Sayfa 737/1009 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 5,889 - 5,896 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bist bir süre daha göçmeyecek gibi ama bist giderken doalrda sağlam duruyorsa
    doalrın günü yakındır demektir
    bu dolar çok can yakacak bence
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Önemli göstergeler dipten yeni dönüyor elbette birilerinin canı yanacaktır.y.t.d.

GT-I9301Q cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Yol açık Yola çık.

Alıntı Originally Posted by cokısacı Yazıyı Oku
    faizi yükseltmeden bu enflasyonla dolarlda yükseliş kaçınılmaz

faiz götüm götüm yükselirse dolar yükselmez belki düşer

iki yıllık 11 i geçmiş
    Kuru bir dal parçası gibi sürükleniyoruz deyince kızıyorlar..

Eeeee dövizin yok, piyasaya versen..faizide gerektiği gibi arttıramıyorsun..

İşimiz dış dünyaya kaldı..aşağıdaki gibi piyasalardaki küresel güvene...

Nomura: TL'de istikrar için küresel güvenden azami destek gerekiyor

Nomura ekonomisti İnan Demir, TL'de istikrar sağlanması için küresel güvenden azami desteğin gerektiğini belirtti

Nomura ekonomisti İnan Demir, Salı günü e-mail yoluyla gönderdiği raporunda, "2 Ekim'de açıklanan öncü dış ticaret verisindeki "ithalat patlaması" ve "çekirdek enflasyondaki yukarı yönlü trendin" iç talepteki güçlülüğün belirtisi olduğunu belirtti.

TÜİK'in Salı günü açıkladığı enflasyon verisi, Türkiye'de çekirdek TÜFE'nin Eylül ayında 13.5 yılın zirvesine yükseldiğini gösterdi.

ENFLASYON EYLÜL'DE YÜKSELDİ, ÇEKİRDEK ENFLASYON 13.5 YILIN ZİRVESİNDE

Demir, raporunda, "Ancak, TCMB'nin daha fazla sıkılaşmaya gitme ihtimalinin uzak olduğunun farkındayız. Bu da Türk Lirası'nda istikrar sağlanması için küresel güvenden en yüksek ölçüde destek gerektiği anlamına geliyor" ifadesini kullandı.

TCMB, Çarşamba günü yerel saat ile 10:00'da Eylül ayı enflasyon değerlendirmesinde bulunmasının ardından, yerel saat ile 14:30'da Eylül ayı reel efektif Döviz kuru oranını açıklayacak. Reel efektif Döviz kuru endeksi, Ağustos ayında 89.71 değerini almıştı.
    Bakan Naci Ağbal'da geçen hafta OVP açıklanırken fakir kızın güvendiği gibi küresel piyasalara güvendiğini belirtmişti:

"Özellikle 2016'nın ikinci yarısından itibaren global konjonktürde olumlu gelişmeler arka arkaya geliyor. Gelişmiş ülkelerin öncülük ettiği bir büyüme rallisi var. Büyüme rakamları yukarıya geliyor. PMI'dan takip ettiğimiz üretim göstergeleri son derece iyi geliyor. Avrupa bölgesi büyüme göstergeleri çok cesaretlendirici. Bu dönemde finansal piyasalarda da bir istikrar ve özellikle gelişmekte olan ülkelere daha da artan bir sermaye akışı var. Dolayısıyla bu OVP'yi hazırladığımız bu dış konjonktür bizim lehimize. Önümüzdeki süreçte de global ekonomideki büyümenin devam edeceği, küresel ticaretin artacağı, finansal piyasalarda istikrarın devam edeceğine ilişkin beklentiler var.

Türkiye'nin de içinde olduğu gelişmekte olan ülkeler de bu gelişmelerden yararlanacak. O açıdan OVP dış konjonktür ve faktörler itibarıyla bizim açımızdan olumlu bir yansımaya sahip. Özellikle vurgulanması gereken husus, Avrupa pazarının hem ihracat hem de sermaye kanalında bizim açımızdan son derece olumlu gidiyor olmazı. Bu sene ihracat ekonomiye net katkı sağlayacak. Burada AB'ye yapılan ihracatın önemli bir payı var."
    Son düzenleme : enki; 04-10-2017 saat: 18:37.

Putin: Türkiye IKBY petrolü ithalatını durdurursa fiyatlar yükselir
    Bu arkadaşta Türkiye'nin vanayı kapatacağından ümitleniyor..biraz zor..

Ancak Bağdat artık K.Irağa dolar göndermeyeceği gibi, döviz transferlerini yasakladığınıda duyurdu..bu durum oradaki şirketlerin ve çalışanların ödemelerini/maaşlarını almasını ciddi etkiler..bizide etkiler..

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    bist bir süre daha göçmeyecek gibi ama bist giderken doalrda sağlam duruyorsa
    doalrın günü yakındır demektir
    başkan öngörün ilk başlar için bence de makul.
    önemli olan sonrası.
    çöküş için fazla zaman kalmadı diye düşünüyorum.
    bis de beklentim 70.000
    o takdirde usd yi sen hesapla başkan
    yellen bugün ne der?
    Küçültme ile ilgili birşeyler gelirmi?
    Memlekette sattıra sattıra topluyorlar aynı bis gibi

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Yok öyle hemencecik değil bence..yavaş yavaş, ağırdan ağırdan, yakacak..

Düğümü esasen ECB çözecek..ECB, ABD tipi ''taper'' yapabilse ortalık ciddi sıkıntıya girer..bu sefer dolar hızlı hızlı yakar..ama sanmıyorum..

Bugün Katolonya dolayısıyla İspanya bankalarının yanı sıra bazı İtalyan bankalarında da ciddi düşüşler olmuş..AB bankacılık endeksi %2 düşmüş..ne alakaysa..

Aralık FED faiz arttırımı olasılığı %81'lere çıkmış..QT'de bu ay yavaş yavaş devreye girmeye başlayacak..ve ufukta vergi reformu beklentileri var..trilyon dolarlar memleketiyle hasret giderebilir..

Zaten aylardır EM'lerden iyi karlar alındı..hemde çok borçlu keratalar..yavaş yavaş EM'lerden çıkma zamanıdır şeklinde düşünüyorum..

Asla ve asla YTD..
    Son düzenleme : enki; 04-10-2017 saat: 22:52.

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Yok öyle hemencecik değil bence..yavaş yavaş, ağırdan ağırdan, yakacak..

Düğümü esasen ECB çözecek..ECB, ABD tipi ''taper'' yapabilse ortalık ciddi sıkıntıya girer..bu sefer dolar hızlı hızlı yakar..ama sanmıyorum..

Bugün Katolonya dolayısıyla İspanya bankalarının yanı sıra bazı İtalyan bankalarında da ciddi düşüşler olmuş..AB bankacılık endeksi %2 düşmüş..ne alakaysa..

Aralık FED faiz arttırımı olasılığı %81'lere çıkmış..QT'de bu ay yavaş yavaş devreye girmeye başlayacak..ve ufukta vergi reformu beklentileri..

Zaten aylardır EM'lerden iyi karlar alındı..yavaş yavaş EM'lerden çıkma zamanıdır şeklinde düşünüyorum..asla ve asla YTD..
    Aynen.
    Beklentim tam 4 tl de 1dolar=1euro dur.

Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Aynen.
    Beklentim tam 4 tl de 1dolar=1euro dur.
    Evet banada uyar..ama yavaş yavaş..

Sayfa 737/1009 İlkİlk ... 237637687727735736737738739747787837 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız