Sayfa 155/1078 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,233 - 1,240 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Alıntı Originally Posted by lutfu001 Yazıyı Oku
    Sn. T/A ben sabah sizin yazıyı gördüğümde ve yine daha önce hisse.nette yazan Sn. Casoubon un Twitter'da yazdıklarını görünce rahatladım, ama iyi yada kötü bir şey yazmadım çünkü bu teknik konularda yorum yapacak düzeye sahip değilim, ama ben eskiden grafiğe ve tekniğe hiç inanmaz sürekli haberleri takip etmeye çalışırdım şimdi mümkün olduğunca haber izlememeye çalılıryorum, aslında herşey paranın yönüyle alakalıymış onu gördüm,

Bu konuda siz ve Sn Casoubon yorumları gerçekten paha biçilemez değere sahip önemli olan bu teknik birikimi değerlendirip duygusuz yatırım yapmak, benim şuanki sıkıntım hala duygusal davranmak bunu halledersem kendi adıma sorunum çözülmüş olacak

Burada paylaştığınız tüm değerli bilgiler ve sistem garifkleri için ne kadar teşekkür etsek azdır, Allah sizden razı olsun, iyi akşamlar.
    Allah cümlemizden razı olsun...

Ben uzun zaman önce haber izlemeyi bıraktım. Şimdi ara sıra denk geldikçe bakıyorum. Bu nedenle de olaylara bazen daha az duygusal yaklaşıyorum. Son sözü her zaman para söylüyor. Günlük olaylar ya bir bahane olarak kalıyor ya da çoğu zaman hiç etki etmiyor. Dünkü olayda da böyle oldu. Düşürülmek için bahane oldu. Sabah da dediğim gibi;

- Birileri mal satmadan düşüşü sağlamış oldular.

Fakat yine aynı kişiler artık yükselirken satacak ve en sonunda satacak malları kalmayınca gerçek filim başlayacak. Bir de yabancılar bizim gibi satmıyor. Yatırımcı olarak bekliyorlar. Malın bir kısmı sürekli ellerinde. Daha fazlasını vermiyorlar. Önceden sattıkları ile düştükçe topluyorlar... Bu hep böyle olagelmiştir.

Peki toplanıldığını anlamanın bir yolu var mı? derseniz...

- Elbette birkaç yolu var. Bunlara en güzel örnek formasyonlardan çıkar. Ayrıca RSI ve benim Osilatörüm gibi göstergelerin pozitif uyumsuzluğu. Aşağı doğru dar bir kanalda hareket; çoğu zaman KAMA oluşturabilir.

- Fakat bir tanesi var ki; kendisi belli etse de sabır gerektiriyor. O da gün içi Spike, İmpulse, İğne artık adına ne derseniz... Trend aşağı giderken aniden bir toplama ile çoğu kez tavana kadar bile olabilir; devamında başladığı yere ve altına dönüş...

Eğer bir hissede bunu gözlemlerseniz ve sabredebilirseniz en az %50-100 arası kâr bırakır. Bu da beklediğinize değer... Sinirleri bozacağı için sabretmek zordur!!!...

Örnek isteyen AFYON 'a baksın... Daha dünkü hareket bile tıpkı anlattığım gibiydi...

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

2. Teşekkür ediyoruz güncellenen grafikler ve açıklamalar için

D6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Üstad merakımdan soruyorum...
    uzun vadeci olmak ,temettü için kelimelerinden hareketle, soruyorum. Sanırım gene bu forumda başka bir başlık altında rastladığım ifade var. "Temettü Verimliliği"
    Aslına bakarsanız fikrinizi sorgulamak için değilde, uzun zamana yayılan bu işlem nasıl başarılır.
    Eh çocuk üniversiteye gidiyor düğün dernek işleri de olacak ileride. emeklilik falan..Artık aklı başında işler yapmanın zamanı geldi galiba..
    Biraz ucundan accık kendi yönteminizden bahseder misiniz?

4. Sayın T/A iyi ki varsınız,bakmayın fazla yazamadığımıza ben şahsen devamlı yazdıklarınızdan faydalanıyorum.
    Tekrar teşekkürler.
    Dost dediğin düştüğünde yanında olan değil,kalkman için el uzatandır.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Üstad merakımdan soruyorum...
    uzun vadeci olmak ,temettü için kelimelerinden hareketle, soruyorum. Sanırım gene bu forumda başka bir başlık altında rastladığım ifade var. "Temettü Verimliliği"
    Aslına bakarsanız fikrinizi sorgulamak için değilde, uzun zamana yayılan bu işlem nasıl başarılır.
    Eh çocuk üniversiteye gidiyor düğün dernek işleri de olacak ileride. emeklilik falan..Artık aklı başında işler yapmanın zamanı geldi galiba..
    Biraz ucundan accık kendi yönteminizden bahseder misiniz?
    Temettüye eğer sıfırdan başlanacaksa bu iş cidden çok zor. Fakat benim yaptığım gibi para belli bir seviyeye geldikten sonra topluca yatırılırsa ve yatırılan hisse PD/DD düşükse gönül rahatlığı ile alınabilir.

MRDIN için bu oran 2 civarında. Fakat bölgesel olarak bir sorun var. Bir şekilde bu sorunlar ortadan kalkar veya azalırsa; şirketin kârı anında artacağı için olumlu etkilenir. Sonuçta hem temettü alınabilir hem de hisse değerlenir.

Temettü verililiği : Bağladığınız paraya karşın (güncel hisse değeri üzerinden) elde ettiğiniz gelirdir.

Örneğin bir hisse %30 temettü verirse bu verimlilik demek değildir. Çünkü hissenin fiatı 1.00 TL değildir. Hisse 100 TL ise de bu defa bu oran çok düşük kalacaktır. Elinizde 100bin TL 'lik bir hisse varsa buna yılda 10binTL alırsanız bu durumda hisse verimliliği %10 olacaktır. O gün için güncel fiyat üzerinden elbette. Sonra hisse yükselir veya düşerse bu oran daha sonraki temettü verme döneminde yeni değere göre hesaplanır.

Sonuç olarak size yıllık 50bin TL gerekiyor ise ve hissenin yıllık verimi %10 ise bu durumda elinizde 500binTL 'lik bir kıymetin olması gerekir. Hisse lot miktarı önemli değil. Fakat %30 temettü üzerinden hesaplayınca bu durumda lot miktarı önemli olacaktır. Hissenin fiyatının bir önemi yok. Fakat bize gerçek sonucu "Hisse Verimliliğ" verecektir.

- Yani ne kadar para bağlarsam, ne kadar yıllık gelir elde ederim? sorusunun cevabı. Bu oran mevduat oranlarının üzerine çıktığı sürece hissenin yükselmesinin veya düşmesinin bir önemi yoktur... Sadece hisse satılacağı zaman hissenin fiyatı önem arzeder. Bunun için de Hisse Değerleme oranının yüksek olması tercih edilir. Yani temettü veya bedelsiz verdikten sonra yeniden eski fiyatının üzerine çıkabilmesi gerekir. Her para/hisse verdiğinde fiyatı da düşeceği için ve tekrar da yükselmezse hep keseden gideceği için pek makbul sayılmaz.

MRDIN şimdi tam da bu şekilde. Fakat önceki mesajda bahsettim gibi şartların olgunlaştığı durumda; şu an yaptığı formasyon da düşünülecek olursa ilerisi için iyi olabilir. Fakat şu an için bu şartlarda olumlu değil!!!

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Aslına bakarsanız trade etmekten daha, hemde daha zor bu... Hergün elinizin altındaki paranın artmayıp aksine aklınızdan geçen hissenin yanınızdan geçip gitmesi adamı sinir harbine sokar. Adam tansiyon hastası olur , şeker hastası olur. sonrada o paraya yiyemeden yanlış anlamayın ama toprak olur.

Alıntı Originally Posted by avcı Yazıyı Oku
    Sayın T/A iyi ki varsınız,bakmayın fazla yazamadığımıza ben şahsen devamlı yazdıklarınızdan faydalanıyorum.
    Tekrar teşekkürler.
    Az da olsa bir ses duymak iyi oluyor. Kimseden ses çıkmayınca kendi kendime bir yere kadar yazabiliyorum. Sonrasında iştah kaçıyor...

"Yazılanlar ciddiye alınmadı veya önemsenmedi" gibi düşünüp yazasım gelmiyor!!!

Sabahki sessizlikten sonra; akşam ses gelmeye başlayınca yoğun bir yazışma ve bilgi paylaşımı oldu. Sizlerden talep geldikçe ben kendimi zorluyorum. Aksi halde ben de tembelleşiyorum. Zaten uzun vadeci olduğumdan bekliyorum ve çoğu zaman seans bile izlemiyorum, ne diye uğraşayım diye düşünebiliyorum...

Maksimum fayda için yer yer istişare gerekiyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,048
    Tabi bu arada bizim sistem devreye giriyor.. siz sanırım adeti arttırmak maksadıyla pek trade etmiyorsunuz.. öyle anladım değil mi

Sayfa 155/1078 İlkİlk ... 55105145153154155156157165205255655 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •