Umut bey.. Bist te yabancı malı boşaltmak istiyor...Ancak iki büyük şeyi başarmak durumunda...
1.cisi malını karşılayacak birileri.. Alıcı..
2.cisi malını satınca TL yi uygun rakamlı USD a geçmek...
Alıcı çıkınca, USD tepede oluyor, USD dipte iken, ortada alıcı olmuyor...
Durumları bence çok zor...
Ya bedavaya malı verip tepeden usd alıp çıkacaklar.. (Kol kesecekler)
Ya da bu deveyi güdecekler....
(Kendim ettim, kendim buldum... Gül gibi sarardım soldum, eyvah eyvah) türküsü tavsiye olunur..
Belli olmaz daha..para akarı global piyasalarda devam ediyor..ne kadarı global piyasalara girer bilemem ama, ayda 200 milyar dolar civarında taze para gelişmiş MB'larından çıkıyor..FED'in durumu bellide, ECB ne yapabilecek görmek lazım..
Muhtemelen piyasalar ECB'ye inanmıyor ama inanmış gibi yapıyor..yada bir şeyler belli olana kadar biraz daha dans edelim diyorlar..![]()
Tüm iyi şartlar altında Türkiyedeki durum bu ise ne diyelim allah bu hıyarları dünyada oluşacak kötü gelişmeler karşısında korusun. Acıdığımızdan filan değil beter olsunlar, bu pisliklerin aç gözlü para hırsları yüzünden başımızdakiler 15 sene prim yaptı memleketin içine etti o yüzden bunlara ahımız var sadece lafın gelişi böyle söylüyoruz.
Geçenlerde okumuştum KGF ile verilen kredilerden 20 milyar TL civarında bir paranın sene başına kadar geri dönmesi gerekiyormuş..geri dönüşler başladı..bakalım hangi oranda geri dönecek bu paralar..bizim şu BES işine benzemesinde..![]()
Yer İmleri