................
................
Geçen hafta sonu 3-4 günlüğüne New York taraflarına gittim, O nedenle de o "çalkantılı dönemde " grafik veremedim.
SUSD ile başlarsak eğer;3.62 ve 3.66 lari telaffuz etmiştik, hadiselerle birlikte SUSDTL 3.73 lere kadar da çıktı.
3.66 yi yazdığım zaman 3.70'i "telaffuz etmek" içimden gelmemişti, çünkü böylesine "ANi" bir hareket beklemiyordum.
Geldiğimiz noktada SUSDTL "uzun zamanlı" SIKISMASINI bu hareketi ile bitirdi ve yönünü yukarıya cevirdi.
Bu Haftalik kapanışının 3.6335 lerde olması, cok "ilginç" oldu.Önümüzdeki haftaya "gevşek başlasa " bile SUSDTL de yukarı hedeflere gidişin "devam edeceğini" dusunmekteyim.
![]()
YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
MECBUREN yatirimci olursunuz.SOROS.
Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
Twitter:
@bikmisbroker=@M_N_Kutan
Gelelim XU30EURO grafiğimize..
Hatırlarsanız bundan önceki sayfalarda "KIRMIZI ok ile euro bazlı değerler vermiştim, ve bu değerlerin "destek görevi " görmesini beklediğimi yazmıştım ve eklemiştim;Endeks kuvvetli
O destekler (bir şekilde ve HIZLICA)aşağı geçildi, ve bu hafta sonu itibari ile de yine daha önceki KANALIMIZA DÖNÜŞ yapıldı.
Daha önceki KANAL'A 1 haftada geri dönülmüş olması, endeksin gücünü ve çıkma isteğini bize teyit ediyor.
Ileride bu düşüşü "aşağı savrulma" olarak değerlendireceğiz.
Çünkü 1.ci haftada bile kapanış MEVCUT KANALIMIZINdışında gerçekleşmedi.
![]()
YATIRIM, sonu yanlis giden SPEKÜLASYONDUR. EGER, zamaninda spekulasyondan cikamazsaniz
Yorumlayabilene Teknik Analiz onden gider, haberler arkadan gelir!Para piyasalari Pazara kadar degil, Mezara kadardir. BaBo
Twitter:
@bikmisbroker=@M_N_Kutan
Bu sefer hepsi birden yukarı [emoji573] [emoji573]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hoş geldiniz sayın Babo
kimse yazdıklarıma aldırmasın hiç bir mantıkı yok
yatırım tavsiyesi değildir olmasıda beklenemez
konuya takip baboya teşekkürler
Sevgili Babo, yine topigini her zamanki gibi firsat buldukca takip ediyor ve anlamaya calisiyorum.
En basta belirtmistin; XU30EURO bazli bakacagiz endekse diye. Su an gordugum, bu kanal 35 euroya kadar gidiyor. Eger dogru anladiysam, endeksin o noktada bir secim yapmasi gerekecek; asagi mi, yukari mi.. Benim merak ettigim, herkes kriz icin tetikte beklerken (1 ay, 3 ay veya 5 ay sonrasi icin ama orta vadede bir kriz) senin bu analize gore, bu tur bir kriz su an bize birkac yil icin uzak midir? Ozellikle 35 euro kirilir ve gecilirse? Yoksa o bolge goruldugunde bir cokus ihtimali de masada midir?
Son mesajindan, "ileride bunu bir asagi savrulma-sarkma olarak gorecegiz" ifadenden bu rakamlarin geride birakilma ihtimalini yuksek bir ihtimal olarak gordugunu ve yukselisin 35 euro'dan sonra da devam edecegini dusundugunu dusunuyorum? Boyle midir?
...
1-Yanlış düşünüyorsunuz.
2-XU 30 EURO da 35.- Euro görüldükten sonra %60 bir ihtimal ile “BU ÇIKIŞIN DÜZELTMESİNİ” yaşayacağız.
3-Çok daha sonra geriye dönüp baktığımızda “ileride bunu....” kısmı geçerli olacak.
4-Gördüklerimi ve düşündüklerimi burada NET olarak (özellikle UZUN VADELİ düşüncelerimi) yazmaktan çekiniyorum.
5-Çünkü şimdiden o fikirleri ÇALIP SANAL ortamda CAKA SATMAYA çalışan tipler var.
6-Muallakta ifadeler kullanarak o tiplere KOZ VERMEMEK ile o tiplerin Sanal alemde yazdıklarını okuyup, gülmek ve eğlenmek benim de hakkım olsa gerek?
Not:
(BOLD ladığım 1.ci kısım, bu çıkışın özetidir)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twitter:
@bikmisbroker=@M_N_Kutan
Yer İmleri