İktidarda olmak başka bir şey o memleketi yönetme gücünü elinde tutabilmek başka bir şey .Seçimle gelen iktidarları,halkın desteğini eline alan liderleri de amerika bir yolunu bulup aşağı indirebiliyor.En iyi örnek bizdeki askeri darbeler,şilide yapılan darbe falan.Diğer bir değişim şekli de kaddafi ile libyada yapılan veya mısırda yapılan gibi 30 yıl ülkeyi yönetmiş hadi diktatör diyeli adamın diktatör olduğunu aniden halka hatırlatıp halka hadi artık sen ayaklan denebiliyor.Ya da saddama yapılan gibi kimyasal silah ayağına ülke işgal edilebiliyor.O yüzden anlık olarak iktidarın gücü hiç önemli değil.Kaddafiden ,saddamdan güçlü lider olabilir mi.Neyse gavurda yol bitmiyor yeter ki iktidarı değiştirmek istesin.Şimdi benim aklıma takılan bir olay var.Seçimden önce de brunson içerdeydi,misal seçimden üç ay önce ver brunsonu bana deyip doları 7 8 yapsalardı reis seçimi alabilirmiydi.Neden o yol hiç düşünülmedi.Ha bu son dolar artışının zamanlamasını elbet gavurlar belirledi.Herkes londradan ve amerikadan yapılan dolar alımları nedeniyle devaülasyon olduğunu biliyor diye düşünüyorum.Pazartesi ortalık düzelmezse bir de iç alımlar başlayacak ki orası çok ama çok farklı bir duruma götürecek bizi.
Yer İmleri