Originally Posted by
krabby
borsa dışı yatırım alternatiflerini de konuşalım arkadaşlar. borsada temettü yatırımı yapılacak bir avuç hisse kaldı, birkaç sene öncesinin temettü şampiyonları şu an zarar açıklamamaya çalışıyorlar. bir arkadaş geçen sayfalarda paladyum demişti, gerçekten ilginç bir grafiği var. bizim bir tanıdık bulgaristanda ev aldı, euro ile kiraya verdi, bildiğim kadarıyla tıkır tıkır alıyor kirasını. yani temettü listesi gittikçe daralıyor gibi. başka alternatifler bulmamız lazım
tavsiye değildir, amatör düşüncelerimdir
istatistiksel olarak uzun vadede en iyi getiriler hep oynakligi yuksek borsadan saglanmis ancak yatirim suresi istatistiki arastirmalara nazaran daha kisa olan bireysel yatirimcilar olarak yatirim alternatifleri arastirmak ve farkli enstrumanlardan portfoy olusturmak gerektigine inaniyorum ben de. iyi cesitlendirilmemis bir portfoyde, borsa oynakligi nedeniyle 30-40% reel deger kaybina ugramis bir portfoyde yillarca bekleyebilir, sonraki on yillarda gecmise donuk bakilacak borsa grafiklerinde "uff ne guzel alim firsati vermis borsa" diye yorumlanacak yillar boyunca zararda oturabiliriz. bir kac gun once baslikta sormus ancak yanit alamamistim.
su siteyi faydali ve kurcalanabilir buluyorum:
https://portfoliocharts.com/portfolio/my-portfolio/
sitenin diger sekmelerinde epey anlati ve veri var. varlik siniflarindaki(hisse, bono, gayrimenkul, kiymetli metal) yatirimlari da spesifik yatirimlar yerine sepet fonlar vasitasiyla yapmanin faydali olacagina inaniyorum. risk alip buyuk paralari bir eve baglamak yerine temettu getirisi olan ve cogu ulkede vergi kolayligi saglanan gayrimenkul yatirim ortakligi fonlari degerlendirilebilir..
---------------
Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla
Yer İmleri