Sayfa 752/1009 İlkİlk ... 252652702742750751752753754762802852 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,009 - 6,016 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bu işlere pek bulaşmadığım için bilmiyorum..Ekim vade dediğiniz nedir, yani Ekim'in kaçı..
    Vadeli İşlem Opsiyon Borsasında kısa kontrat açmış...

Bu borsada vadeler ikişer ay farkla uzayıp gidiyor.

Ekim vadeli demek borsa mesaisinde Ekim'in son günü...

Ama isterse pazartesi günü kapatır pozisyonu.

Bu hiçbir şey demek değil...

Ama yazısındaki havaya ve iddiaya bakarsan "yaktım sizi" diyor biz uzunculara...

Sanırım KaraKemal kısalara abanınca piyasalarda kur anında gerilemeye başladı.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

Ama yazısındaki havaya ve iddiaya bakarsan "yaktım sizi" diyor biz uzunculara...

Ben hayli uzuncu olduğum için beni yakamazda..

Büyük konuşmayayımda, bana göre pek mantıklı bir pozisyon değil..hele Ekim 26'sı ECB kararı sonrası..

Tabiki QE kararını Ekim'de vereceğiz diyen Draghi, kararın kararını ötelerse bir şey diyemem..

3.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku

estağfurullah, yaktım sizi ne demek ? herkesin son derece emin olduğu gibi, tam bir imanla inandığı gibi dolar eninde sonunda yani uzun vadede illa ki yükselecek, muhakkak ki yükselecek- yükselecek olduğunu kimseyle tartışmaya kalkmam, çünkü inanç meseleleri tartışma-dışıdır

lakin işin püf noktası şu ki, dolar ve lira taşımak arasında ciddi bir faiz farkı var, pozisyonun üstünde oturma süresi arttıkça- vade uzadıkça- lira taşımamış olmanın maliyeti artıyor.. mesela 2015 eylül 2.90 ile dolar almış olan biri an itibariyle kendini %24 karda sayabilir, oysa lira-dolar faiz farkından dolayı lirada kalsaydı hemen hemen yine 3.60 lirası olacaktı, yani aslında sıfıra sıfır..

viop endeks kontratları ikişer ay, ama dolar kontratları birer ay vadeyle gidiyor.. bugün 18:15 spot 3.6180 civarı işlem görürken, 31-ekim vade 3.6407, 30-kasım vade 3.6742, aralık vade 3.7039 kapamış.. her ay için kabaca 3 kuruştan fazla spread var, yani short dolar taşıyan biri her ay 3 kuruştan fazla faiz farkını cebe atıyor.. yılda 40 kuruş.. spot olarak yaklaşık 3.60 maliyetli bu pozisyonumu bir yıl tutarsam, 2018 ekim'de 4.00 üstü değilse karda olucam.. 4.40 ise %10 kadar zararda olucam, -olmaz ya- 2.80 olursa çok karda olucam

arada trade etmeye kalkarım muhakkak, o ayrı, ama kur temenni ettiğim gibi 3.60 altına giderse o işin katmeri olacak- benim asıl pozisyonum her ay 3,3 kuruş (%0.9) kazanıyor olmak..
    Son düzenleme : KaraKemal; 06-10-2017 saat: 22:39.

4.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

viop endeks kontratları ikişer ay, ama dolar kontratları birer ay vadeyle gidiyor.. bugün 18:15 spot 3.6180 civarı işlem görürken, 31-ekim vade 3.6407, 30-kasım vade 3.6742, aralık vade 3.7039 kapamış.. her ay için kabaca 3 kuruştan fazla spread var, yani short dolar taşıyan biri her ay 3 kuruştan fazla faiz farkını cebe atıyor.. yılda 40 kuruş.. spot olarak yaklaşık 3.60 maliyetli bu pozisyonumu bir yıl tutarsam, 2018 ekim'de 4.00 üstü değilse karda olucam.. 4.40 ise %10 kadar zararda olucam, -olmaz ya- 2.80 olursa çok karda olucam

arada trade etmeye kalkarım muhakkak, o ayrı, ama kur temenni ettiğim gibi 3.60 altına giderse o işin katmeri olacak- benim asıl pozisyonum her ay 3,3 kuruş (%0.9) kazanıyor olmak..
    Her yerde viop reklamı yapanlar turedi. Bulaşmayın viop falan

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    lakin işin püf noktası şu ki, dolar ve lira taşımak arasında ciddi bir faiz farkı var, pozisyonun üstünde oturma süresi arttıkça- vade uzadıkça- lira taşımamış olmanın maliyeti artıyor.. mesela 2015 eylül 2.90 ile dolar almış olan biri an itibariyle kendini %24 karda sayabilir, oysa lira-dolar faiz farkından dolayı lirada kalsaydı hemen hemen yine 3.60 lirası olacaktı, yani aslında sıfıra sıfır..
    Dolar kar amacından çok ülke risklerine karşı koruma kalkanı olduğu için bir çok kişinin portföyünde.

Eylül2015-eylül2017 arası elinize net yüzde 6,5 civarında faiz geliri geçerdi.
    Eylül 2015'te 100binTL niz eylül2017'ye göre:

Enflasyona karşı 119.280TL yi geçtiğinde reel kar etmiş olurdunuz.

Dolar almış iseniz yüzde6,5net getiri ile 132.941TL niz olurdu.(kur 3,62)

TL faizde değerlendirseydiniz en çok 125 bin TL'niz olurdu.

Yabancılar 3,90 lardan itibaren döviz bozdurup TL'ye yatırım yaptılar. Bunu aramızda yakalayan 100kişide 3 kişidir.

Zira yabancılar kesinlikle ve kesinlikle birbirleri ile anlaşıp bu işleri gerçekleştiriyorlar.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

3.3999 ve 3.3888 gordu bu gozler TV ekraninda hocam-
    siz de kontrol edebilirsiniz- az grafik bakmalisiniz

Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Gece gece yine hareketlendi, arkadaş piyasa kapalı forex oynayan dışında bu saatte alıp satılamıyor ki, sonra diyorlar dolar 3.59 gördü, e ben satamıyorum ordan akşam 3.57 idi piyasa kapandığında.
    Dip olarak da 3.38'den döndü deniyor, nerede 3.38den alan var mı ben 3.40dan alabildim 3.39 bile alamadım.
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    3.3999 ve 3.3888 gordu bu gozler TV ekraninda hocam-
    siz de kontrol edebilirsiniz- az grafik bakmalisiniz

oda zaten alamamaktan dertli
    bir halt olacağı yok.

8. servet beyde Türkçe gani anlaşılan, sn.pilavlı 3.38 görmedi demiyor ki grafik baksın..!!

Sayfa 752/1009 İlkİlk ... 252652702742750751752753754762802852 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •