Sayfa 70/637 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 553 - 560 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    aselsan mı? iş bankası %44 yapmaz...%20 civarı bir şey yapar...o da mevduat civarı bir getiri yapar...0 risk ile...yani işc yerine mevduat çok daha mantıklı bir yatırım olurmuş.
    ASELSAN'dan bahsedilmişti.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    hep piyango bileti ile zengin olanları okuyoruz...öbür tarafta milyonlarca bilet sahibi de amorti ile idare ediyor.

bugün aselsan ve bimaş ile yapılacak bir portföyün 20 yıl sonra mevduatın bileşik getirisini geçeceğini sanmıyorum.

o yüzden uzun vadeli yatırım konusunda "grafik pahalı" konusu çok öenmli diyorum...aselsan grafik çok çok pahalı...bimaş grafik pahalı..bu hisseler şu an ne kadar iyi hisseler olsa da, ben bu hisselere bu fiyatlardan uzun vade yatırım yapmazdım.
    Türk borsası ancak bu kadar güzel tarif edilebilirdi, amorti bulan çok şanslıdır, bunu başlığa çivileyin -ki herkes anlasın lütfen. İş bankası tarihi düşük seviyelerde; 20 milyar dolar piyasa değeri olduğu zamanları bilirim şimdi değeri 8 küsür milyar dolar ve üzülerek söylüyorum ki dikkat edin sevinerek değil, elimde 20 yıldır var. Enflasyonist ülkede TL hesaplar ile insanlar tamamen halüsinasyon görmekteler. Enflasyon yıllık %2'ye düşmeden yapılan TL hesaplar geçersizdir.

Belirttiğiniz diğer husus ise çok daha önemli, gelecek 20 yılda hangi senetlerin outperform edeceğini kimse bilemez, geçmiş ile yapılan projeksiyonlar yanıltabilir. Bu söylediklerim borsadan para kazanılmaz anlamına gelmiyor ama çok zor olduğunu ifade etmeye çalışıyorum. Bence belirttiğiniz aktif portföy yönetimi olmadan kazanç olanaksız.

Belli senetleri seçerek biriktirme yöntemi 70'li yıllarda USA'de uygulanmış, çok popülermiş misal aselsan froto vs. gibi bir portfoy. Ismi de nifty fifty. Sonu ne olmuş sizce, neredeyse o zamanki portfoydeki şirketin tamamı hüsranla sonuçlanmış.

3. Sadece İş bankası değil tüm bankacılık sektörünün piyasa değeri oldukça düşük seviyede değil mi?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

4. Son zamanlarda reklamlarda görüyorsunuzdur, Ziraat Bankası'nın altın tahvil ve kira sertifikası olayını. Yıllık %2.40 faiz/kar payı var.

Portföyünde kısmen altın bulundurmak isteyenler için çok güzel bir imkan çünkü burada ki %2.40 reel kazançtır.

http://www.ziraat.com.tr/tr/Bireysel...inTahvili.aspx

5.  Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Son zamanlarda reklamlarda görüyorsunuzdur, Ziraat Bankası'nın altın tahvil ve kira sertifikası olayını. Yıllık %2.40 faiz/kar payı var.

Portföyünde kısmen altın bulundurmak isteyenler için çok güzel bir imkan çünkü burada ki %2.40 reel kazançtır.

http://www.ziraat.com.tr/tr/Bireysel...inTahvili.aspx
    Reel kazanç olarak elma veriyoruz bize armut ile ödeme yapıyorlar. Ürünün Türkiye'de olması dışında TL ile ilgisi olmamasına rağmen neden Kupon geliri ve kira geliri Türk Lirası karşılığı ödeniyor?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

6. Evet kupon ödemesinin altın olarak ödenmesi gerekirdi ama TL olarakta ödense o para ile fiziksel altın yada altın hesabına gram altın alınabilir. Mantık olarak ödeme gününde ki altın fiyatı esas olmalı, aksi yönde birşey görmedim izahnamede.

7.  Alıntı Originally Posted by creed345 Yazıyı Oku
    Sn cautionary

Sanirim alintiyi karistirdiniz. Ben isbankasindan bahsetmedm. 1450 katin 20 yilda yillik getirisi %44 civari bundan bahsettim. Bu arada aselsan ve bim gibi ornekler uc orneklerdir. Bundan 20 yil sonra hangi hissenin nerelere gelecegini kimse bilemez. Belki bundan 10 yil once de "asels son 10 yilda 40 kat kazandirdi artik bir yerde durmali gelecek 10 yilda artik yerinde sayar" denilmisti. Ancak gelinen yer ortada. Grafigi 10 yildir ucuz olup gitmeyen hisseler de mevcut. Hatta bu kafayla bi 10 yil daha gitmezler.

SM-A310F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    pahalı olanı almam demek...bu hisse gitmez demek değil..aynı müthiş performansı sürdürme ihtimali düşük demek...bir de aşırı pahalı hisse almamak...diplerde debelenen hisseleri alın demek de değil...iyi bir hisse için makul getiri tanımı yapmışım...o getiri civarı bir performans alım için idealdir.

8. Uzun vadeli yatırımı 2ye ayırmak lazım. Uzun dönemli biriktirme aşamasında, risk alınıp hisselerden oluşan portföy yapılmalı. Bu aşama beyaz yakalı çalışırken ve tasarruf yaparken uygulanmalıdır. Yeterli meblağa ulaşınca, hisselerin oranı düşürülmeli, tahvil, mevduat gibi enstrümanların ağırlığı artırılmalıdır. 2. aşamadaki risk 1. aşamadan daha yüksek. Artık çalışmıyorken, portföyüm reel olarak değer kaybediyorsa aç kalabilirim. 1. aşamada ise zaten çalıştığım için böyle bir risk en fazla fazla paradan olurum.

Sayfa 70/637 İlkİlk ... 2060686970717280120170570 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •