Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
Değerli büyükler,

Yaşım 28, temettü emekliliği amacıyla düzenli hisse senedi biriktiriyorum. Portföyümde bir miktar altın da var. Portföyümün %10'unu ise venture capital mantığında bitcoin'de tutuyorum ve %10 oranı koruyacak şekilde btc pozisyonumu artırıyorum (not: bu yıl portföydeki en iyi performanslı ürün kendisi )

Portföyümün mantığını az buçuk anlatabilmişimdir umarım.

Sormak istediğim soru şu:

Dev bir maaşım yok, bu yüzden kenarda tuttuğum bir miktar doları risk -getiri potansiyeli yüksek btc gibi ürünlerde mi değerlendirmeliyim, yoksa eurobond gibi garantili ürünlerde mi? Siz olsanız yolun başındaki biri olarak riski mi seçerdiniz?
Neredeyse 300-400 usd sevıyelerinden bu yana btc yi takip ederim. Ayrıca blockchain teknolojisini de az çok araştırdım..geleceğin parası ya da safsata gibi aşırı uçlarda değilim.

Ancak yapı olarak ben daha az getiri sunan ama riski daha düşük yatırımları tercih ediyorum....btc almak isteyene de portföydeki oranı %5 i geçmesin bari derim ( gerçi burada da portföyün büyüklüğü ve yatırımcı yaşı ön plana çıkıyor...genç ve birikim işine yeni başlayan biri %10 a da çıkabilir oran olarak)