Sayfa 95/637 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 753 - 760 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Son bir kaç sayfada okuduğum kadarı ile katılımcıların büyük çoğunluğunun ilk sıralarında hep Sodas var.
    İlginç .
    SODA ve SODSN bu ikisini karistirmayalim.

Burada bahsedilen SODA

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

2.  Alıntı Originally Posted by beyazyakalı Yazıyı Oku
    Sn. yedi bel hangi bölgelerde ev/arsa veya benzerı gayrımenkul yatırımlarınız var bundan sorna gayrımenkul pıyasası ıcın dusuncelerınız nelerdir, sıze benzer yatırım konseptım var...
    Sn. beyazyakalı, tekirdağ muratlı, muğla dalyan ve dalaman civarında var. Kendim de muğla da oturuyorum. Yeni otoyol ve tren hatları ve limanlarının tekirdağ muratlı'yı sanayi ve lojistik bölgesi haline getireceğini düşünüyorum. Yine havalimanı olması sebebiyle dalaman'a istanbul'dan özellikle emekli göçü var.
    Gayrimenkul piyasasını bütün olarak değerlendirmemek lazım. 1 milyona istanbul ankara'dan daire alırsanız tabi ki kötü yatırım olur. Türkiye genelinde fiyatlarda şişkinlik var ama hala ederine gelmemiş bölgeler de var. Bir de yatırımı arsa olarak yapmakta fayda var bence çünkü ev değer kazanmaz aslında değer kazanan arsasıdır. Siz nerelere yatırım yapıyorsunuz?

3. tekirdag bolgesı ılgım alanında ıstanbulda son donemde daıre alıp sattım, uygun arsa bakıyorum suan vede borsa tabııkı...

Alıntı Originally Posted by yedi bela Yazıyı Oku
    Sn. beyazyakalı, tekirdağ muratlı, muğla dalyan ve dalaman civarında var. Kendim de muğla da oturuyorum. Yeni otoyol ve tren hatları ve limanlarının tekirdağ muratlı'yı sanayi ve lojistik bölgesi haline getireceğini düşünüyorum. Yine havalimanı olması sebebiyle dalaman'a istanbul'dan özellikle emekli göçü var.
    Gayrimenkul piyasasını bütün olarak değerlendirmemek lazım. 1 milyona istanbul ankara'dan daire alırsanız tabi ki kötü yatırım olur. Türkiye genelinde fiyatlarda şişkinlik var ama hala ederine gelmemiş bölgeler de var. Bir de yatırımı arsa olarak yapmakta fayda var bence çünkü ev değer kazanmaz aslında değer kazanan arsasıdır. Siz nerelere yatırım yapıyorsunuz?

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    100K dolarlik hisse senedi aldik, her sene %3 ten 3K dolar temettu aldik.
    Stopaj kesildi yurtdisinda tabii. (syilmaz soyler Avrupa'da ne kadar ABD'de ne kadar kesildigini)
    Yabancı yatırımcılar için (yani bizim için) ABD şirketlerinde %30, Alman şirketlerinde %25 otomatik stopaj kesiliyor. Diğer Avrupa ülkelerini bilmiyorum. Birde ABD'de reit için (yani gyolar için) %20 stopaj kesiliyor.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by syılmaz Yazıyı Oku
    Yabancı yatırımcılar için (yani bizim için) ABD şirketlerinde %30, Alman şirketlerinde %25 otomatik stopaj kesiliyor. Diğer Avrupa ülkelerini bilmiyorum. Birde ABD'de reit için (yani gyolar için) %20 stopaj kesiliyor.
    duzeltme yapalim

TR ile ABD arasinda cifte vergilendirmeyi onleyen bir anlasma var bu anlasmaya gore

Bir Turk vatandasi eger ABD de yatirim yaparsa capital gains tax odemez. capital gains in turkcesi soyle bir sey. Hisseyi 10 dolara aldin 20 dolara sattin vergi sifir. Ev aldin 100K ya sattin 200K ya vergi sifir. (ABD de sifir yani)

Bir Turk vatandasi eger ABD de yatirim yaparsa temettu ve faizden %30 vergi oder.

Eger yanlisim varsa duzeltin lutfen. Ama ben boyle biliyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    duzeltme yapalim

TR ile ABD arasinda cifte vergilendirmeyi onleyen bir anlasma var bu anlasmaya gore

Bir Turk vatandasi eger ABD de yatirim yaparsa capital gains tax odemez. capital gains in turkcesi soyle bir sey. Hisseyi 10 dolara aldin 20 dolara sattin vergi sifir. Ev aldin 100K ya sattin 200K ya vergi sifir. (ABD de sifir yani)

Bir Turk vatandasi eger ABD de yatirim yaparsa temettu ve faizden %30 vergi oder.

Eger yanlisim varsa duzeltin lutfen. Ama ben boyle biliyorum.
    Çifte Vergilendirme ile ilgili Ağustos ayında Gelir İdaresine e-mail göndermiştim. ABD ve Almanya için. Gelen cevabı aşağıda paylaşıyorum.

Anlaşmadan yararlanmak için Mukimlik belgesi almak gerekiyormuş. Uğraşılacak iş değil gerçekten. İşyatım ve Tüpraşım yeter bana))

Mukimlik belgesi nasıl alınır;http://www.ozdogrular.com/content/view/23471

Son düzenleme : Trade Shark; 12-10-2017 saat: 23:24.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Çifte Vergilendirme ile ilgili Ağustos ayında Gelir İdaresine e-mail göndermiştim. ABD ve Almanya için. Gelen cevabı paylaşıyorum.

Anlaşmadan yararlanmak için Mukimlik belgesi almak gerekiyormuş. Uğraşılacak iş değil gerçekten. İşyatım ve Tüpraşım yeter bana))

Mukimlik belgesi nasıl alınır;http://www.ozdogrular.com/content/view/23471

tesekkurler

Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    SODA ve SODSN bu ikisini karistirmayalim.

Burada bahsedilen SODA

Syg,
    Soda yı kastetmiştim zaten Dudu bey

Sayfa 95/637 İlkİlk ... 45859394959697105145195595 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •