Sayfa 847/1009 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,769 - 6,776 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by gakgun Yazıyı Oku
    İki tane aktroll’e laf yetiştirmeye çalışıyorsunuz, ekonomi çoğ eyi, amarıgaya diz çöktürdük, tl şahlanacak vs vs
    Tr berbat bir ulke berbat bir ekonomi cop değerinde.
    Gelecek de sifir ama...
    Siz boyle bir ekonomi ve para birimne karsi dolara yatirim yaparak kazıklandınız;)
    9 aydir cile ve izdirap cekiyorsunuz
    Size dolar almayin dedik. Dinlemediniz.
    Cop değerindeki tl ye karsi para kaybetmek cok acikli olsa gerek ;)
    Fed goygoycylari sizi kandirdi. Siyasi krizlerle olmasa torunlarınız o seviyeyi gormez ama yine sanslisiniz tr berbat bir ulke siyasi krizlerle her daim yaptiginiz yanlisi telafi edecek firsati verir.
    Siralama en les para birimleri 1 tl ise 2 de dolardir.

dolarlarımla ben mutluyum sıkıntı yok stres yok
    bir halt olacağı yok.

3. Dolar olu yatirim oldu. Bekle ki siyasi kriz olsun artsin.
    2016 ocak dan beri dolardan kacis var sakin bulaşmayın dedim.
    Dolari 3.80 den alirsin 3.85 olur 10 ay sonra.
    Ya kacirdigin firsat maliyeti.
    Tupras eregli gibi baba kağıtlar bile ikiye uce katladi.
    En basiti euro alanlar bile ciddi kazanc sağladı.
    Dolar alanlar kulliyen zararda.

Burda hukumeti ovmek tl yi ovmek fln yok.
    Dolarin ne kdr zayif oldugunu gosteriyoruz.

Dolar 10 olcak fed 5 kez arttircak 10 yıllıklar var 5 olcak fed cok sahinlescek ...
    Sonra gel sene boyu tl den bile sopa ye. Olacak şey mi

Ya Sn. Selka bırak üretkenliği, liyakatı vb. biz oyun planını gelişmiş ülkelerdeki sıkıntılar üzerine kuruyoruz..daha doğrusu FED, ECB vb. üzerine..anlatayım..

Global ekonomide gidaşat pek iyi değil..uzun sürede iyi olmayacak:

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Siz bakmayın ülkelerin, IMF'in felan büyüyoruz laflarına..en basit 9-10 senedir görüyoruz ne olduğunu..büyüme olsa enflasyon yok, enflasyon olsa büyüme yok..

Global'de özellikle gelişmişler için yeterli oranda büyüyebilmek artık ham hayaldir, bence..Çünkü çoğu ülkede sağlanan büyüme anca borç ödemelerine yetmektedir şu sıra..QE'ler yeterli seviyenin altına düştüğünde pek çokları için, takke düşer kel görünür..EM'ler başta..
    Peki bu gelişmiş ülkelerin durumları uzun süre iyi olmazsa bu kimin işine yarayacak..tabiki EM'lerin;

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Portföy yatırımları bu yılın sekiz ayında 20 milyar dolar oldu. Geçen yıl aynı dönemde 10.3 milyar dolar seviyesindeydi. Geçen yıl cari açık dışarıdan alınan krediler ile finanse edilirken bu yıl önemli ölçüde portföy yatırım ile finanse ediliyor.

İlk sekiz ayda Merkezden Rezerv kullandık… Geçen yıl sekiz ayda Merkez Bankası rezervlerine 10.4 milyar dolar katkı yapılırken, bu yıl 1.4 milyar dolar net kullanım oluşmuş.

https://www.dunya.com/kose-yazisi/ca...a-bakis/385788
    Bırakın Türkiye'yi ,dünyanın en kötü durumdaki Venezülla'ya, notu CCC'de olan Moğalistan'a, pek bunları ağdırmayan Ukrayna, Kırgizistan'a vb. gibi ülklere ciddi para girişleri mevcut..Tabi Sn. Vicente'ye göre bu giren paraların hepsi kara para katagorisindedir..

Zaten Türkiye ile aynı katogoride yer alan Güney Afrika, Brezilya'ya vb. giren paranın haddi hesabı yok..

Neyse fazla uzatmadan, şöyle biraz araştırdım, Cumhurbaşkanı danışmanlarının bu konudaki sözlerini toparlamaya çalıştım..sonuç üzücü, neye bel bağladığımız belli bence:

Biraz Bülent Gedikliden:

"ABD VE AVRUPA'DA İŞLER DÜZELMEZ"

Gedikli şu yorumları yaptı;

"Dışarı bakıyorsunuz, ABD ve Avrupa'da kötü rakamlar geliyor. Bunu bile abartarak ekonomi yoluna giriyor diyorlar. Yok öyle birşey ne ABD'de ne Avrupa'da işler düzelmez çünkü insan odaklı yaklaşım yok. Gelir dağılımı son derece bozuk."
    ....................

"Fed faizi artırmak istiyor ama nedenini izah edemedi. Enflasyon bir türlü yukarı çıkmıyor. Demek ki sorun var, faizi öyle kolay artıramaz..Bilanço küçültmesi de yıllar alacak bir süreç...MB parayı çekiyor diye likiditede filan eksiklik olmayacak"
    ....................

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Bülent Gedikli, "FED'in faizi arttıramadan bilanço daraltıyorum demesinin reel anlamda etkisi yok. Sözlü ve psikolojik yönlendirme ile yönetmeye devam ediyorlar" dedi.

ABD'de enflasyonun Temmuz ayında yüzde 0.1 ile beklentinin altında kaldığını, çekirdek enflasyonda artış sağlayamamalarının ve Trump'ın hareket alanını daraltan ABD'deki vesayet sisteminin küresel ekonomide belirsizlik oluşturmaya devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gedikli, " Türkiye açısından olumsuz bir etkisi olmadığı gibi FED'in bilanço azaltımı ve faiz artışını gerçekleştiremiyor oluşu, gelişen ekonomiler için mikro reform fırsatı sunmakta. Yabancının yatırım iştahı Türkiye'de olmaya devam edecek.

Türkiye'de beklentileri bozmak isteyenlerin elinde malzeme kalmadı. FED faiz artışı, bilanço küçültme, AMB'nin likidite daraltması hepsi balon çıktı ve yüzlerine patladı.
    Cemil Ertem:

Dünyada şuan da iki tane rezerv para olduğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Dr. Ertem, "Biri dolar diğeri Euro, iki temel rezerv paranın da arkasındaki devlet güçlerinin, iktisadi ve siyasi yapıların sorunlu olduğunu biliyoruz. Bu durumda yeni bir para sistemi ya da yeni bir ticaret eş değer aramak kaçınılmaz oluyor.
    Fed bu ay faiz artırsa bile bu seviyelerden farklı bir yere gitmeyiz. Dolar etkisi bundan sonra gelişmekte olan ülkelerde minimal düzeyde olacak" dedi.
    Hatice Karahan:

Nitekim Institute of International Finance (IIF) tarafından geçtiğimiz hafta yayımlanan Capital Flows to Emerging Markets (Yükselen Piyasalara Sermaye Akımları) Ekim raporu da, bu yöndeki global gelişmeleri taze rakamlarla onaylamış bulunuyor. Örneğin, 2017’nin Ocak-Eylül periyotuna bakıldığında, portföy girişlerindeki aylık ortalama önceki yıla kıyasla yaklaşık ikiye katlanmış bir rakama işaret ediyor.
    Mehmet Şimşek:

Piyasa, ABD merkez bankası FED'in Eylül 2018'e kadar faiz artırmayacağını öngörüyor. Türkiye gibi gelişmekte olan ülkeler için iyi bir haber.

5. Fed den dolara....korkma saldir arkanda biz variz... 10 yıllıklar var.
    Dolar dan diger para birimlerine...ne diyonuz oglum siz ben hepinize yeterim.

Euro tl real ruble zar... oglum bak git!!

Toplanip girisiyorlar ve dolarin kafa göz dagiliyor

İşte böyle Sn. vicente , sebep sonuç ilişkisini anlayamazsan, senin deyiminle doların neden çöp para olduğunuda anlayamazsın..

Dünyanın en iyi carry-trade parasını vermeye devam et sen..gelecek kuşaklar seni hayırla ansın..

Anlayabilene tabii..anlamayanlara sivrisinek, saz felan..

bunlar ne para aliyolar acaba program basina yada reklam karsiligi mi anlasmilar-
    sizin 10 reklam yayinlansin 2 tanesi bedeli de hafta da 1 gun 1 saat ahkam kesmece ve kurum sozel reklam mi diyolar acaba

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    hahahahahaha

sabah sabah iyi guldum. Allahta seni guldursun

bu adamlari da ekonomist diye tv ye cikariyorlar, hey Allahim
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

8. Sonra faizler cok dusuk olmali.. islamcilarin uydurdugu safsatadir.
    Dusuk faiz hicbir zaman iyi degildir ki tr gibi enflasyon sorunu olan ve tuketim cilgini bir ulkede faizlerin dusurulmesi intihardir.
    1.87-3.94 hareketinin yarisi faizlerin gereksiz dusurulmesinden kaynaklandi. Diger yarisi da siyasi krizlerden.. yani fed in etkisi koskoca bir hic.

Ne yuksek ne dusuk faiz. Tr nin su an ki 12.5 seviyeleri gayet iyi biraz daha yukari bile olabilir. 10 dan asagi dusmemeli.
    Tr icin kur cok daha buyuk bir sorun.
    Çünkü tr tüketim uzerine dayali ekonomi.
    Uretim uzerine olsa faizler dusuk olmali derdim

Sayfa 847/1009 İlkİlk ... 347747797837845846847848849857897947 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •