Arama sonucu : 8100 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. http://www.businessht.com.tr/ekonomi...man-arayisinda

Bak rumenige kardeşim..

Yıllarda hedef 2023 şu kadar dolarlık ülke bu kadar ihrcaat dendi ..Yatırım yatırım yatırım borç borç borç..

ee sonuç..
    Sen şimdi bu adamlara haydi yatırım yap diyebilir misin..
    Nereye kadar borç nereye kadar fizibilitesi olmayan verimsiz yatırım..

"Enerjisa*Ağustos ayından bu yana 755 milyon liralık (202 milyon dolar) 3-4 yıl vadeli 3 tahvil satışı ile refinansman yaptığını söylerken"

Bu özel sektör tahvil bono ları TR ekonomisinde çok yeni bir uygulama..Her hafta SPK bültenlerinde 1-2 firmanın daha tahvil bono ihracı yaptıklarını piyasadan para topladıklarını okuyorum..

Buraya yazıyorum..Çok büyük saatli bomba bu özel sektör tahvil bonoları..
    2012 den itibaren falan çok hızlandı bu tür fonlama..
    Çoğu gösterge faiz + şeklinde..Yani gösterge faizi ne yapıp edip yükselmemek için ellerinden geleni yapmalarının bir diğer nedeni de bu..
    MB bas bas paraları dedik di zamanında..

Ama bu da dolarda zıplama olarak geri dönüyor..
    Dolarda zıplama enflasyon olarak geri dönüyor enflasyon+doların yükselişi milletin moralini bozuyor harcamalar kısılmaya başlıyor.
    Harcamalar kısıldı mı özel sektör daha da sıkışıyor..Başlıyor işçi çıkarmaya..İşten çıkan adam harcaması iyice dibe vuruyor modal dibe vuruyor..

Geri dönüşü olmayan bir yola girildi..Sarmal bu..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    http://www.businessht.com.tr/ekonomi...man-arayisinda

Bak rumenige kardeşim..

Yıllarda hedef 2023 şu kadar dolarlık ülke bu kadar ihrcaat dendi ..Yatırım yatırım yatırım borç borç borç..

ee sonuç..

"Enerjisa*Ağustos ayından bu yana 755 milyon liralık (202 milyon dolar) 3-4 yıl vadeli 3 tahvil satışı ile refinansman yaptığını söylerken"

Bu özel sektör tahvil bono ları TR ekonomisinde çok yeni bir uygulama..Her hafta SPK bültenlerinde 1-2 firmanın daha tahvil bono ihracı yaptıklarını piyasadan para topladıklarını okuyorum..

arkadaşlar eleştirirken şunu da dikkate alın bu ekonomi bir darbe atlattı kolay mı bu

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    http://www.businessht.com.tr/ekonomi...man-arayisinda

Bak rumenige kardeşim..

ee sonuç..
    Sen şimdi bu adamlara haydi yatırım yap diyebilir misin..
    Nereye kadar borç nereye kadar fizibilitesi olmayan verimsiz yatırım..

Çoğu gösterge faiz + şeklinde..Yani gösterge faizi ne yapıp edip yükselmemek için ellerinden geleni yapmalarının bir diğer nedeni de bu..
    MB bas bas paraları dedik di zamanında..

Ama bu da dolarda zıplama olarak geri dönüyor..
    Dolarda zıplama enflasyon olarak geri dönüyor enflasyon+doların yükselişi milletin moralini bozuyor harcamalar kısılmaya başlıyor.
    Harcamalar kısıldı mı özel sektör daha da sıkışıyor..Başlıyor işçi çıkarmaya..İşten çıkan adam harcaması iyice dibe vuruyor modal dibe vuruyor..

Geri dönüşü olmayan bir yola girildi..Sarmal bu..
    Bunları kim alıyor ? BES ler de paraların nerelere yatırıldığına iyi baksın BES ci gardaşlar. Bakın tecrübe konuşuyor, BES ler aynen geçmişin ZORUNLU TASARRUFLARI gibi badem olacak , ahanda buraya yazıyorum, ölmez sağ kalırsak 10 yıl sonra dersiniz bir umut abi vardı bize dedi ama biz onu hain sandık diye. BES`e yatıracağına, hiç bir şeye bilgin yetmiyorsa Dolar al kendi kendini emekli et ,niye kendi paranla binlerce insan beslenecek , sana ekstra bir şey kazandırmadan iteledikleri bes poliçeleri ile beleş turlar kazanıp popolarını gezdirecekler ? Bakın, sorun, araştırın ,öğrenin bes firmalarında çalışanların yılda kaç kere beleş turlarla dünyada gezmedikleri ülke bırakmadığını. Akıllını kullanmayanın başkasına kızmaya hakkı yoktur. Bu şirket tahvillerini aklı başında hiç bir küçük yatırımcı almaz , alsa alsa BES ler vede varlık fonu alır, nasıl olsa kendi paraları değil ya ne kaybedecekler ki ?
    Son düzenleme : umutabi; 10-03-2017 saat: 00:30.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •