Sayfa 889/1009 İlkİlk ... 389789839879887888889890891899939989 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,105 - 7,112 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Arkadaşlar fiziki dolar satın alırken özellikle en uygun satan bir banka varmıdır ? yoksa enpara'dan alıp geçeyim mi ?
    Enpara-ile bir iki yeri kıyasladım çok cüzi bir fark vardı arada..
    tavsiyeleriniz bekliyorum
     Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    Buradaki genel eğilime göre dolar alıp atacaksan tekrar düşün derim

En son 5 yıl önce öldük bittik az kaldı gelecek olan diyordu buradaki genel eğilim, şimdi de.

Karar senin
    Açıkçası ufacık bir ihtimalde olsa devalüasyon olursa beni bitirir. o yüzden paramın %35 ini dolar %15 altın (ikiside fiziki) ve yüzde %50 sini vadeli tl mevduatta tutacağım gibi duruyor
    Kararınıza saygı duyuyorum. Sadece oluşan algı üzerine hareket etmemeniz içi yazmıştım. Kendi kararınızla full dolarda da olsanız problem değil benim için
    Sizin için problem nasıl olacaktı onu da anlayamadım...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    İnsan kendi yatırım kararına uygun olmayan bir yatırım tercihi başlığında neden oturup durur?

Neyi bekler?

Nedir amacı? Misyonu?

Ben de bunu anlayamıyorum

3.  Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    Kararınıza saygı duyuyorum. Sadece oluşan algı üzerine hareket etmemeniz içi yazmıştım. Kendi kararınızla full dolarda da olsanız problem değil benim için
    Yok şuanki ortamda Full Tl'de kalmak risk ise Full dolarda kalmak bence o denli risk.

4. Benim ,
    Fiziki dolar hangi bankalardan daha ucuza alınır ? Yada aralarındaki fark gidip uğraşmaya değer mi ? sorusu da arada kaynadı gitti :==))

Benim ,
    Fiziki dolar hangi bankalardan daha ucuza alınır ? Yada aralarındaki fark gidip uğraşmaya değer mi ? sorusu da arada kaynadı gitti :==))
    bankalar aarsında 1-2 kuruş fark olur ama birbirine genelde yakındır. Ancak mesai saatleri dışında almaya kalktığında veya satmak istediğinde alış ile satış arasında ki makası geniş tutuyorlar
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Olurdum...

Bu ülkede yaşıyorum.

Ama olursa da en az zararla atlamaya çalışıyorum her kendi geleceğini düşünen vatandaş gibi...

Çok kriz gördüm.

Çok da zarar ettim.

Rüşvet alanlar bile dolar alıyor bu ülkede.

Yeşile merak hani...
    hergün bu mealde yazılar var ve oluyor onlara itirazınızı görmedim. Neyse uzatmayalım.

kraş olacak dolar alın ülke bitti uzatmaları oynuyorlar desem rahatsız olur muydun
    Walla ben onu bunu bilmemde ilk sekiz ayda ülkeye giren sıcak para, pardon kibarca portföy yatırımları 20 milyar dolar civarında bir para..sıfır, hatta negatif faizin hakim olduğu bir dünyada, dünyanın en yüksek carry parasını verdiğimiz için durum bu..cari açığın yaklaşık 3/4'ünü ise bu sıcak parayla finanse etmişiz..doğrudan yatırımlar da aynı sürede %35 düşmüş ülkede..ben bu rakamlardan vatandaş olarak rahatsız oluyorum..yoksa epeydir pek moda olduğu gibi hiç bir şeyden rahatsız olmamalımıyım..

Ne diyelim daha getirsinler biraz daha mı yiyelim, diyelim..ha doğrudur dolar almaya gerek yoktur..adamlar para çoğaltıp, çoğaltıp getiriyorlar, bizde belki çok daha fazlasını yeriz değil mi?

Peki siz bu durumdan rahatsızlık duymuyor musunuz?

Buradaki genel eğilime göre dolar alıp atacaksan tekrar düşün derim

En son 5 yıl önce öldük bittik az kaldı gelecek olan diyordu buradaki genel eğilim, şimdi de.

Karar senin
    böyle ipe sapa gelmez tek desteği olmayan yorumları doalr yatırımı yapan insanların topiğinde yazmakta ki amcın ne olabilir
    senin hissenin olduğu topiğe gelip şu cümlelerini hisse senedini anarak yazsa çok mu hoşuna gider
    burası dolar alan satan para kazanmaya çalışan yada paralarının satınalma değerini korumaya çalışan insanların topiği.
    öteki atarfta doların düşeceğini savunan adamalr var
    git orada şu yazdığın cümleyi yaz orada da aklı başında olan adamlar bile neye dayanarak yazıyorsun bunu der.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 889/1009 İlkİlk ... 389789839879887888889890891899939989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •