dolar 3.85 lere roketlerken bu başlıkta her gün ben ve diğer tl ci dostlar hop oturup hop kalkıp dolar alsak mı almasak mı diye bunalıma girmiştik dudu abi kaçan kovalanmaz ne ucuz kaldı ona bakın diye bize öğüt veriyordu ve sonuçta full tl de kaldım şimdi ne olur ne biter cidden bilmiyorum ne dolarda ne tl de ne malda nerde olursan ol güvenli limanın neresi olduğu meçhul 😀Sadece her zaman söylediğim enflasyon canavarı dolar artışı ile beslenir ve canavarı susturmanın tek silahı faiz !!
Bende bu konuda naçizane böyle düşünüyorum dolar alınacaksa bile bu seviyelerde kaçmaya devam ediyorken kovalamak mantıksız. alıcak olan 2 hafta önce 3,50 seviyesinden aldı ise karda bence..
Ha güvenli liman meselesine gelince belki burada fikir beyan edecek en son kişiyim ancak sadece amatörce şahsi fikrim ALTIN'dır..
Altın hesabı ile hem parayı ALtında tutup hemde kırıntı dahi olsa faiz almak.. Bana hep mantıklı gelmiştir..
Bugün bir bankanın Mt'si ile ayak üstü samimi bir sohbet yaptık. Yukarıdan baskı var yoksa şimdiye zaten mevduat faizi uçmuş olması gerekirdi cümlesi çok anlamlıydı ...
Sn.Bir esnasf.. Durum şudur... Anlamak isteyene, elbette...
Bir tren düşünün... Lokomotifin başı olan makine dairesindeki makinist ben frene basıyorum. Yavaşlamam gerek önümde viraj var ve ben bu virajı bu hız ile alamam.. Vagonlarda usul usul yavaşlasın diye hemen hemen her an ikaz ediyor...
( Fed 2008 yılında 0,8 trilyon USD olan bütçesi gaza basarak 5 trilyon USD yapmış. Bu hız bana yeter önümüz bu devasa bilanço ile görmüyorum, faiz artırıp ekonomiyi soğutacağım diyor)
Ama en arkalardan bir vagon diyor ki;
- Bana ne! Ben anlamam.. Ben gaz açar hızlanırım.. Durduramayacaksınız, engel olamayacaksınız bana! diye bağırıyor ve yavaşlamamakta direniyor..
Bilakis hızlanacağım diyor...
Ne olur sizce?
Bence ilk virajda, yavaşlayan tren güvenle seyrüseferine seyahatine devam eder.
En arkada direnen vagon ilk virajda savrulur, raydan çıkar, kaza kırım yapar ve ölümlere, yaralılara sebep olur...
Durum budur...
Bol kazanç dilerim...
Sayın bahri , sayın dudu ya bir şey diyemem o kendi doğru bildiklerinin arkasında ve parasını kazanıyor amma eğer siz bazı ahlaksız ve allahsız yabancı ve yerli yatırım kuruluşlarının ve bankaların yıl sonu 3.30 Dolar/Tl söylemlerine inanıp ona göre pozisyon aldıysanız maalesef büyük strateji hatası yapmışınız. Umarım Tl faizi DOĞAL durumuna gelmeli derken onun enflasyon altında iyice mundar olacağına işaret etmemiştir haramiler. Acizane tavsiyem ne benim nede başkalarının sözlerini dikkate almayın , dünyadaki`ni takip edemiyorsanız en azından TÜRKİYE de olan olayları objektif değerlendirin, göreceksiniz kimsenin aklına ve tavsiyesine ihtiyacınız kalmayacak kendiniz en doğru yatırım kararını vereceksiniz. Saygılar bol kazançlar.
Estağrufullah... Rica ederim...
Yani ABD gelişmekte olan ülkelere bas bas 2 yıldır diyor ki;
Ben ekonomiyi soğutuyorum... Yani faiz artırıp USD ın değeri artacak. USD anavatanına geri gelecek... Ve sizlerde ona göre önlem alın, diyor...
Burada polemiğe girmek istemiyorum. Çünkü burdan sonra fikirler değişiyor....
Siz de eğer Türkiye nin önlem aldığını düşünüyorsanız o şekilde, yok inanmıyorsanız bu şekilde yatırım yapacaksınız...
Ortada bir realite var, ama sonuç herkese göre farklı...
Bol kazançlar...
Yer İmleri