Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Bilenler bilir , Digiturk` te life time diye bir kanal var ayrıca tlc kanalında da benzer programlar yayınlanıyor sıklıkla onları izliyorum. Abd de emlak işini dizi yapmışlar, bilemem ne kadar gerçeği yansıtıyor onu mandrake (ahmetg) bilir, birazdan gelir şöyleydi böyleydi diye bizi nasıl olsa yalancı çıkarır. Ama kısaca bir karşılaştırma yapıyorum, hani yaptığım karşılaştırma bana göre absürt de değil. Karşılaştırmayı bildiğim İstanbul Göktürk bölgesiyle yapacağım, ABD standartına göre countryside (yani mandrake armutla elmayı karşılaştırdık diye bizi yalancıda çıkaramaz) . Bizim bu bu bölgede site tabir edilen, aylık aidatları minimum 500 Tl den başlayan 2+1 100 m2 bir daire almak isteseniz aşağı yukarı 1 milyon Tl yani dolar hesabıyla 300 bin Usd kadar vermeyi göze almanız gerekecek. Oysa bakıyorum herifler ABD nin countryside bölgelerinde müstakil , harika yenilenip sıfır yapılmış, çoğunun 1 dönüm ve üzeri bahçesi olan evlere bu paraları veriyorlar. Şimdi burası Türkiye kazançlar belli orası ABD nerden bakarsanız kazançları bizden Tl bazında oha kadar fazla ama gel görki benzer kıstaslarla, hatta orada ev burada kıçı kırık apartman dairesi alıyorsunuz ama ABD vatandaşı olarak ya bura kadar yada buradan çok daha az para ödüyorsunuz. Hayır ters giden , yanlış olan açık seçik ortada ama hala böyle bir ülkede işler nasıl devam ediyor ve bu ülkeyi yönetenler 15 yıldır iktidarda kalabiliyor. Bu işin sırrını çözen Nobeli kazanır bence. İş bir tabak makarna, bulgur bir kaç torba kömüre fit olanlarla açıklanacak kadar kolay olmasa gerek ,eğer öyleyse şimdi bunlarda kesildi göreceğiz 2019 yada öncesi seçimlerde neler olacak. Neyse konuyu yine betonla bağlayalım, dairem Beylikdüzünde , geçenlerde 700 bine satışa çıkardım birisi aradı almak istiyorum dedi bende yok satmaktan vaz geçtim dedim. Şimdi yeniden 800 bin`e satışa çıkardım. Hatırladınız mı bu betooon betoon sapına kadar betoon diye çığırıp bir yerini yırtan arkadaşı ,nerelerde kendisi acaba !....![]()
Kredi çıkması da zor sanırım .
Mal sahibi iki farklı kişiyle alacak olan ile ikisinde kredi çıkmadı .
En sonunda cash parası olana sattı
Ama tekliflerden daha düşüğe satmak zorunda kaldı
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
bloomberght izliyorum..malum ülkedeki tek ekonomi kanalı...10 dakika program 15 dk reklam var...15 dak reklamın da 10 dakikası emlak...hele ağaoğlu nun bizim komşumuz olacak projesi...5 reklamda bir, tekrar dönüyor reklam...artık midem bulandı, mecburen ses kısık izliyorum kanalı..nadiren açıyorum sesi.
Ogrenciyken kim cay yapacak problemine soyle bir cozum getirmistik: ilk arkadas televizyon kumandasini alip 1. kanaldan son kanala kadar zapping yapiyordu. Bu esnada Ali Agaoglu reklamina denk gelmezse, kumandayi yanindakine veriyordu. Bu sekilde devam ediyorduk ve kim reklama denk gelirse cayi o demliyordu. Zaten pek de uzun surmuyordu. Yillardir degisen birsey olmamis demek ki![]()
Yer İmleri