Originally Posted by
Yavuzadana0101
Kardeş MRDİN temettu filan dedinde
İSDMR nasıl temettu için ikiside Oyak
Oyak temettü işinde 1 numaradır. ISDMR Takip Listemizde olmadığı için grafiğini göremiyorum. Kod doğru ise listede yok maalesef...
Bu nedenle de bilgim yok... Listede olmayanlara hatta listede olanların çoğuna da bakamıyorum. Sorulduğunda listede varsa grafiğe bakıp birşeyler yazmaya çalışıyorum.
MRDIN tavsiye değildir. Sadece temettü verimi açısından bildiğim bir şirket ve bu nedenle net olarak örnek vermek için kullandım. "Hisse fiyatı yükselir" diye düşünülerek şu an için yatırım tehlikelidir. O nedenle kesinlikle tavsiye değildir!!!
Temettü isteyen düşünebilir ama temettü aldığı gün hisse fiyatı da aldığı temettü kadar düşecektir!!! Bu durum bilinerek hareket edilmelidir... Temettü harcanmadan yeniden hisseye yatırılırsa hisse adedi artacaktır. Asıl avantaj buradadır. Hisse sayısı artacağı için gelecek sene kârdan daha çok pay alınabilecektir. Parayı benim gibi yerseniz, geriye birşey kalmaz...
selimtogrul arkadaşımızın dediği gibi "parayı biraz da yemek lâzım". Ne zaman ecel vakiî olup göçeriz belli olmaz!!!
"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.
Yer İmleri