Sayfa 80/735 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon
Arama sonucu : 5874 madde; 633 - 640 arası.

Konu: VAKKO - Vakko Tekstil

1. ALINTI

http://www.hurriyet.com.tr/kriz-tirm...or-mu-40600482

Kriz tırmanıyor! Avrupa'da harita değişiyor mu?

"Son olarak Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, birkaç gün içinde bağımsızlığı ilan edeceklerini açıkladı. Referandumun ardından ilk mülakatını BBC'ye veren Puigdemont, özerk hükümetinin bağımsızlık için "bu haftanın sonu veya önümüzdeki haftanın başında" harekete geçeceğini söyledi."

YORUM: Eğer bu gerçekleşir ve Katalonya bağımsızlığını ilan ederse; bu durum önce AB finansal piyasalarını ve Euro'yu daha sonra da tüm dünya piyasalarını olumsuz bir şekilde etkileyebilir.

Bu konuyu dikkatli bir şekilde takip etmekte fayda var.

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin ve öngörülerde; yanılmanın esas, tutturabilmenin ise adeta istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes kendi yatırım kararını kendi aklına ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Son düzenleme : Burutay; 05-10-2017 saat: 15:43.

2.  Alıntı Originally Posted by Burutay Yazıyı Oku
    ALINTI

http://www.hurriyet.com.tr/kriz-tirm...or-mu-40600482

Kriz tırmanıyor! Avrupa'da harita değişiyor mu?

"Son olarak Katalonya Özerk Yönetimi Başkanı Carles Puigdemont, birkaç gün içinde bağımsızlığı ilan edeceklerini açıkladı. Referandumun ardından ilk mülakatını BBC'ye veren Puigdemont, özerk hükümetinin bağımsızlık için "bu haftanın sonu veya önümüzdeki haftanın başında" harekete geçeceğini söyledi."

YORUM: Eğer bu gerçekleşir ve Katalonya bağımsızlığını ilan ederse; bu durum önce AB finansal piyasalarını ve Euro'yu daha sonra da tüm dünya piyasalarını olumsuz bir şekilde etkileyebilir.

Bu konuyu dikkatli bir şekilde takip etmekte fayda var.

Yatırım tavsiyesi değil sadece bir kişisel kanaat ve tahmin açıklamasıdır. Bu tip tahmin ve öngörülerde; yanılmanın esas, tutturabilmenin ise adeta istisnai bir durum olduğu asla unutulmamalı ve herkes kendi yatırım kararını kendi aklına ve muhakeme yeteneğine dayalı olarak vermelidir.
    Hürriyet gazetesinin abartılı bir haberi... İspanya'daki olaylar henüz çok cılız şeyler süreci takip edin ama fazla da abartmayın İspanya'ya dört kez gittim bizim gibi hızlı parlayan çabuk sönen sıcak kanlı insanlar. Yanılmıyorsam 12 farklı yapıları var ve keyiflerine çok düşkün tatlı insanlar.Hele ki Almanya böyle güçsüz bir Avrupayı bulmuş sömürür iken buna asla izin verdirmeyecektir...YTD...

3.  Alıntı Originally Posted by kartal975 Yazıyı Oku
    Hürriyet gazetesinin abartılı bir haberi... İspanya'daki olaylar henüz çok cılız şeyler süreci takip edin ama fazla da abartmayın İspanya'ya dört kez gittim bizim gibi hızlı parlayan çabuk sönen sıcak kanlı insanlar. Yanılmıyorsam 12 farklı yapıları var ve keyiflerine çok düşkün tatlı insanlar.Hele ki Almanya böyle güçsüz bir Avrupayı bulmuş sömürür iken buna asla izin verdirmeyecektir...YTD...
    Sevgili kartal975

İspanya'yı ben de gördüm ve ulusal karakteristik özellikleri konusundaki dediklerinize aynen katılıyorum. Ama bu haber sadece Hürriyet gazetesinde değil tüm yerli ve yabancı basında yer aldı. Öte yandan eğer dikkat ederseniz, ben Katalonya'nın mutlak bir şekilde bağımsızlık ilan edeceğinden filan bahsetmiyor ve sadece böyle bir olasılıktan söz ediyor "eğer bağımsızlık ilan ederlerse" diyerek şartlı bir cümle kuruyorum.

http://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-41497763

http://www.ntv.com.tr/galeri/dunya/k...SkmT0Vgi_3c7VQ

https://www.cnnturk.com/son-dakika-i...kritik-gelisme

http://www.haberturk.com/katalonya-b...mesaji-1660119

Yatırım tavsiyesi değildir.

4. Sayin burutay cok titiz haberleri anlik takip eden birisisiniz.ama bencede ispanya bolunmis bize zarari olmaz.tam zitti faydasi olir.avrupa zayiflarsa biz gucleniriz.dunyadaki savaslarda boyle.yillardir yanimizda irak suriye savasi var ama ekonomik olarak surekli buyoyiruz.birakin kapissinlar bolunsunler

LG-H818 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Bugün 60 ı kaldıran marbaşa gedik basınca marbas 3 kademe zararla malı boşalttı bu esnada piyasaya satış geldi creditte takasta malı olmamasına rağmen 35k mal verince arkasına finansın satışları gelince tahta çöktü. Gücü olmadığı halde 60ı kaldırana vuran gediği selamlıyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by ereg Yazıyı Oku
    Bugün 60 ı kaldıran marbaşa gedik basınca marbas 3 kademe zararla malı boşalttı bu esnada piyasaya satış geldi creditte takasta malı olmamasına rağmen 35k mal verince arkasına finansın satışları gelince tahta çöktü. Gücü olmadığı halde 60ı kaldırana vuran gediği selamlıyorum.
    Guzel analiz etmissiniz isi cozmussunuz.yani tahtada birkac grup var.hepsi fakir ve capsiz.birbirleriyle carpisiyolar.o zaman bu tahtadan cok bir sey beklememek lazim dogrumudur??

7.  Alıntı Originally Posted by yuzdeoncu Yazıyı Oku
    Guzel analiz etmissiniz isi cozmussunuz.yani tahtada birkac grup var.hepsi fakir ve capsiz.birbirleriyle carpisiyolar.o zaman bu tahtadan cok bir sey beklememek lazim dogrumudur??

Bence yanlış ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Malesef paylaşmayı bilmiyoruz o 60 kiran 65 lerden verse 60da yine alırdı istediğini lakin her yiğitinde yoğurt yiyişi var ...

8.  Alıntı Originally Posted by yuzdeoncu Yazıyı Oku
    Sayin burutay cok titiz haberleri anlik takip eden birisisiniz.ama bencede ispanya bolunmis bize zarari olmaz.tam zitti faydasi olir.avrupa zayiflarsa biz gucleniriz.dunyadaki savaslarda boyle.yillardir yanimizda irak suriye savasi var ama ekonomik olarak surekli buyoyiruz.birakin kapissinlar bolunsunler

Sevgili yuzdeoncu

Sanırım sen Kelebek Etkisi Teorisi'ni okuma fırsatı bulamadın.

"Kelebek etkisi"

Kelebek etkisi, bir sistemin başlangıç verilerindeki küçük değişikliklerin büyük ve öngörülemez sonuçlar doğurabilmesine verilen addır. Edward N. Lorenz'in çalışmalarından biri olan Kaos Teorisi ile ilgilidir. Daha sonralarda hava durumuyla ile ilgili verdiği şu örnek ile ünlenmiştir. Amazon Ormanları'nda bir kelebeğin kanat çırpması, ABD'de fırtına kopmasına neden olabilir. Farklı bir örnekle bu, bir kelebeğin kanat çırpması, Dünyanın yarısını dolaşabilecek bir kasırganın oluşmasına neden olabilir.

Fakat daha çok yaratılan bir kaosun büyüyerek artmasını ifade eder."

Mesela; doğru öngörülmüş bir sistemde, 5 milimetrelik domino taşı yaklaşık 45 kilogram ağırlıkta mermerin devrilmesini sağlayabilir.

Yani dünyanın bir ucundaki küçük bir olayın dünyanın öbür ucundaki bir yere olumlu ya da olumsuz etkisinin olabileceğini göz ardı etmemek lazım.

Tabii, hayatı ekonomi ve finans ile geçmiş ve aynı zamanda siyaset teorisi de tahsil etmiş birisi olarak şunu söyleyebilirim;eğer Katalonya'nın bağımsızlık ilanı bir sonraki safhaya geçip de uluslar arası destek bulabilir ve başarı kazanabilirse, aportta bekleyen tüm etnik gruplara cesaret vereceği için bu durumun dolaylı da olsa Türkiye'ye de zararı dokunabilir. Ne demek istediğimi umarım anlamışsındır. Ama benim uyarım bu tarz bir tehlikeye yönelik değildi. Nitekim ben, ispanya devletinin buna izin vermeyeceğini ve gerekirse kanlı bir şekilde bu kalkışmayı bastıracağını düşünüyorum.

Benim uyarım şuna yönelikti. Sonu ne olursa olsun bu girişim bileşik kaplardaki sıvı gibi bir diğerinden etkilenen dünya mali piyasalarında ve bu arada BİST'te küçük çaplı da olsa aşağı yönlü dalgalanmaya neden olabilir. İşte bu da; kısmen ya da tamamen nakitte olanlar için bir alım fırsatı yaratabilir.

Mevzu bundan ibarettir. Bakalım Katalonya'nın lideri cesur davranıp önceki gün dediklerinin arkasında durabilecek mi?

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 80/735 İlkİlk ... 3070787980818290130180580 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •