Originally Posted by
skardes
selamlar hocam,
burada yazan bir kesim var, birde daha çok okuyan , ama genel olarak ortalamanın çok üstünde bir gurup olarak dusunuyrum, sizin kendinize yada etrafınıza sordugunuz soruları eminim herkes de kendine soruyor,
bende portföyde %50 üzeri froto taşıyorum , 250tl'lerden başlamıştım ve çevremdeki herkesede söylemiştim hikaye basit 350K araçtan 1Milyon araca giden bir serüven, dolayısıyla, 1 milyon araç üretim/satışını görmek istiyorum, dogru şirketteyiz diye dusunuyorum (hatta gün ola harman ola, rusya almanya ispanya fabriklarıda koç'a verilebilir, batarya işinde koç holding şapkanda tavşan illa cıkaracaktır vs)
koç gurubu en iyi yatırım yapılacak gurup, frotoda o şeklide, ama yinede portföyümüzüde bir holding yönetir gibi yönetmek lazım naçizane,
1 hafta çimsa çalıştım (yatırımım yok, yapmak istiyorum) bence kendi alanında inanılmaz bir hikaye yazıyor çimsa, büyümeye (globalde ve Türkiyede) ve ihracata odaklanmış,
kordsa 1+ milyar dolardan fazla PD'ne sahipken şimdilerde 400+Milyon dolarda yatırımcısın çok üzdü (2 senedir buradada yatırımım var ve külli zarar, ama birçok nedeni var dolar, asgari ücret çin faktörü vs)
alarko 6-7 sektörde , holdingi büyütmeye çalışıor, yaptıgıı yatırımlarla (5 yıldır yatırımcısıyım)
sıfır maliyetli işmen yatırımcısıyım ve devam ediyorum,
aslında sözün özü , burada siz dahil birçok insanın yatırım konusunda benden çok daha iyi oldugunu düşünen ve kendisini sürekli geliştirmeye çalışan biri olarak
kişiden kişiye degismekle beraber , mutlaka ama mutlaka, birden fazla sektör/şirketde yatırım yapılması gerektigini düşününenlerdenim, bu sayı birisi icin 15 iken bir başkasıicin 5 olabilir, ama 1 tane olması gerçekten psikoloji açısından çok zorlayıcı,
hürmetle,
Yer İmleri