10-11 arası bakabilirsin..kitabın adı geleceğe yatırım...araya telefon görüşmesi vs de alıyor...10-11 arası bütünüyle kayıt edilebilir.
Sanki ben konuşuyorum gibi hissettimanlattıkları başlıktaki arkadaşların bildiği şeyler genelde, ama yine de farklı birinin anlatımını dinlemek faydalı.
Faizler gerilerken konut ve çimento sektöründe canlanma başlar mı dersiniz?
Yoksa daha erken mi?
Sn.Cauti uzun zaman önce 2019 ikinci yarısından itibaren toparlanma öngörmüştünüz. Dünyada resesyon çalkantıları bizi nasıl etkiler acaba genel bir değerlendirme alsak sizden
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Orta güzel, değerlendirmeye çalışayım
2019 yılı ikinci yarısı iyileşme, hatta Eylül den sonra sene sonuna kadar BİST de 120 bine doğru bir hareket bekliyordum.
Ancak, kurbağa sıcak su ilişkisi gibi, ılık suda haşlanıyor gibiyiz...duvara sert varmadığımız için hızlı toparlanma da olamıyor..hemen her krizden V tipi bir dönüşle çıkmamıza rağmen, bu sefer U,,,hatta L gündemde.
Bunda başta ABD olmak üzere Avrupa ve Çin de de zoraki, uzatmaların oynanıyor olması etkili...Trump seçime giderken bir şekilde resesyona girmeden 2020 Kasım a kadar ekonomisini yüzdürmek isteyecektir.
Yani iki arada bir derede, sürünen ülke ekonomileri göreceğiz gibi, resesyona girmeyen ama oldukça düşük bir büyüme dönemi bekliyor bizi...belki ABD görece biraz daha tatminkar büyüyecek..ama biz, Avrupa, Çin hemen her ülke düşük büyüme ile boğuşacak, en az 1 yıl.
Bu ortam EM ler için en kötü ortam, bizim ilaveten kendimize özgü ekonomik ve sosyal sorunlarımız var...başta sığınmacılar ve aşırı kamu istihdamı olmak üzere...ayrıca siyasette kurulacak iki yeni parti 2020 de erken seçimi gündeme taşıyabilir.
Özetle, 1 yıl öncesine göre daha karamsarım 2019q4-2020q4 dönemi için...ama sonrası çok daha güzel olabilir.
Not: kafamda bir senaryo var, gerçekleşirse şu an %25 civarı olan hisse oranımı en az %70 lere çıkarırım![]()
evet abi çok yararlı konulardan bahsetti
ilgilenenler kitabını okuyabilir.
-Geleceğe yatırım-
https://ftp.unluco.com/public/file/B...ge-yatirim.pdf
“Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
"Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle
Yer İmleri