Trump seçildi, koltuğu elinden alındı bana göre.

Ancak sosyolojik olgular böyle zorbalıkla değil kök nedenin çözülmesi ile çözüme ulaşırlar, kökte abd toplumu çok aşırı polarize olmuş durumda, gelir dağılımından okullarda silahlı saldırılara, halkın obezitesinden kalifiye göçmenlere duyulan nefrete ciddi problemler var ve Trump bunu çok başarılı kullandı. Trump belki bugün elinden aldılar başkanlığı ama bu dalga başka isimle başka şekilde gene gelip önüne çıkanı sürükleyecek bence.

Türkiye için mesela Erbakan - Erdoğan süreci veya Osmanlı için Tanzimat- Kemal Atatürk süreci örnek verilebilir- iki taraftan da örnek vereyim istedim sosyolojik problemler çok güçlüdür bir şekilde devlet çözemiyorum derse halk mutlaka konuyu büyütür...
 Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
putin'e hiç bi şey olmaz, koskoca istihbarat devleti bi kaç sokak gösterisiyle yıkılır mı ??

sembolik olan şey abd başkan değişimiyle taktiklerin değişecek olduğu, önceki biden-obama dönemi gibi turuncu devrim/ arap baharı gibi işler, terör eylemleri bombalar işid, sizin ülkenize illa da demokrasi ve özgürlük getiricez yoksa işgal edicez, algı operasyonları vs

trump bu işlere girmedi, hiç savaş çıkarmayan abd başkanı olarak tarihe geçti, parama bakarım dedi, sanction- gümrük duvarı- ticari kota tehditleriyle hareket etti.. sarı kafanın sevdiğim tarafı açık sözlü olmasıydı- suriye'ye niye girdik, petrolü almak için girdik dedi, öbürleri olsa demokrasi getirmek için girdik derlerdi.. trump çöktüğü petrol kuyularının başına fedai yaptığı ypg için - paralarını ödedik şikayet etmesinler dedi, öbürleri olsa otonomi- feminizm falan filan diyeceklerdi..
SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.