Originally Posted by
KaraKemal
rusya'da ana muhalefet komünist parti'dir, navalny seçime girmiş %1 oy almıştı, komünist parti %20.. yani deseler ki, seçim hilesi var, %1 oy'un ne kadarına hile olacak, gerçeği %3 olsun 5 olsun, ne olursa olsun navalny rus halkında bi karşılığı olmayan batı'nın kendi çocuğu.. bizde de osman kavala böyle, silah taciri bir zenginin tutuklu kalması ahalide pek infial yaratmıyor yurtiçinde ama batı (ve içerdeki aparatları) yatıyor kalkıyor osman kavala
2.biden dönemi için bizimkiler hazırlığını yaptı, damat gönderildi- piyasanın karşı çıkmayacağı bürokratlar getirildi, faiz arttırıldı, piyasayla uzlaşma zemini arandı.. avrupa'ya ılımlı mesajlar yollandı (ve bi karşılık buluyor gibi, macron mektup yazdı- değerli tayyip falan diye, ayrıca yeni şansölye türklere ılımlı diyorlar.. bakalım hayırlısı, bi yumuşama olacak mı ? israil ve mısır'la zemin yoklaması çekiliyor (trump gittiği an, körfezin petrol şeyhleri reis'le barışmak için sıraya girdi).. yani piyasayla mutabakat arayışı gibi, diplomasiye de bir şans veriyor türk devleti.. bakalım muhatapları bu şansı kullanabilecekler mi ??
batı'nın cevabını görücez yakın vadede.. yine yaptırımlar vs tehdit dili, medyada tr'yi şeytanlaştırma, liraya saldırı operasyonları vs ile devam ederlerse yine kaybedeceklerini görmeleri lazım, bunlarla tr'ye diz çöktüremeyeceklerini anlamış olmaları lazım, ayrıca tr gitti libya'da suriye'de kafkasya'da askeri dengeleri değiştirdi, bunların oyunlarını bozdu.. artık akıllıca davranmaya başlayacaklarını tahmin ediyorum
Rusya'da Komünist Parti bizim CHp'dir. Üç beş belediye, meclis üyelikleri, beş on ihale için satılmışlardır. Düdüklü tencerenin emniyet sübabıdır.
Rusya'da yaşasaydınız muhalif olmanın-direnmenin ne kadar zor olduğunu, halkın devletin açlık-işsizlik-evsizlik tehdidiyle, resmi-kamu-oligarşi tahakkümü, evrak-formalite-kayıt altında inim inim inletildiğini, konuşmaktan bile korktuklarını bilirdiniz. Biz de o şekle girdik zaten. 35.000 kişi CBye hakaretten mahkum. Navalny çok eksik-muhalefeti primitif olabilir. Hatta naif ve çocuksu. Ama ben onda Rus gerçeğini ve muhalefetinin el yordamıyla büyümesini görüyorum ve seviyorum.
Türk devletinin bir şansı yok ki birine de versin. Siz çok atv seyrediyorsunuz galiba. Haydutun sıkıştırıldığı köşeden attığı palavralar bunlar. Ölseniz umurlarında değil batının da, Biden'in de... "Failed goverment" diye bir tanım var. Türkçesi haydut devlet. Mafya babaları da kendilerini çok değerli ve önemli sanıyor. Ta ki sürek avına yem olana kadar. Tıpkı Makedonya'da kaçak-illegal asylum olan Sedat Peker gibi olana kadar.
Batı'nın aklı, 1000 yıllık sömürü ve iktidar oyunlarıdır. Sizin gördüğünüz devletin vezir olduğu hayali, aslında bir piyon olanın rüyasıdır.
Son düzenleme : fuzzy_logic; 24-01-2021 saat: 03:54.
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri