Allah cümlemizden razı olsun...
Ben uzun zaman önce haber izlemeyi bıraktım. Şimdi ara sıra denk geldikçe bakıyorum. Bu nedenle de olaylara bazen daha az duygusal yaklaşıyorum. Son sözü her zaman para söylüyor. Günlük olaylar ya bir bahane olarak kalıyor ya da çoğu zaman hiç etki etmiyor. Dünkü olayda da böyle oldu. Düşürülmek için bahane oldu. Sabah da dediğim gibi;
- Birileri mal satmadan düşüşü sağlamış oldular.
Fakat yine aynı kişiler artık yükselirken satacak ve en sonunda satacak malları kalmayınca gerçek filim başlayacak. Bir de yabancılar bizim gibi satmıyor. Yatırımcı olarak bekliyorlar. Malın bir kısmı sürekli ellerinde. Daha fazlasını vermiyorlar. Önceden sattıkları ile düştükçe topluyorlar... Bu hep böyle olagelmiştir.
Peki toplanıldığını anlamanın bir yolu var mı? derseniz...
- Elbette birkaç yolu var. Bunlara en güzel örnek formasyonlardan çıkar. Ayrıca RSI ve benim Osilatörüm gibi göstergelerin pozitif uyumsuzluğu. Aşağı doğru dar bir kanalda hareket; çoğu zaman KAMA oluşturabilir.
- Fakat bir tanesi var ki; kendisi belli etse de sabır gerektiriyor. O da gün içi Spike, İmpulse, İğne artık adına ne derseniz... Trend aşağı giderken aniden bir toplama ile çoğu kez tavana kadar bile olabilir; devamında başladığı yere ve altına dönüş...
Eğer bir hissede bunu gözlemlerseniz ve sabredebilirseniz en az %50-100 arası kâr bırakır. Bu da beklediğinize değer... Sinirleri bozacağı için sabretmek zordur!!!...
Örnek isteyen AFYON 'a baksın... Daha dünkü hareket bile tıpkı anlattığım gibiydi...
Yer İmleri