Artan

209,00 10 18:10
36,74 10 18:10
82,55 9.99 18:10
5,40 9.98 18:10
62,25 9.98 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,91 -9.99 18:10
713,00 -9.97 18:10
110,10 -9.83 18:10
49,00 -9.18 18:10
23,40 -8.38 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

19.329.556.703,30 18:10
17.923.256.805,16 18:10
15.640.917.764,22 18:10
11.083.995.953,40 18:10
10.014.131.104,75 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by etnaxy Yazıyı Oku
    Yarın yine gömerler piyasayı,fırsat var.

MI 5 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Artık yarın gömüp gömmeyecekleri önemli değil..

Bir yazarın dediği gibi bu vizenin getirdiği imaj yüzünden doğrudan yatırımlarda azalma oluşabilir..geçen günlerde bir oda başkanı özellikle Almanya'ya en ucuz fiyatı versek bile sipariş almakta zorlanıyoruz demişti..

Oradaki işleyişi tam bilmiyorum ama Bağdat yönetimi K. Irak'a dolar akışını kesti..bu oraya yapılacak ihracatı baltalar diye düşünüyorum..ayrıca müteahhitlik hizmetleri, çalışanların ödemeleri vb. sekteye uğrayabilir..zaten uğruyordu da, iş daha ciddi bir hal alabilir..Turizm ise malum yavaş yavaş toparlanıyor ama yeterli değil..

Önümüz kış, turizm yok..milyar dolarlık doğalgaz faturaları var..

Olaya biraz uzun vadeli bakarsak bu kış ve ilerisinde bu gidişle döviz sıkıntısı çekmezsek iyidir..hele FED zaten bellide, ECB'de ABD tipi bir taper yapabilirse, o takdirde global para akarı azalmaya başlar ki, işler iyice zorlaşır..

Neyse çok şükür ki şimdilik Sn Gund'ın bozdurduğu dolarlarla idare edebiliriz bir süre..

2.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Artık yarın gömüp gömmeyecekleri önemli değil..

Bir yazarın dediği gibi bu vizenin getirdiği imaj yüzünden doğrudan yatırımlarda azalma oluşabilir..geçen günlerde bir oda başkanı özellikle Almanya'ya en ucuz fiyatı versek bile sipariş almakta zorlanıyoruz demişti..

Oradaki işleyişi tam bilmiyorum ama Bağdat yönetimi K. Irak'a dolar akışını kesti..bu oraya yapılacak ihracatı baltalar diye düşünüyorum..ayrıca müteahhitlik hizmetleri, çalışanların ödemeleri vb. sekteye uğrayabilir..zaten uğruyordu da, iş daha ciddi bir hal alabilir..Turizm ise malum yavaş yavaş toparlanıyor ama yeterli değil..

Önümüz kış, turizm yok..milyar dolarlık doğalgaz faturaları var..

Olaya biraz uzun vadeli bakarsak bu kış ve ilerisinde bu gidişle döviz sıkıntısı çekmezsek iyidir..hele FED zaten bellide, ECB'de ABD tipi bir taper yapabilirse, o takdirde global para akarı azalmaya başlar ki, işler iyice zorlaşır..

Neyse çok şükür ki şimdilik Sn Gund'ın bozdurduğu dolarlarla idare edebiliriz bir süre..
    Hocam biz iki hurma bir hırkayla geçinen bir milletten geliyoruz. İcabında tezekte yakarızi aç da kalırız ama idarecilerimizi kimseye muhtaç ettirmeyiz. Saraylarda yaşatırız. Lüks şatafat içinde yaşatırız. İsraf anam anam....

Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Hocam biz iki hurma bir hırkayla geçinen bir milletten geliyoruz. İcabında tezekte yakarızi aç da kalırız ama idarecilerimizi kimseye muhtaç ettirmeyiz. Saraylarda yaşatırız. Lüks şatafat içinde yaşatırız. İsraf anam anam....
    Haklısın tarhana bulgur idare eder bizi..ancak buralarda Fatih'in bir torunu var, oda farkında mı bunların..yada el parasıyla düğün bayram yaparken ortalık, hiç alkış tutmuş mu kendisi..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    iki hurma bir hirkayla yasarsin

ama 453 milyar dolar borcun faizini odeyemezsen yasayamazsin

Kapitalizmi ogrenin artik

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    iki hurma bir hirkayla yasarsin

ama 453 milyar dolar borcun faizini odeyemezsen yasayamazsin

Kapitalizmi ogrenin artik
    Ha haa sende madalyonun, pardon kapitalizmin diğer yüzünü öğrenememişsin..

Bankaya 50000 TL borçlu isen bu senin sorunundur..fakat bankaya 50000000 TL borçluysan bu bankanın sorunudur..

Bastılar, bastılar paraları getirdiler bize, bizde afiyetle yedik..dahada getirsinler, dahada yiyelim..

Ha birde çıkabileceklerini düşünüyorlar ya, çok gülüyorum..

Artık bundan sonrasını onlar da düşünsünler...

Neyse ABD'de yaşayan birisi olarak aşağıdaki yazın işin duygusal yönü..teknik açıdan bakınca ABD'de saatlik ücretleri özel sektör belirlemiyor mu..büyüyen bir ekonomide işverenler kazanacak, işler genişleyecek, istihdam artacak..istihdam artarken çalışan bulmakta zorlanan işveren ücretleri arttıracak değil mi..o halde sn. Latino'nun dediği, yani ücretler konusunda senato kararı alınması asgari ücret açısından mı?..asgari ücretse bunu etkileri normal piyasa işleyişine nasıl etkide bulunur..bu konularda bilgin varsa ve iletirsen sevinirim..

her eyalet farkli

NY ta saatte 15 dolara surunursun

benim buralarda kral gibi yasarsin

ayrica asgari ucrete calisanlar cok basit islerdekiler. Herkes cok dahayuksek aliyor cunku issizlik cok dusuk

siz bu rakamlara kafayi takmayin. Buralarda hayat yok. Marifet ABD de kole gibi calisip para kazanmak degil

Marifet TR de bu parayi kazanmak. Kole olduktan sonra herkes para kazanir ama kolesin iste

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Ha haa sende madalyonun, pardon kapitalizmin diğer yüzünü öğrenememişsin..

Bankaya 50000 TL borçlu isen bu senin sorunundur..fakat bankaya 50000000 TL borçluysan bu bankanın sorunudur..

Bastılar, bastılar paraları getirdiler bize, bizde afiyetle yedik..dahada getirsinler, dahada yiyelim..

Ha birde çıkabileceklerini düşünüyorlar ya, çok gülüyorum..

Artık bundan sonrasını onlar da düşünsünler...

Neyse ABD'de yaşayan birisi olarak aşağıdaki yazın işin duygusal yönü..teknik açıdan bakınca ABD'de saatlik ücretleri özel sektör belirlemiyor mu..büyüyen bir ekonomide işverenler kazanacak, işler genişleyecek, istihdam artacak..istihdam artarken çalışan bulmakta zorlanan işveren ücretleri arttıracak değil mi..o halde sn. Latino'nun dediği, yani ücretler konusunda senato kararı alınması asgari ücret açısından mı?..asgari ücretse bunu etkileri normal piyasa işleyişine nasıl etkide bulunur..bu konularda bilgin varsa ve iletirsen sevinirim..
    asgari ucret resmi olarak 7.53 bu resmi federal ucret

ama pahali sehirler var San fransisco ne bilim NY falan orada adamlar kendi asgari ucretini belirlemis

Ben cok buyuk bir sehirde yasiyorum ama hayat cok ucuz burada

ona ragmen bazi turk isverenler basit isler icin bile saatte 13 dolara adam bulamiyorlar. Basit derken lokanta mutfak depoda yuk kaldir indir forklift kullan falan

Target denen buyuk supermarket mesela gecen hafta aciklama yapti ucretini kendi kendine kimse zorlamadigi halde 10 dolara cikarmis mesela

bu parayla cokta guzel yasarsin

asgari ucret resmi olarak 7.53 bu resmi federal ucret

ama pahali sehirler var San fransisco ne bilim NY falan orada adamlar kendi asgari ucretini belirlemis

Ben cok buyuk bir sehirde yasiyorum ama hayat cok ucuz burada

ona ragmen bazi turk isverenler basit isler icin bile saatte 13 dolara adam bulamiyorlar. Basit derken lokanta mutfak depoda yuk kaldir indir forklift kullan falan

Target denen buyuk supermarket mesela gecen hafta aciklama yapti ucretini kendi kendine kimse zorlamadigi halde 10 dolara cikarmis mesela

bu parayla cokta guzel yasarsin
    Benim ABD'de yaşayacağım yokta..Şimdi biliyorsun bu ''wage growth'' zamazingosu artarsa bireylerin harcamaları artacağından , piyasa şenlenir..enflasyonda artar..

enflasyon arttımı, zaten işsizlik minumumda..gelsin faiz artışları..

iki örnek vermişsin..diyebilirmisin ki ABD'de ücretlerde gözle görülür bir artış var..

Hani bu başlıkta yazıyoruz da o bakımdan soruyorum..

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Benim ABD'de yaşayacağım yokta..Şimdi biliyorsun bu ''wage growth'' zamazingosu artarsa bireylerin harcamaları artacağından , piyasa şenlenir..enflasyonda artar..

enflasyon arttımı, zaten işsizlik minumumda..gelsin faiz artışları..

iki örnek vermişsin..diyebilirmisin ki ABD'de ücretlerde gözle görülür bir artış var..

Hani bu başlıkta yazıyoruz da o bakımdan soruyorum..
    issizlik rekor dusuk ama wage growth cok cok dusuk

sabah aksam radyoda bundan bahsediyorlar

sebebide uzun, teknoloji robotlasma verim artisi falan

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •