amerikadaki imf toplantılarına M.Şimşeği göndereceklermiş
nasıl olsa ingiliz vatandaşıyım, diğer pasaportu gösteririm vize derdi olmaz demiş..!!
ABD`ye kafa tutup afyon ekiminin yasaklanmasına karşı çıktığı ve KIBRIS barış harekatını yapıp soydaşlarımızın soykırıma uğramasını engellediği için ambargo koymuştu bu ABD muştu ! o zamanlar ama biz gurur duyduyduk rahmetli Ecevit ile ülkemizi bu yamyamlara karşı boyun eğdirmedi diye lakin bu ülkenin satılmışları Ecevit deyince yağ, tüp kuyruğu yaşattı bize diye lagaluga yaptılar halada yaparlar. Şimdi ben ne yapıldı da dik durduk diye övüneceğim yada öveceğim birisini !.. Bi söyleyi verin hele belki de ben yanlış düşünüyorumdur öğrenmiş olurum.
Ha haa sende madalyonun, pardon kapitalizmin diğer yüzünü öğrenememişsin..
Bankaya 50000 TL borçlu isen bu senin sorunundur..fakat bankaya 50000000 TL borçluysan bu bankanın sorunudur..
Bastılar, bastılar paraları getirdiler bize, bizde afiyetle yedik..dahada getirsinler, dahada yiyelim..
Ha birde çıkabileceklerini düşünüyorlar ya, çok gülüyorum..
Artık bundan sonrasını onlar da düşünsünler...
Neyse ABD'de yaşayan birisi olarak aşağıdaki yazın işin duygusal yönü..teknik açıdan bakınca ABD'de saatlik ücretleri özel sektör belirlemiyor mu..büyüyen bir ekonomide işverenler kazanacak, işler genişleyecek, istihdam artacak..istihdam artarken çalışan bulmakta zorlanan işveren ücretleri arttıracak değil mi..o halde sn. Latino'nun dediği, yani ücretler konusunda senato kararı alınması asgari ücret açısından mı?..asgari ücretse bunu etkileri normal piyasa işleyişine nasıl etkide bulunur..bu konularda bilgin varsa ve iletirsen sevinirim..
Bu arada rahmetli Ecevit sapına kadar Türk milliyetçisi idi başkaları gibi çocuğunu ABD de eğitime gönderip halka ABD de eğitime gönderilen çocuklarınız ABD ajanı olur dememişti.Yada ülkenin başı olduğu halde bankada ABD doları ile tasarruf etmemişti. Neyse Ecevit rahmet istedi toprağı bol olsun .
Yer İmleri