiği yarıştır
    bunu biliyor ama yinede tuzak tuzak işler
    neye hizmet ediyor anlayamadım
    ama hırlı değil bu.....

bence dikkat edin derim
    şimdiye kadar topa direk girdiğini görmedim

işi gücü provakasyon !!!!

8.  Alıntı Originally Posted by epikurus Yazıyı Oku
    ''Önünden koşmak''

''tavşan'' da denir buna..

her gördüğünüz sakallı dedeniz değildir

birisi sizlerin önünüzden koşuyor..bu adam ilginç biri

elini taşın altına hiç koymuyor
    provakatif bir konuya giriyor
    gaza gelmeyin
    bu adam bir sosyal deney midir çözemedim

dikkat edin hiç risk almadan bir konuya giriyor
    cevabını bildiği soruları soruyor ''milleti gazlıyor''
    bu provakasyondur
    dikkat edin derim
    sanırım insanları çukura çekiyor !!!

seçimle ilgili bir şey söylüyor kendi söylediğinin palavra olduğunu eşek gibi biliyor

''koşulmuş yarış''
    bu değim; yarış koşulmadan sonucunun ,tabelanın bilindiği yarıştır
    bunu biliyor ama yinede tuzak tuzak işler
    neye hizmet ediyor anlayamadım
    ama hırlı değil bu.....

bence dikkat edin derim
    şimdiye kadar topa direk girdiğini görmedim

işi gücü provakasyon !!!!
    üstelik tl mevduat yatırımcısı

ama yinede burada sözüm ona aydınlatıcı yazılar !!

ben gördüklerimi yazayım da !!

Sayfa 938/1023 İlkİlk ... 438838888928936937938939940948988 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •