Coinlerin bazıları kalıcı bir çoğu da çöp.
Bitcoin ve eth alıp soğuk cüzdan yapmıştım iki yıl önce.
Hala bekliyorum.Mrga ralli yaşanırsa belki zirvelerine yakın yakalarsam yurtdışı borsada değerlendireceğim onu da.
Al sat işlerine gelirsek sermaye piyasalarında al sat yapan orta uzun vadede hiç kıpırdamasa aynı noktaya gelir çektiği dert de cabası olur.
Finansçılar soruyorum lisanslarını falan işe girişte sormuyorlar ne kadar hacim yarattırırsın diye soruyorlar.Al sat yapan illaki üzülür.
Burda var birkaç kişi teknikçi onlar kurt olmuş onlar al sat yapmasa da aynı parayı kazanırlar bence.
Bana uzak.
Şu olur bence sağlıklıdır.
Sepet yapmıştır kişi ağırlıkları sektör ve şirketlere dağıtmıştır arada ayarlama yapıyordur onu anlarım ama günlük al sat ky için strestten başka bir şey değil.
Coinde de ticarette de sermaye piyasalarında da doğru değil.
Büyük miktarda parası olmayan(1 milyon dolar altında) yatırımcı önce sektör sonra patron belirleyip sepet yapmalıdır.temettüler nakit akışlarını ekleyerek bileşik getiriyi de kullanarak lot hedefine ya da vade hedefine dek biriktirmelidir.
Ama burdaki handikap iyi şirketler birbirine getirise yakınsar uzun vadede.Bunu da göz önüne aldığında odaklanma da önemli oluyor.
Dudu nun portföy başarısı varsa onun gibilerin odaklanma yapmalarından dolayı.
Kendime gelirsem de geçmişime baktığımda odaklanma ve büyüme hisselerini iyi seçmem ve hiçbir zaman borsadan para çıkartmamak olarak düşünüyorum.
Sahne kapanıncaya dek sahnese olmalı kişi.
Ama bu yazdıklarım kolay şeyler değil para az yatırımcıda ve barınma araç alımı vs diyerek insanlar burdaki paralarını kullanıyorlar haliyle sermaye büyümesi zor oluyor.
Zamanında teknik orta vade baktıgım kagıtlar hariç büyüme hisseleri dahil temettüleri tekrar koyarak 5 şirkette değerlendirsem yine aynı orana varcak gibiyim.
Bir de ekonomist ve iktisatçıları şirket işlerinde dinlemek önemli yatırımda dinlemek işe yaramıyor.
Çünkü piyasada yazılı olmayan kurallar mevcut.Kitabi yaklaşımlar teknik temelde vs de
piyasanın çok fiyatladığı şeyler değil.
Benim düşüncem de bu.
(Bunları kimseye ya da size bir şeyler anlatmak ispat amaçlı yazmadım burdaki yorumları okuyunca ara ara kendimi de test ediyorum atladığım görmezden geldiğim bir şey var mı diye onun için yazdım.)
Herkesten her şeyi öğrenirim bilgi bedava uygularım ya da uygulamam.
Mesela genelde yıllık harcamalarımı bir seferde alıyorum.Ppf ve isviçre frangı olarak hesapta tutuyordum bu zamana dek.Oradan harcıyorduk.Altın olarak da koymayı öğrendim bu yıl mesela.
Altın ppf isviçre frangı eşit oranda atıp eşit oranda bozup kullanıyoruz.Daha da geçmişte isviçre frangı tutuyordum.Euroyu daha zayıf görüyordum vs vs
Her yeni gün bir şeyler öğreniyoruz.
Ama şunu net ifade edeyim.
Temettüler işi çok büyütüyor.Eğer temettü ihtiyaç değilse portföyü devasa büyütüyor.
Ytd syg
Yer İmleri