Sayfa 81/637 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 641 - 648 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by atmega48pa Yazıyı Oku
    Bence en önemli konu bu,

Başta portföy küçükken pek zaman ayırmıyordum, sonra hem şansım yolunda gitti ve hisseler çok değerlendi hem de ben daha fazla birikim yapıp yatırınca, portföy büyüdü ve hisselerdeki %2-3 lük bir değişim benim maaşıma denk olmaya başladı.

Nasıl olmasın ki, hissenin %2 artması benim bir ayda kazancıma denk olunca değer yargıları sarsılıyor insanın. Bir gün portföy %5 artmıştı, o gün hisseyi takip etmekten kafamı toplayıp işimi yapamadım. Tersi de geçerli, düşüşte insanın ici acıyor. Demek ki diyorsun portföy daha büyük olsa ne kadar kolaylaşacak dünya..

O noktadan sonra daha çok zaman ayırmaya başladım, bir noktadan sonra da aklımı portföyden alamaz oldum, işteyken ya da mesela bir arkadaşımla yemek yerken bile arada portföy aklıma gelir oldu.

Hırsım, hisseleri unutmaya ya da takibi bırakmama engel, hedefim de portföyü büyütmeye şartlanmış durumda olduğu için herşeyi satıp mevduat yapamıyorum. Şimdi bundan kurtulmaya çalışıyorum.
    Bence kendi hedefinizin onundeki engel yine kendiniz olmussunuz.
    Bu durum belli bir portfoy buyuklugune ulasinca herkesde olabilir.
    En guzeli iste bu nedenden dolayi tek defada blok alim degil de zaman icinde kendini alistirarak aylik kucuk alimlarla biriktirerek bir yere gelmek.
    Fiyat dalgalanmalarindan etkilenmemek icin portfoy degerine degil de her yil aldiginiz temettuye odaklanmak en dogru hareket olurdu sizin icin.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2. yurtdışındaki hisselere yatırım yapan var mı acaba ?

3. Birkaç sayfa arkada dillendirildiği için ASELSAN'ı yakından ilgilendiren bir gelişme yazalım.
    Hükümet savunma sanayi bütçesini arttırma kararı aldı. Zannımca dört yanımız bu şekilde ateş çemberi oldukça her sene düzenli olarak bu bütçenin arttırılması bekleniyor.
    Uzun vadede BİST'te ASELSAN aynı performansı verir mi bilemiyorum ama Türkiye'nin borsaya kote en katma değerli ürünleri üreten şirkete önümüzdeki dönemde de hükümet tarafından gereken önemin verilmeye devam edeceğini düşünüyorum.
    Bu da uzun vade için ASELSAN'ın bana göre önünün açık olduğunu gösteriyor.
    Syg

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by monaroza Yazıyı Oku
    Birkaç sayfa arkada dillendirildiği için ASELSAN'ı yakından ilgilendiren bir gelişme yazalım.
    Hükümet savunma sanayi bütçesini arttırma kararı aldı. Zannımca dört yanımız bu şekilde ateş çemberi oldukça her sene düzenli olarak bu bütçenin arttırılması bekleniyor.
    Uzun vadede BİST'te ASELSAN aynı performansı verir mi bilemiyorum ama Türkiye'nin borsaya kote en katma değerli ürünleri üreten şirkete önümüzdeki dönemde de hükümet tarafından gereken önemin verilmeye devam edeceğini düşünüyorum.
    Bu da uzun vade için ASELSAN'ın bana göre önünün açık olduğunu gösteriyor.
    Syg

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Dogru bir mantik.
    Katiliyorum monaroza.
    Bu bolgede kan ve gozyasi bitmez.
    Keske bitse.
    Bu gercekten para kazanmak istemezdim ama elimden gelen bir sey de yok.
    Bu nedenle 5-6 ay evvel %5 olarak potfoyde yerini aldi.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    yurtdışındaki hisselere yatırım yapan var mı acaba ?
    Ben varim Hasan.

6.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Ak Portföy'ün yönettiği yabancı hisse senedi fonundan alıyorum.
    Şurdan inceleyebilirsiniz: http://www.akportfoy.com.tr/fonsbf/akportfoy/fon/AFA

7.  Alıntı Originally Posted by Hasan. Yazıyı Oku
    Geçmişte yapmıştım sanırım gelecekte yine yapacağım.

8.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dogru bir mantik.
    Katiliyorum monaroza.
    Bu bolgede kan ve gozyasi bitmez.
    Keske bitse.
    Bu gercekten para kazanmak istemezdim ama elimden gelen bir sey de yok.
    Bu nedenle 5-6 ay evvel %5 olarak potfoyde yerini aldi.
    Syg,
    Dudu abi senin hisse seçimini çok beğeniyorum. İlla da temettü vermeli(aselsan gibi sembolik temettü verenleri sırf bu yüzden almayanlar var) veya illa bist100’de yer almalı gibi takıntıların yok. Sektör ve hisse analizini çok iyi yapıyorsun.
    Başarılarının devamını dilerim.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

İyi ki bilmiyor kalabalıklar,/ Yağmura bakmayı cam arkasından/
    İnsandan insana şükür ki fark var; / -Birine cennet birine zindan- /İyi ki bilmiyor kalabalıklar

Sayfa 81/637 İlkİlk ... 3171798081828391131181581 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •