Çok teşekkür ederim. Sizin gibi bu forumda kendini ispatlamış değerli büyüklerimizden bu tarz övgüler almak çok güzel. Saygılar bizden dudu abi.
SM-A700F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Çok teşekkür ederim. Sizin gibi bu forumda kendini ispatlamış değerli büyüklerimizden bu tarz övgüler almak çok güzel. Saygılar bizden dudu abi.
Çok teşekkür ederim [emoji120]
Merhaba
Faiz konusunda benimde hassasiyetim var. Buna yönelik borsada işlemlerimi sadece Katılım Endeksi ve Ziraat Portföy Katılım Endeksi hisseleri arasından yapıyorum. O endekslere girebilmek için hangi şartları sağlamak gerektiğiniz okursunuz. Endeksten çıkarılan hisselerimi satmıyorum sadece yeni alım yapmıyorum tekrar girene kadar. Siz isterseniz endeksten çıkarılınca direk satabilirsiniz de.
Tradingviewde endeksleri birbirleriyle karşılaştırdığımda Katılım Endeksi güzel performans vermiş görünüyor. XTM25 ve SINAİ de aynı şekilde.
Katılım bankalarının kâr payı adı altında yaptığı sistem için ne diyorsunuz. Yani faize çok benzer duruyor. İsim değişikliği gibi geldi bana ama. Sonuç olarak islami bankacılık diyorlar bilemedim.
Merhaba
Bu tür konular derin ve uzun konular dilerseniz özel mesajda da konuşabiliriz. Ancak kısaca açıklamak gerekirse;
Ticaret helal kılınmıştır. Bir malı peşin 10 TL'ye satabileceğiniz gibi 12 TL'ye vadeli veya taksitli satabilirsiniz. Ancak birine 10 TL verirken belirli bir süre sonunda 12 TL olarak alırım derseniz faiz oluyor veya 10 koyun verip 12 koyun isterseniz aynı şey yine. İşin başında kazançta miktarı da belli. Ancak katılım bankalarında durum farklı. Katılım bankasında kara da zarara da ortaksınız.Tamam kurumun zarar etme ihtimali düşük (biraz da bu yüzden paranı veriyorsun) ancak kazanacağın miktar sabit değil artıp azalabiliyor.
Bunu şunun gibi düşünebilirsiniz paranız var güvenilir birini bulup dükkan açıyorsunuz sermaye sizden emek ondan işletiyorsunuz.Dükkan kar da edebilir zarar da edebilir.Veya az kar da edebilir çok kar da edebilir.
Bu konu ile ilgili olarak şunu sorabilirmiyim,katlım bankalarının verdiği kar payı oranlarıda genellikle diğer bankaların mevduata verdikleri faiz oranları ile aynı olduğu söyleniyor.Eğer durum böyleyse bir fark yokmuş gibi geliyor.Bunu şöyle rakamlandırırsak banka faizleri atıyorum %10 katılım bankaları veriyor buna yakın kar payı,faiz %15 kar payı %15 gibi.Kar payının faizleri takip etmesi insanı düşündürüyor.
Pek öyle değil..... kredi kartını ödemezseniz sizden ne kadar karayı istediği önceden belli. Ne hikmetse bankaların kredi kartına uyguladığı faiz ile ayni.
Yani kredi kartını ödemezsen, ben zaten az kazanacaktım az kar payı öde demiyor, tam istiyor. Yersen.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yer İmleri