Sayfa 820/1230 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,553 - 6,560 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Twitter adresimde yayınladığım ve sadece GR/ALTIN için kullandığım sistem özetine bakılırsa işlemlerin yüzde %35'inin kar getirdiği, %65'inin ise zarar ettiği görülür. Bu nasıl oluyor denilirse kazançlı işlemlerin ortalama getirisinin, zararlı işlemlerdeki ortalama zarara oranı (R/K oranı), yüksektir.

Daha basit anlatımla, karlı işlemler sayıları az olmasına rağmen yüksek getiri sağlamış, zararla sonuçlanan işlemler ise az zarar etmiştir.

Tabi bu arada (ben gerçi hacim olarak yüksek kontratlarla işlem yapıyorum) VIOP'ta ki kaldıraçtan faydalanma ve teminat miktarları göz önüne alındığında, altının fiziki olarak tutulduğu takdirde bağlanacak yüksek meblağlara göre çok avantajlı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Tüm bu söylediğim hususlar, doğru strateji ve risk kontrolü ile mümkündür. Disiplin ve pozisyonu sürdürmek ise özellikle VIOP'ta algo trading ile yapılabilir.
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    An itibariyle viop GR/ALTIN pozisyonunuz var mı? Var ise hangi yöndedir?

Kullandığınız stratejide hangi bağımsız değişkenleri hangi frekansta kullanıyorsunuz?
     Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Halihazırda uzun pozisyonda olduğum grafikleri yayınladım...grafiklerde al/sat noktaları görülüyor.. sistemin avantajı bu....

Sistem tarafımdan tasarlanmış olup detayları paylaşmıyorum...iyi sistemler paylaşılmaz, paylaşılırsa zaten işe yaramaz...

Benim amacım; duygulara yer vermeden ve temel analiz uzmanı olmadan kuracağınız mekanik bir sistemin düşen/yükselen her piyasada işe yaradığını göstermek ve çağa uyum sağlayarak artık klasik yatırımın ötesinde bu tip sistemlerin kullanıldığını en azından yeni nesle anlatmak...
    Öncelikle viop GR/ALTIN pozisyonunuz var mı tam anlayamadım. Evet ya da hayır gibi daha net yazarsanız foruma destek olursunuz. Grafiğe dönüp neye bakacağız al/sat noktalarını merak etmemiştim. Sizin stratejinizin pozisyonunu merak etmiştik.
    Foruma destek olmak için viop GR/ALTIN pozisyonlarını değişiklik oldukça paylaşırsınız bizde görürüz.

Eğer forumun ciddi bilgi birikimine sahip kişilerine destek olacaksınız paylaşımcı olmalısınız. Aksi durumda sözünüzden anladığım burada paylaşılan her strateji işe yaramaz çünkü paylaşılıyor.
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

2. @trendtakipçisi,

Bu başlığa bir söz vermiştim...ileride, kurs, ders, sistem vs herhangi bir sebeple üyelik, abonelik vs talebim olmayacak...olursa, anlayın ki ders veriyor ama, para kazanamıyor...o gün gelirse uzak durun, hatta afişe edin.

Aynı sözü, burada paylaşımda bulunan, tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlardan beklerim.

Yoksa, kıymetli Bilgi ortalıkta paylaşılmaz görüşündeysen...bu başlığın felsefesiyle çelişiyorsun demektir.

Herkese kendi bilgisi kıymetli gelir..,bana sorarsan bu başlıkta son üç yılda paylaştıklarım hazine değerindedir...hiç de çekinmedim, gocunmadım paylaşmaktan.

Bu arada, bedava bilginin kıymeti pek bilinmez..bunun bilincindeyim..ama en azından bu başlıkta saygı, sevgi var..,günün birinde o da biterse, başlık da misyonunu tamamlamış olacaktır.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    İyi yapmışsın...ilk başlarda kurallara sıkı uyum şart...öncelikle disiplin kazanmak lazım.

Ben kendime biraz daha marj tanıdım...100 bin üzerinde kalıp kalamayacağına bakacağım, haftayı 100 bin üzeri kaparsa, ptesi pozisyon kaparım büyük ihtimal (portföy hedge amaçlı u-30 shortlardan bahsediyorum).
     Alıntı Originally Posted by Calligiato Yazıyı Oku
    hocam bu sefer duygulara yenik düşüyorsunuz sanki bahaneler bana hep zarar ettirdi, umarım size kazandırır.
     Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hatasız kul olmaz, demek ki tam profesyonel olamamışız
    işte hissiyatın sistemi yendiği yerdeyiz. 5 Dk.'da 3.000 puan indik.

4.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    @trendtakipçisi,

Bu başlığa bir söz vermiştim...ileride, kurs, ders, sistem vs herhangi bir sebeple üyelik, abonelik vs talebim olmayacak...olursa, anlayın ki ders veriyor ama, para kazanamıyor...o gün gelirse uzak durun, hatta afişe edin.

Aynı sözü, burada paylaşımda bulunan, tecrübelerini paylaşan tüm arkadaşlardan beklerim.

Yoksa, kıymetli Bilgi ortalıkta paylaşılmaz görüşündeysen...bu başlığın felsefesiyle çelişiyorsun demektir.

Herkese kendi bilgisi kıymetli gelir..,bana sorarsan bu başlıkta son üç yılda paylaştıklarım hazine değerindedir...hiç de çekinmedim, gocunmadım paylaşmaktan.

Bu arada, bedava bilginin kıymeti pek bilinmez..bunun bilincindeyim..ama en azından bu başlıkta saygı, sevgi var..,günün birinde o da biterse, başlık da misyonunu tamamlamış olacaktır.
    Sanki bir şeyler satmaya çalışıyormuş gibi degil mi? Bana da öyle geldi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku

Sistem tarafımdan tasarlanmış olup detayları paylaşmıyorum...iyi sistemler paylaşılmaz, paylaşılırsa zaten işe yaramaz...

Benim amacım; duygulara yer vermeden ve temel analiz uzmanı olmadan kuracağınız mekanik bir sistemin düşen/yükselen her piyasada işe yaradığını göstermek ve çağa uyum sağlayarak artık klasik yatırımın ötesinde bu tip sistemlerin kullanıldığını en azından yeni nesle anlatmak...
    Trendtakipçisi Hocam

Merak etmeyin, Sisteminizi paylaşsanız dahi uygulayabilen ky % 5 i geçmez. Ky, duygularla aşkla hareket eder, sistemle değil.

Kar da oturmayı bilmeyen, zararda yıllarca oturmayı söverek beceren ky için, sisteminiz özelinde bu kadar endişelenmeniz bence gereksiz.

Batuhan
    Bu görüşler yatırım tavsiyesi olmayıp tamamen benim hayal dünyamda uydurduklarımdır

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Öncelikle viop GR/ALTIN pozisyonunuz var mı tam anlayamadım. Evet ya da hayır gibi daha net yazarsanız foruma destek olursunuz. Grafiğe dönüp neye bakacağız al/sat noktalarını merak etmemiştim. Sizin stratejinizin pozisyonunu merak etmiştik.
    Foruma destek olmak için viop GR/ALTIN pozisyonlarını değişiklik oldukça paylaşırsınız bizde görürüz.

Eğer forumun ciddi bilgi birikimine sahip kişilerine destek olacaksınız paylaşımcı olmalısınız. Aksi durumda sözünüzden anladığım burada paylaşılan her strateji işe yaramaz çünkü paylaşılıyor.
    Yazdığım cevapta, VIOP'ta GR/ALTIN vadeli kontratlarında uzun pozisyonda (yani al pozisyonunda) olduğumu ve grafiğe bakarsanız hangi noktadan pozisyon açtığımı belirttim. Pozisyonda olmadığım hiçbir enstrümanın grafiğini yayınlamam.

Forumda ciddi bilgi birikime sahip olduğunu söylediğiniz yatırımcılara destek vermek gibi en azından stratejinin detaylarını paylaşmak gibi bir düşüncem yok. Bu tecrübeye sahip insanlar mutlaka piyasanın gereklerini yapıyorlardır...

Daha öncede birkaç defa belirttiğim üzere; klasik al/tut veya tamamen temel analize dayanan stratejilere karşı, önceden belirlenmiş, her türlü testten geçmiş ve piyasada kullanılacak düzeye gelmiş (bu arada günlük trade işlemlerinden bahsetmiyorum) stratejilerin de artık gümüz dünyasında kullanıldığını ve iyi uygulanırsa çok daha başarılı olacağı fikrini savunuyorum.

Stratejinin (Bu belirli prensiplere göre tarafımdan oluşturulmuş ve yaklaşık 2 senedir aktif olarak kullanılmakta) detayları paylaşılmaz, nedeni iyi stratejiler sürekli para kazandırır, bu sebeple paylaşılırsa birçok insan tarafından kullanıldığında işe yaramaz hale gelir.

Bu sebeple paylaşılmaz dediğim şahsıma özel stratejinin detayları olup hiçbir şekllde, sistem pazarlama, ders verme vb. asla tasvip etmediğim bir amaç gütmemektedir.

Forum yönetcisi Sn. Cautionary'nin de bana göre farklı anladığı (kıymetli bilgi paylaşılmaz konusu), tamamen uyguladığım sistemin detaylarını paylaşmamam anlamındadır. Ben burada sistematik yaklaşımın önemi ve ister manuel ister mekanik uygulayın bir kurallar zincirinden bahsediyorum. Bunlarda son derece kıymetli bilgilerdir.

Forumda yükleyemediğim için @murat77632757 twitter adresimden paylaştığım grafikler, farklı bir bakış açısı getirmek ve bu işe ilgi duyan insanlara görsel olarak ta bazı şeyleri göstermek içindir.

Umarım anlaşılmıştır.

7.  Alıntı Originally Posted by batu34 Yazıyı Oku
    Trendtakipçisi Hocam

Merak etmeyin, Sisteminizi paylaşsanız dahi uygulayabilen ky % 5 i geçmez. Ky, duygularla aşkla hareket eder, sistemle değil.

Kar da oturmayı bilmeyen, zararda yıllarca oturmayı söverek beceren ky için, sisteminiz özelinde bu kadar endişelenmeniz bence gereksiz.

Batuhan
    Ben kendimce çok basit bir sistem öneriyorum...hem de başarısı bu başlıkta son 2-3 yılda defalarca test edildi. Bunu bile uygulayan %10 u geçmez ( olmasın da zaten, herkes kendi özgün yolunu yöntemini oluştursun...bizimkisi sadece örnek case olmak).

Ayrıca bu başlıkta bugüne kadar sabırla kalabilmiş olanlar, kimseye körü körüne uyacak insanlar değil...zaten bir şeyi özümsemeden, defalarca deneyimlenmeden, birine ya da bir sisteme uyarak fayda sağlanmaz...kendi sistemini oluşturursan fayda sağlarsın ancak.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. Benim için beyan esastır...böyle bir niyetiniz yoksa benim için sorun da yoktur.

Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Yazdığım cevapta, VIOP'ta GR/ALTIN vadeli kontratlarında uzun pozisyonda (yani al pozisyonunda) olduğumu ve grafiğe bakarsanız hangi noktadan pozisyon açtığımı belirttim. Pozisyonda olmadığım hiçbir enstrümanın grafiğini yayınlamam.

Forumda ciddi bilgi birikime sahip olduğunu söylediğiniz yatırımcılara destek vermek gibi en azından stratejinin detaylarını paylaşmak gibi bir düşüncem yok. Bu tecrübeye sahip insanlar mutlaka piyasanın gereklerini yapıyorlardır...

Daha öncede birkaç defa belirttiğim üzere; klasik al/tut veya tamamen temel analize dayanan stratejilere karşı, önceden belirlenmiş, her türlü testten geçmiş ve piyasada kullanılacak düzeye gelmiş (bu arada günlük trade işlemlerinden bahsetmiyorum) stratejilerin de artık gümüz dünyasında kullanıldığını ve iyi uygulanırsa çok daha başarılı olacağı fikrini savunuyorum.

Stratejinin (Bu belirli prensiplere göre tarafımdan oluşturulmuş ve yaklaşık 2 senedir aktif olarak kullanılmakta) detayları paylaşılmaz, nedeni iyi stratejiler sürekli para kazandırır, bu sebeple paylaşılırsa birçok insan tarafından kullanıldığında işe yaramaz hale gelir.

Bu sebeple paylaşılmaz dediğim şahsıma özel stratejinin detayları olup hiçbir şekllde, sistem pazarlama, ders verme vb. asla tasvip etmediğim bir amaç gütmemektedir.

Foru yönetcisi Sn. Cautionary'nin de bana göre farklı anladığı (kıymetli bilgi paylaşılmaz konusu), tamamen uyguladığım sistemin detaylarını paylaşmamam anlamındadır. Ben burada sistematik yaklaşımın önemi ve ister manuel ister mekanik uygulayın bir kurallar zincirinden bahsediyorum. Bunlarda son derece kıymetli bilgilerdir.

Forumda yükleyemediğim için @murat77632757 twitter adresimden paylaştığım grafikler, farklı bir bakış açısı getirmek ve bu işe ilgi duyan insanlara görsel olarak ta bazı şeyleri göstermek içindir.

Umarım anlaşılmıştır.

Sayfa 820/1230 İlkİlk ... 320720770810818819820821822830870920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •