En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Bence Odeabank vs banka yada şirketlerin çıkardığı bu eurobond lara girmek için erken. Hele de 10 yıl vadelisine...10 yıl sonra bir Türkiye cumhuriyeti öyle yada böyle ayakta kalacaktır ama Odeabank veya bir başkası acaba hala faaliyet te olabilecek mi !. Şahsi düşüncem olup hiç bir surette adı geçen bankanın sağlam yada sağlam olmadığına dair bir söylem içermez ve tabiki yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalıdır.
Bu konuları konuş konuş bitmez.
Bu da sizin fikriniz algınız demek ki bişey diyemem.
Fakat 20 yıl öncesine göre arabe ve ev alımı zorlaştı diyorsunuz ya buna çok şaşırdım.
Yahu sokaklar son model araçlarla dolu.
İnsanlar 20 yıl önce yaşadığı evlerden çok daha iyi evlerde daha iyi şartlarda yaşıyor.
Bunlar gözle görülebilen apaçık gerçekler bence.
Bu dönemde sadece hükümeti destekleyenler ihale alanlar zenginleşti şeklinde de bir efsane sürekli dolaştırılıyor ama bir şehir efsanesi bana göre.
Toplumun genelince bariz refah artışı var.
Darbeler ve benzeri birçok olaylara ve mevcut dünya konjonktürüne rağmen.
İnanın başka ülkeler bu kadar olay yaşasa şu an hiçbiri bizim durumumuzda olmazdı.
Meclisi bombalanan bir ülke 1 haftada kendine geldi ya hangi ülkede bu mümkündür?
Eski Türkiye ekonomisi olsa 5 yıllık bir krize girerdi emin olun.
Bu ülke 2008 krizini de neredeyse hiç yaşlamadı.
Bunlar başarıdır işte.
Dolar yükselince kaç tane ihracatçı varki onlar düşünülüyor demişsiniz.
Sayı önemli değil.
Eğer ihracatçı olmazsa yaşayamazsa iphone ları samsungları hangi dolarla alacaksınız?
İhracatçı baştacı yapılmalıdır ve her tür yolla desteklenmelidir.
Aksi takdirde bugün yükselmesine kızdığınız dolar şu ankinin 100 katına çıkar
Türkiye ekonomisine tarihsel süreç içinde bakan ve inceleyen herkes bence ülkenin son 15 yılda iyi yönetildiğini bence görebilir.
Göremeyenler de bu yönetim gittiğinde yaşayarak görür
Verdiğim rakam ikinci elde oluşan piyasa fiyatı.
Satış hazineden olur sanırım ama tabiki bu işi şube halledecektir. Alt limit yüksek olabilir. 250.000 usd ya da 500.000 usd gibi.
* Çoğu kişi biliyordur ama yine de yazalım, eurobondlarda devlet garantisi yoktur. Banka/şirkete borç verirsiniz, ödeyebilirse öder. Ödeyememe yada batma durumunda yapabileceğiniz birşey yok.
Yer İmleri