Originally Posted by
trendtakipcisi
Twitter adresimde yayınladığım ve sadece GR/ALTIN için kullandığım sistem özetine bakılırsa işlemlerin yüzde %35'inin kar getirdiği, %65'inin ise zarar ettiği görülür. Bu nasıl oluyor denilirse kazançlı işlemlerin ortalama getirisinin, zararlı işlemlerdeki ortalama zarara oranı (R/K oranı), yüksektir.
Daha basit anlatımla, karlı işlemler sayıları az olmasına rağmen yüksek getiri sağlamış, zararla sonuçlanan işlemler ise az zarar etmiştir.
Tabi bu arada (ben gerçi hacim olarak yüksek kontratlarla işlem yapıyorum) VIOP'ta ki kaldıraçtan faydalanma ve teminat miktarları göz önüne alındığında, altının fiziki olarak tutulduğu takdirde bağlanacak yüksek meblağlara göre çok avantajlı olduğunu da belirtmekte fayda var.
Tüm bu söylediğim hususlar, doğru strateji ve risk kontrolü ile mümkündür. Disiplin ve pozisyonu sürdürmek ise özellikle VIOP'ta algo trading ile yapılabilir.

Originally Posted by
diproyal
An itibariyle viop GR/ALTIN pozisyonunuz var mı? Var ise hangi yöndedir?
Kullandığınız stratejide hangi bağımsız değişkenleri hangi frekansta kullanıyorsunuz?

Originally Posted by
trendtakipcisi
Halihazırda uzun pozisyonda olduğum grafikleri yayınladım...grafiklerde al/sat noktaları görülüyor.. sistemin avantajı bu....
Sistem tarafımdan tasarlanmış olup detayları paylaşmıyorum...iyi sistemler paylaşılmaz, paylaşılırsa zaten işe yaramaz...
Benim amacım; duygulara yer vermeden ve temel analiz uzmanı olmadan kuracağınız mekanik bir sistemin düşen/yükselen her piyasada işe yaradığını göstermek ve çağa uyum sağlayarak artık klasik yatırımın ötesinde bu tip sistemlerin kullanıldığını en azından yeni nesle anlatmak...
Öncelikle viop GR/ALTIN pozisyonunuz var mı tam anlayamadım. Evet ya da hayır gibi daha net yazarsanız foruma destek olursunuz. Grafiğe dönüp neye bakacağız
al/sat noktalarını merak etmemiştim. Sizin stratejinizin pozisyonunu merak etmiştik.
Foruma destek olmak için viop GR/ALTIN pozisyonlarını değişiklik oldukça paylaşırsınız bizde görürüz.
Eğer forumun ciddi bilgi birikimine sahip kişilerine destek olacaksınız paylaşımcı olmalısınız. Aksi durumda sözünüzden anladığım burada paylaşılan her strateji işe yaramaz çünkü paylaşılıyor.
Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.
Yer İmleri