Alıntı Originally Posted by feray007 Yazıyı Oku

Tşk.ederim cevap için. En azından bir felaket durumunda mevduatçılar ya da dolar biriktirenlerle aynı durumda olacağınızın farkındaysanız sorun yok. Çünkü sayın Bora Yaşar'ın belirttiği gibi bir felaket durumunda size o altın ya da gümüşleri yedirmezler. Şimdi hep beraber dua edelim de Allah bize akıl versin. Akıllı yöneticiler versin. Yoksa sonumuz malesef Suriye ya da Iraktan farklı olmayacak.
Yahudiler yıllarca vatansız yaşadılar..ev arsa biriktirmek yerine altın/gümüş pırlanta biriktirdiler..vede doğal olarak ticaretle uğraştılar..birisi yallah dediğinde, itilip kakıldıklarında, ellerindeki değerli mücevherlerle başka topraklara göç ettiler..onlar için önemli olan servetlerini korumaktı..ve korudular..

Bunu niçin anlattım..bizde öyle yapalım diye değil..servet koruma aracının ne olduğunu anlamak için anlattım..tabiki artık devir değişti..eskiyle bağlantı kurmak gereksiz olabilir ama kağıt paralarında ciddi oranda eriyebileceğini düşününce birikimlerinizi neyle koruyacaksınız?

Diyelim birde beklenmeyen oldu, felaket oldu, savaşlar oldu..o zamanda belki bir, sıfırdan iyi olabilir, değil mi?..

Ha hemen belirteyim benim açımdan öyle olmuş, böyle olmuş farketmez..bu topraklardan başka yerde ölmeyeceğim..