Sayfa 853/1009 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 6,817 - 6,824 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Bugün CNN de alt yazı ile geçen haber ; Merkel, '' Türkiye' nin üyelik konusu bu toplantıda görüşülmeyecek '' dedi .

Bu durumda bu hafta 19 ekim için AB den bir tehlike yok demektir. Dolar düşebilir, başka sebepler çıkmaz ise..
    ehh yazdık..
    Almanya ile hırlaşmanın nedeni Almanyada ki seçimler diye..

Tiyatro dedik..

Yakında merkel bize gelir yada rte ona gider..Owww bi bakmışsınız neler deniyor karşılıklı..
    Gülücükler ticareti 5 katına çıkarma planları ortak fabrika kurma çalışmaları teröre karşı beraber çalışma azmi..
    oy oy oy..

Vize olayı da tiyatro..

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    ehh yazdık..
    Almanya ile hırlaşmanın nedeni Almanyada ki seçimler diye..

Tiyatro dedik..

Yakında merkel bize gelir yada rte ona gider..Owww bi bakmışsınız neler deniyor karşılıklı..
    Gülücükler ticareti 5 katına çıkarma planları ortak fabrika kurma çalışmaları teröre karşı beraber çalışma azmi..
    oy oy oy..

Vize olayı da tiyatro..
    Sn. Gund alıntıladığın yazıdan nasıl o tür sonuçlar çıkarabiliyorsun şaşıyorum doğrusu..tabiki fikir fikirdir ama herşeye de tersten bakılmaz ki..

AB Komisyonundan Türkiye konusunun da değerlendirildiği bir rapor hazırlanmasını istediklerini belirten *Merkel, "Elbette henüz burada bir karar vermeyeceğiz. Ancak Türkiye ile ikili ilişkileri nasıl gördükleri ve gerektiğinde bunlardan nasıl sonuçlar çıkarabileceğimiz konusunda mevkidaşlarımın da görüşlerini dinlemek isterim. Somut kararlar değil, açık bir tartışma bekliyorum." diye konuştu.
    Tabiki Türkiye ile üyelik müzakerelerini öyle hemencecik bitirmek kolay değildir..fakat kadın(Merkel) son gelişmeler ile ilgili nasıl tedbirler alabiliriz diye görüş alış verişinde bulunuyor kanımca..yani yok öyle sarmaş dolaş-kuzu sarması durumlar..

3.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    1,5 m mesafe bırakmanız gerekirdi

Bence de...

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn. Gund alıntıladığın yazıdan nasıl o tür sonuçlar çıkarabiliyorsun şaşıyorum doğrusu..tabiki fikir fikirdir ama herşeye de tersten bakılmaz ki..

Tabiki Türkiye ile üyelik müzakerelerini öyle hemencecik bitirmek kolay değildir..fakat kadın(Merkel) son gelişmeler ile ilgili nasıl tedbirler alabiliriz diye görüş alış verişinde bulunuyor kanımca..yani yok öyle sarmaş dolaş-kuzu sarması durumlar..
    Savaş sanatı kitabından bir alıntı

Mükemmellik her savaşta çarpışarak kazanmak değildir. En iyi strateji savaşmadan kazanmaktır.

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    O egeli ben değilim

5. Türkiye için düğmeye basılmıştır.. Daha önce de dedim ya; bu adamlar hiçbir şeyi tesadüfi yapmazlar.. Almanya nın bu TR işini seçim malzemesi yapma işini kabul etmiyorum. Bu iç siyasette teselli malzemesidir. Merkel seçimlerden önce ne diyorsa seçimlerden sonra da onu diyecektir.. ABD lap top, sonra visa işini tesadüf mü yaptı.. Bu iş elbette inişli çıkışlı olucaktır.. Sancılı süreç bizi bekliyor.. Ama öyle ama böyle...

Her neyse,

Türkiye Almanya nın 20 küsürüncü ticaret ortağıdır.. Almanya için yokluğumuz asla hissedilmez... Keza ABD için de...
    Almanya Türkiye'nin 1.ci ticaret ortağıdır. Yokluğu finansal krizdir...
    Mozambik Türkiye'nin 20.ci ticaret ortağıdır.. Sanırım çimento gönderiyoruz.. Ama Mozambiğe birşey göndermesek de olur..

Yani; Mozambik bizler için ne ise; Türkiye'de ALmanya için o'dur...

Saçma sapan iç siyasi malzemelere inanmayınız rasyonel olunuz diyorum ya...

Geçenlerde yerel bir TV kanalı Almanya sokaklarında röportaj yapıyordu..

Muhabir yaşlı bir Almana soruyor...

-Türkiye'de siyasiler Almanya nın Türkiye'yi yapmış olduğu yollar, dökmüş oldukları asfaltlar ve kurdukları köprüler için kıskanıyor diyorlar. Siz TR ye yi kıskanıyormusunuz? diyor..

Yaşlı Alman önce şaşkın şaşkın etrafına bakıyor.. Dumur şeklinden çıkar çıkmaz cevap veriyor...

- Yoo.. Bizim de gayet güzel yollarımız ve köprülerimiz var. Kıskanmıyorum... Ama çok güzel sahilleri var diyor...

İstisnasız 10 Alman aynı reaksiyon ve cevabı veriyor...

Şimdi siz siyasilerin dediği gibi Almanlar bizi kıskanıyor lafına inanırmısınız?

İnanıyorsanız; ne mutlu size...

Sizden mutlusu yok demektir...

6.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    hiç akla yatkın gelmiyor ve oraya kadar gider mi bilmem ama 3. dünya savaşının taşları döşeniyor hissi uyandırıyor şu son yaşananlar.

pek adamakıllı konuşulmaz ama bakın para ve hegemonya krizi bu savaşların ana sebebidir.

arap-ortadoğu ülkelerine olan bu son doyumsuz, sonu gelmez silah vs. satışları, genel global açmazlar, rusyanın hiç olmadığı kadar yırtık dondan çıkar gibi ortada rahat rahat dolanması, tuhaf ittifaklar, ortadoğudan başlayan kaynama, delişmen dünya liderleri, saymakla bitmez bir zemin ve çok yoğun bir dünya gündemi var.

bilen birinizde çıkıp kehanetleri anlatsa da dinlesek nostradamustan
    Boş vakti olana Hearts of Iron 4 oyununu tavsiye ediyorum.Oyun 2. dünya savaşı oyunu.Oynayınca bugünkü dünyanın sıcak noktalarının neden sıcak noktalar olduğu,2. dünya savaşından kalma,kapanmamış hesaplar olduğunu,siyasetin,savaşların,arka plan stratejilerin neler olduğunu ancak 50 kitap okuyarak belki anlayabileceğimiz sorunları öğrenmeyi sağlayabilecek bir oyun.Tarih ve strateji meraklılarına bilmediğimiz tarihsel olayları da araştırma vesilesi oluyor
    Bizim eğitim sistemimizde 2. dünya savaşı o kadar detaylı anlatılmaz,zaten tarih dersleri bir netice çıkarmak analiz yapmak için de okutulmaz.Bu nedenle ilintili olaylara yabancılar daha sağlıklı bilgi ve bakış açısına sahip.Meraklısına şiddetle tavsiye ederim.

7.  Alıntı Originally Posted by RAVİ Yazıyı Oku
    özellikle ikinci dünya savaşından sonra aşırı çalışmaktan bol intihar vakaları olmuş. şimdi gidip metrolara tekmeyle doldurulan beyaz yakaılıları görseniz ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. biraz kültür meselesi bu, dünyanın büyük çoğunluğu da ortadoğuda yaşayan bizler için cennette olduğumuzu düşünmüyordur herhalde..
    Eskiden bizim tren istasyonlarında da vardı böyle gar görevlileri.Sadece İstanbul metrobüs hattı için değil birçok metroda vagonları doldurma görevlilerine oldukça ihtiyaç var.Yoksa intihar etmek günah denmeseydi bizde de bu tür olaylar çok yaşanırdı.Kabullenilmiş çaresizlik sendromuyla idare ediyoruz durumu

Sayfa 853/1009 İlkİlk ... 353753803843851852853854855863903953 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •