Kardeş MRDİN temettu filan dedindeTam öyle değil...
Benim elimdekiler ile trade etmek mümkün olmuyor. Sistem ne diyor : AL ya da SAT ... Sinyal olmadığı zaman TUT veya BEKLE...
AL sinyali geldiğinde parçalı alım yok. SAT geldiğinde de parçalı satım yok. Tak diye hepsini boşaltacaksın veya yükleneceksin. Sistem buna göre yazıldı. Parçalı işleme göre değil. Öyle olsa idi farklı yazılırdı ve işlemler de ona göre olurdu.
Şimdi Sistem bana SAT dediğinde ben hepsini satamıyorum. Zaten biliyorum adam benim malı bekliyor. Sattım mı hise aşırı düşecek yani ben düşüreceğim. O zaman satmanın bir anlamı kalmıyor. Ertesi gün AL sinyali geldiğinde sattığım fiyattan malımı yerine koyamayacağım...
Şimdi derseniz: "Sen de parana uygun hisse ile ilgilen"...
Bu işe uyan hisseler genelde Banka hisseleri oluyor. Ben de Banka hissesi kesinlikle almam. Oysa en basiti banka hissesi ile trade etmektir. Bana ters...
Bazı hisseler de büyük ama onlar da bir vesile ile önceden yükselmiş oluyor ve yüksekten almanın bir anlamı kalmıyor. Son alıcı olmak da var. Bir de ben çok fazla sayıda hisse ile ilgilenemiyorum. Yapım buna müsait değil. Ayrıca sağlığım da müsait değil! Duygusal yapımdan dolayı işler çok zorlaşıyor!!! Bir de Speklere gıcıklık etmeyi çok seviyorum. Bir nevi geçmişin acısını çıkartma. Ama gözlerine soka soka. Öyle gizliden değil. Yanlış ama yaparken çok keyif veriyor. Tabii onlar da beni gıcık etmek için herşeyi yapıyor...
Şimdiki stratejim fena değil. Beklentisi ve hikayesi olanı AL, hedefi belirle ve bekle; düşse de kıpraşmadan sakin sakin dur. Bir bölümünü de temettüye yatır ve yıllık geçim paranı sağla ki beklerken sıkıntı çekme...
Bu sistemi yeni yeni oturtmaya çalışıyorum. 1/3 temettü, 1/3 hikaye ve 1/3 beklenti üzerine yatırım yapıyorum. Beklentiyi Teknik/Temel olarak seçiyorum ama tam isabet sağlamak zor. Çok zorluyorlar!!! Hikaye kısmı ise yerlerde sürünen şirketlerden düzelme ihtimali olanı bulup yatırım yapmak. Bunda da zamanlama çok önemli ama ben terse çok geldim ama her düştüğünde daha fazla alınca ortalama hep aşağıda kalıyor. 2-3 sene bekletebilir, herkese gelmez. Bana nasıl gelecek bilemiyorum ve bekliyorum...
Bunların tek senet olması da gerekmiyor. Her birisini kendi içinde grup yapıp öylece de düşünebilirsiniz. Ben fazla senetle ilgilenemiyorum. Kafası dar adamım ve duygusalım maalesef!!!
En güzeli ve sakini MRDIN temettüsü. Aralıkta yine para verecek. Hisse düşsün sorun değil. Nasılsa iyi para verecek. Gün gelir açığı kapatır... Diğerlerinin adam olmasını beklerken bunun temettüsünü yerim, sonrada onların karını alınca bunun yükselmesini bekleyip günü gelince bunu da satıp kenara geçip beklerim. Bunlar bir strateji ve uygulandığı sürece işe yarar. Bir hata işi batırıyor...
İSDMR nasıl temettu için ikiside Oyak

Yer İmleri