Originally Posted by
Stocktalks
Selamlar, birkaç aydýr burayý takip ediyorum. Sayýn Emirhan Bey ile Kardanadam’ýn deðerli yorumlarý sayesinde hisse hakkýnda biraz çýkarým yapabilme yetisine kavuþtum, öncelikle onlara teþekkür ederek baþlayayým. Paynet hakkýnda oldukça deðerli görüþleri ve tespitleri var zaten – ben biraz son çeyrek ana kol olan daðýtým iþi ne olur, finansman giderleri nereye gider ve oluþacak rakamlar nasýl þekil alýr üzerinden bir þeyler karalayýp sessizliðimi bozayým istedim. Genelden özele gideceðim ve bir baz senaryo ile beraber bir de iyi senaryo oluþturacaðým þu an içinde olduðumuz çeyrekte gelebilecek rakamlar ile alakalý.
Öncelikle EVDS Kredi Kartý Harcamalarý – Elektronik Aksesuarlar kaleminde geçen çeyreðin ayný dönemine göre %54’lük bir artýþ söz konusu. Son 4-5 çeyreði kontrol ettiðimde ARENA sektörden hýzlý büyüyor (Satýn alma etkisini de dahil ederek konuþuyorum.) ancak yine de muhafazakar olmak adýna benzer büyüme gerçekleþtireceðini düþünelim ve ayný büyümeyi alalým (%54). Þirketin son çeyrek cirosunu 7.5 – 8 Milyar TL aralýðýnda hesaplýyorum. Bloomberg yayýnlarýnda söylenen rakamlarla zaten örtüþüyor. (1B USD yýllýk ciro beklentisi)
Yukarýyý yakaladýk. Þimdi asýl vurucu noktalara geçelim – Faaliyet Karý nasýl þekillenir? Bu denli keskin çeyreklik ciro artýþýnda maliyet kalemlerinin bu kadar atik olamayacaðý aþikar, o nedenle brüt ve NFK marjlarýnda yükseliþ görme ihtimalimiz oldukça yüksek ancak yine baz senaryo oluþturmaya çalýþtýðýmýz için geçen çeyrek ile benzer marjlarý kullanalým. Brüt Marjýn %5.5 a yakýnsayacaðýný düþünüyorum. Operasyonel Giderler Ýkinci ve üçüncü çeyrekte 105mn bandýnda. Burayý da %30 arttýrarak 140 MN rakamýna geliyorum. 7.650 Mn TL ciro, %5.5 Brüt Marj ve 140 MN operasyonel giderle son çeyrekte tam olarak 280 Mn TL faaliyet karýna ulaþýyoruz. (Yýllýk Toplam 625 MN TL - Son çeyrek * 4 = 1.120 MN TL)
Yýl sonu 5 FD/NFK altýnda – Yýllýklandýrýlmýþta da 3 FD/NFK altýnda bir þirket önümüze çýkýyor. Emirhan Hocam 3 FD/EFK yazmýþ ancak borcu unutmuþ sanýrým – PD/NFK rasyolarýna hiç girmiyorum bile onlar komik rakamlar.
Finansman Giderleri oldukça önemli bir konu. Þirket ciddi borç yüküne sahip – daha doðrusu faiz maliyetine sahip. Benzer finansman maliyetleriyle net kar yine 100 MN TL altýnda gelecek ancak bu sefer geçen çeyrekteki gibi zayýf bir rakam olmayacak ve yine yýllýklandýrýlmýþ F/K üzerinden 5-6 F/K’ya gelebilecek diye düþünüyorum. 2023’te ise benzer rakamlarla çok güçlü bilançolar göreceðiz. Paynet satýþý ise bu hisse özelinde ciddi bir opsiyon deðeri yaratmakta. Paynet satýlmasa bile bu borç kendi içinde dönebilir diye düþünüyorum.
Buraya kadar pozitif yönleri yazdým, negatiflerden bahsedecek olursak þirket özelinde ciddi bir þeffaflýk eksiði ve bilançoda anlamlandýramadýðým yerler var. Bu çeyrek çok dayak yemeyecek olsa da 43 MN Usd borç da 2023 ilk çeyrek bilançosu için en korktuðum taraflardan biri.
Ýyi senaryoda ise þirketin sektörden iyi büyümeyle 8.5 Milyar TL bandýnda ciro ile 320 mn faaliyet karý yazýp 100 mn üstü net kar açýklama potansiyelini de göz ardý etmiyorum. O durumda temel analizciler tarafýndan da ciddi beklenti oluþmaya baþlayýp fiyat deðere çok hýzlý bir hareket yapabilir.
Toparlayacak olursam ciddi potansiyel barýndýran – ayný zamanda ciddi soru iþaretleri de barýndýran garip bir kara kutu ARENA. Satýþ geniþlemesinin normal þartlarda marjlara olumlu etkisinin olmasý lazým. Sadece bu hesapta bodoslama olan taraf paynet net karýn ve faaliyet karýnýn yaklaþýk %10-15 ini yaratýyor ama bu sene özelinde paynet büyümesiyle arena salt daðýtým iþinin büyümesinin benzer seviyelerde olduðunu düþündüðüm için payneti ayýrýp segmentasyon yapmadým, yoksa gelecekte paynetin daha hýzlý büyüyeceðini düþünüyorum, önümüzdeki çeyreklere o þekilde bakýyorumç Konu hakkýnda bilgili hocalarýmýn geri bildirimiyle beraber fikirlerimin devamýný da yazabilirim,
Saygýlarýmla
Yer Ýmleri