Originally Posted by
KaraKemal
rusya'da ana muhalefet komünist parti'dir, navalny seçime girmiş %1 oy almıştı, komünist parti %20.. yani deseler ki, seçim hilesi var, %1 oy'un ne kadarına hile olacak, gerçeği %3 olsun 5 olsun, ne olursa olsun navalny rus halkında bi karşılığı olmayan batı'nın kendi çocuğu.. bizde de osman kavala böyle, silah taciri bir zenginin tutuklu kalması ahalide pek infial yaratmıyor yurtiçinde ama batı (ve içerdeki aparatları) yatıyor kalkıyor osman kavala
2.biden dönemi için bizimkiler hazırlığını yaptı, damat gönderildi- piyasanın karşı çıkmayacağı bürokratlar getirildi, faiz arttırıldı, piyasayla uzlaşma zemini arandı.. avrupa'ya ılımlı mesajlar yollandı (ve bi karşılık buluyor gibi, macron mektup yazdı- değerli tayyip falan diye, ayrıca yeni şansölye türklere ılımlı diyorlar.. bakalım hayırlısı, bi yumuşama olacak mı ? israil ve mısır'la zemin yoklaması çekiliyor (trump gittiği an, körfezin petrol şeyhleri reis'le barışmak için sıraya girdi).. yani piyasayla mutabakat arayışı gibi, diplomasiye de bir şans veriyor türk devleti.. bakalım muhatapları bu şansı kullanabilecekler mi ??
batı'nın cevabını görücez yakın vadede.. yine yaptırımlar vs tehdit dili, medyada tr'yi şeytanlaştırma, liraya saldırı operasyonları vs ile devam ederlerse yine kaybedeceklerini görmeleri lazım, bunlarla tr'ye diz çöktüremeyeceklerini anlamış olmaları lazım, ayrıca tr gitti libya'da suriye'de kafkasya'da askeri dengeleri değiştirdi, bunların oyunlarını bozdu.. artık akıllıca davranmaya başlayacaklarını tahmin ediyorum
tam danışman olacak görüşlerin var...3-5 bankaya da yönetim kurulu üyeliği...100-150 bin maaş ile geçinip gidersin, harcanıyorsun vadeli piysalarda
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri