Sayfa 817/1230 İlkİlk ... 317717767807815816817818819827867917 ... SonSon
Arama sonucu : 9840 madde; 6,529 - 6,536 arası.

Konu: ...::: Beyaz Yaka İçin Tasarruf ve Yatırım Koçluğu-2 :::...

1.  Alıntı Originally Posted by trendtakipcisi Yazıyı Oku
    Temelciler, geleceğe yönelik yaptıkları analizlerde olayların sebeplerini açıklamaya çalışarak piyasanın da bu analizlere göre şekil alacağını umarlar. O kadar çok veriyi bir arada kullanırlar ki iş içinden çıkılmaz ve karar verilemez hale gelir.

Ancak, insanların çoğu genellikle irrasyonel kararlar alırlar ve çok farklı etmenlerin yön verdiği piyasalar çoğunlukla farklı davranırlar.

Genellikle piyasalar hareketini yaptıktan sonra işte o yüzden yükseldi, bu yüzden düştü....vb. bunları açıklamak para kazandırmaz, siz bu analizleri yaparken piyasa zaten yapacağını yapmıştır...temel analiz doğruyu gösterse bile zamanlamayı ve alacağınız riske göre hesaplanacak pozisyon büyüklüğünü hesap edemez...

AL/TUT stratejisinin en çok uygulandığı ve çeşitli sebeplerle genellikle fiziki olarak tutulan ALTIN, sadece uzun vadede pozisyonda olanlara kazandırır fikri genel kabul görür değil mi...eğer VIOP piyasasında çift taraflı işlem yapıyorsanız düşüşlerde de size para kazandırır....tabi hep anlattığım sistem ve risk yönetimi ile....genellikle yükselen piyasanın sonsuza kadar süreceğini sananların düşüş durumunda uyguladıkları bir strateji olmadığı için beklemeye devam ederler...

Kendi bakış açıma/vademe/risk algıma göre oluturduğum ve yaklaşık 2 yıldır kullandığım algo stratejisinin; gram/altın işlemlerindeki getirisi ve al/tut stratejisine göre durumunu, @murat77632757 twitter adresinde grafiklerle yayınladım..

Basitçe anlatmak için;

11/04/2018 tarihinde gr/altın 180 tl. 14/04/2020 tarihinde 378 tl. AL/TUT kazancı: %110 müthiş değil mi..

VIOP'taki algotrading işlemlerinde (tüm komisyonlar düşüldükten sonra) getiri: %155....

Anlatmaya çalıştığım hususlar, bir sistemi övmek veya en doğru yöntem olduğunu belirtmek değildir. Sadece farklı bir bakış açısıyla ve yöntemle oluşturulmuş bir stratejinin, altın uzmanı olmadan veya altınla ilgili hiçbir öngörü/tahminde bulunmadan bile başarılı olabileceğini göstermektir.
    Peki bu sistemde uygulayıp da tutmadığı, başarısız olduğu örnekler yok mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by keremidas Yazıyı Oku
    selamlar sn. cauti

gr altın ile ilgili öngörülerinizden çok faydalandım.

%40 dolar %60 gr altında olan portföy için %100 gr altına geçmek mevcut durumda mantıklı mıdır sizce?

syg.
    Şu saatten sonra bir şey demem zor..sene başı sorsaydın, %100 altın derdim.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    Peki bu sistemde uygulayıp da tutmadığı, başarısız olduğu örnekler yok mu?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Twitter adresimde yayınladığım ve sadece GR/ALTIN için kullandığım sistem özetine bakılırsa işlemlerin yüzde %35'inin kar getirdiği, %65'inin ise zarar ettiği görülür. Bu nasıl oluyor denilirse kazançlı işlemlerin ortalama getirisinin, zararlı işlemlerdeki ortalama zarara oranı (R/K oranı), yüksektir.

Daha basit anlatımla, karlı işlemler sayıları az olmasına rağmen yüksek getiri sağlamış, zararla sonuçlanan işlemler ise az zarar etmiştir.

Tabi bu arada (ben gerçi hacim olarak yüksek kontratlarla işlem yapıyorum) VIOP'ta ki kaldıraçtan faydalanma ve teminat miktarları göz önüne alındığında, altının fiziki olarak tutulduğu takdirde bağlanacak yüksek meblağlara göre çok avantajlı olduğunu da belirtmekte fayda var.

Tüm bu söylediğim hususlar, doğru strateji ve risk kontrolü ile mümkündür. Disiplin ve pozisyonu sürdürmek ise özellikle VIOP'ta algo trading ile yapılabilir.

4. Slm catu yani ali abi nasılsın. Herkes endeks te geri gelimi 2 li dibi beklerken bende dahil endesk ve hisseler uçtu gitti. Yaklaşık birkaç yıldır borsaya merakım vardı. Ama ben bu işi bilmiyorum. Pegasus sürekli takvimde idi 25 lerden nereye gitti. Fazla sese kulak vermemek lazımmış. Artık bir sen birde dudu abinin yazdıklarını okuyup, tecrübelerden faydalanacağım. Dudu abi ile size selam olsun. Allaha emanet olun

FIG-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5.  Alıntı Originally Posted by karizma994 Yazıyı Oku
    Slm catu yani ali abi nasılsın. Herkes endeks te geri gelimi 2 li dibi beklerken bende dahil endesk ve hisseler uçtu gitti. Yaklaşık birkaç yıldır borsaya merakım vardı. Ama ben bu işi bilmiyorum. Pegasus sürekli takvimde idi 25 lerden nereye gitti. Fazla sese kulak vermemek lazımmış. Artık bir sen birde dudu abinin yazdıklarını okuyup, tecrübelerden faydalanacağım. Dudu abi ile size selam olsun. Allaha emanet olun

Kolay değil, tecrübelerinden öğrenir, her sene de üzerine koyarsan, zor da değil.

Ben burada gerek Pegasus da gerekse borsa da dipten kademe kademe alım yaparken...yine başlıktaki bazı arkadaşlar da daha da düşer diyordu...eleştirmek için demiyorum, zaten ben daha düşmez diye alım yapmıyordum.. kaldı ki Tüpraş ta 100 den de aldım..90, 80...hatta 70 altından bile alımım var.

Şunu demeye çalışıyorum. Portföyü 10-15 hisseye bölmem, bir hissede 10 kademede alım yapmam, çok şey görüp geçirdiğim için...az bildiğimden değil.

Ayrıca salgınla alakalı fazla iyimser bulundum...halbuki konu iyimser olmam değil, piyasanın olayı algılama şekliyle alakalıydı.

Şimdi de piyasada aşırı iyimserlik var..,bazıları şimdi de karamsar buluyor olabilir...belki de bu sefer yanılıyorumdur....zaten her sefer haklı çıkacağım diye bir şey yok...ama bu sefer de haklı çıkarsam, bir ay sonra çok ağlayan görürüz borsalar niye düşüyor diye.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

6. Abi katılıyorum. Endeks düşükken almadığım zamanlarda dahada düşecek derken ve derlerken. Şimdi ise çok güzel hava var. Endeks çıkıyor sürekli virüs olayı sanki yokmuş gibi. Gıda türü hariç neredeyse şirketler üretimi azalttı. Ama dediğim gibi değişik abi ben bilmem fazla. Bilenlere saygım sonsuz teşekkür ederim.

7. Cautionary hocam selamlar,

Endeks shortları kapatmak için grafik onayı verdi, ben de kapattım. Hisseler güzel çıkış yaptığı için cüzi miktarda sigorta parasını ödemiş olduk bu ay, benim için güzel bir deneyim oldu sayenizde VIOP'ta ilk işlemimi düzgün bir şekilde ve amacına uygun olarak yapmış oldum.
    Bizim short açmak için gerekli kuralın geçmiş hareketlerine bakıyordum. Düşen trendde short kapama sinyali geldikten birkaç gün sonra tekrar aşağıya kestiği olmuş. Yine öyle olabilir bence ama piyasayla savaşmamak adına şimdilik beklemek ve tekrar sinyal geldiğinde koruma pozisyonunu açmak istiyorum.

Syg.

8.  Alıntı Originally Posted by etranger Yazıyı Oku
    Cautionary hocam selamlar,

Endeks shortları kapatmak için grafik onayı verdi, ben de kapattım. Hisseler güzel çıkış yaptığı için cüzi miktarda sigorta parasını ödemiş olduk bu ay, benim için güzel bir deneyim oldu sayenizde VIOP'ta ilk işlemimi düzgün bir şekilde ve amacına uygun olarak yapmış oldum.
    Bizim short açmak için gerekli kuralın geçmiş hareketlerine bakıyordum. Düşen trendde short kapama sinyali geldikten birkaç gün sonra tekrar aşağıya kestiği olmuş. Yine öyle olabilir bence ama piyasayla savaşmamak adına şimdilik beklemek ve tekrar sinyal geldiğinde koruma pozisyonunu açmak istiyorum.

Syg.
    İyi yapmışsın...ilk başlarda kurallara sıkı uyum şart...öncelikle disiplin kazanmak lazım.

Ben kendime biraz daha marj tanıdım...100 bin üzerinde kalıp kalamayacağına bakacağım, haftayı 100 bin üzeri kaparsa, ptesi pozisyon kaparım büyük ihtimal (portföy hedge amaçlı u-30 shortlardan bahsediyorum).

Sayfa 817/1230 İlkİlk ... 317717767807815816817818819827867917 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •