Sayfa 890/1009 İlkİlk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,113 - 7,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Kaynak: http://www.bloomberght.com/haberler/...ara-arzi-artti

En geniş tanımlı para arzı M3, geçen hafta yüzde 1,45 artarak 1 trilyon 620,2 milyar lira seviyesine yükseldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Seçilmiş Bilanço Kalemleri ve Para Arzı verilerine göre, 13 Ekim ile biten haftada M3 para arzı yüzde 1,45 artışla 1 trilyon 620 milyar 202 milyon 394 bin liraya çıktı. M3 para arzı, bir önceki hafta 1 trilyon 597 milyar 93 milyon 981 bin lira seviyesindeydi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by Hunter_sipek Yazıyı Oku
    Dolar veya Euro da artış beklememek lazım.sonuçta ülkesine sevdalı insan ülke çıkarını düşünür.kendi çıkarını ülke çıkarının önünde görmek bencillik olsa gerek en iyi tahminle
     Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Hım güzel ifade etmiş arkadaş. Ama büyükler ne yapıyor. Özellikle siyasiler sadece söz olmaz. İcraat lazım. Benim karnım yok bu sözlere. Köy kahvesinde söyleyin baya bir alkış alırsınız.
     Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    yarin dolar alsak vatan haini ilan edilmeyelim sonra?
     Alıntı Originally Posted by Hunter_sipek Yazıyı Oku
    Kuru milliyetçilik,hamaset yapmak değil amacımız ancak ABD ile çıkarlarımız çakışıyor o zaman ülkem adına ne yapmalıyım sorusunu sorarım kendime.siyasi bir amaçla değil.güzel ülkem insanları en az zararı nasıl alır onunla meşgul olurum.herkes biliyor ABD ve Almanya nın bizi köşeye sıkıştırmaya çalıştığını.o zaman kendi
    Ayağıma sıkmam mantıklı gelmiyor bana.herkese iyi geceler.
     Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Değerli Arkadaşlar,sadece kendi adıma konuşayım,(eğer burada yazılanlardan niyet okuma yeteneğiniz varsa sözüm size değil)ben en az 3-4 kez, bu forumun gediklileri ise yaklaşık 1000 kez söyledi,bir kere daha söyleyelim:BURADA DOLAR ALAN VE HİÇ KİMSE BUNU KÖTÜ BİR AMAÇLA YAPMAMAKTADIR,SADECE KISITLI BİRİKİMLERİNİN KAYBOLMASINI ENGELLEMEK TEMEL AMAÇTIR.Not:keşke euro tutsaymışız ,çok daha fazla değerlendi köftehor,ayrıca YTD...
    Buradakilere durmadan yazı yazıp da karşılığını alanlardan bir demet...

Devam ediyorum...

3.  Alıntı Originally Posted by bir-esnaf Yazıyı Oku
    Benim ,
    Fiziki dolar hangi bankalardan daha ucuza alınır ? Yada aralarındaki fark gidip uğraşmaya değer mi ? sorusu da arada kaynadı gitti :==))
    Dinci bankalar digital olarak 17:00 den sonrada al- sata izin veriyorlar sanirim ama bazi sartlari var. Bunun disinda fiziki alim satim icin denizbankin orani enparadan azicik daha uygun.

Tabi miktar artarsa isler degisiyor

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Walla ben onu bunu bilmemde ilk sekiz ayda ülkeye giren sıcak para, pardon kibarca portföy yatırımları 20 milyar dolar civarında bir para..sıfır, hatta negatif faizin hakim olduğu bir dünyada, dünyanın en yüksek carry parasını verdiğimiz için durum bu..cari açığın yaklaşık 3/4'ünü ise bu sıcak parayla finanse etmişiz..doğrudan yatırımlar da aynı sürede %35 düşmüş ülkede..ben bu rakamlardan vatandaş olarak rahatsız oluyorum..yoksa epeydir pek moda olduğu gibi hiç bir şeyden rahatsız olmamalımıyım..

Ne diyelim daha getirsinler biraz daha mı yiyelim, diyelim..ha doğrudur dolar almaya gerek yoktur..adamlar para çoğaltıp, çoğaltıp getiriyorlar, bizde belki çok daha fazlasını yeriz değil mi?

Peki siz bu durumdan rahatsızlık duymuyor musunuz?
    Genelde bu tür durumlarda ortadan kaybolunur..yada malum sebeplerden pek rahatsızlık duymamak bir gerekliliktir..kimbilir..

5.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Genelde bu tür durumlarda ortadan kaybolunur..yada malum sebeplerden pek rahatsızlık duymamak bir gerekliliktir..kimbilir..
    Sn enki sıcak para gelir ve gider kalıcı olan yatırım ve üretimdir. Bu durumdan sizin kadar bende rahatsızım. Kimse sütten çıkmış ak kaşık değil kökten ret ve kökten kabul anlayışına karşıyım.

umarım cevap olmuştur.

M3 para arzı 13 Ekim ile biten haftada 06 Ekim ile biten haftaya göre 0,01447 artışla şahlandı.

M1 para arzı 13 Ekim ile biten haftada 06 Ekim ile biten haftaya göre 0,01716 artışla şahlandı.

M3 artşının dolaşımdaki para M1'deki anormal yükselişten kaynaklandığı anlaşılıyor.

M3'deki artışın esasen mevduatlardaki artıştan kaynaklandığını düşünenler lütfen yukarıdaki grafiği dikkatli incelesinler. Zira son iki yıldır dolaşımdaki para M1 artışı M2 artışının üzerinde seyrediyor.
    Son düzenleme : elma; 19-10-2017 saat: 15:55. Sebep: Güncellepe.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Bende simdi 1000 dolar fiziki aldim. Bende mi ingiliz askerlerini ciceklerle karsilayan gruptanim.
    Ufak bir demetmiş sizinki...

Ama günah aynı...

İşgalci gavuru karşılama komitesindesiniz...

8. Aralık2016 dan bu yana en büyük dibs satışını geçen hafta yapmış yabancı. 600milyon dolar. Bunlar hemen dolara saldırmaz TL de biraz daha bekleyip uygun olan yerlerden kısım kısım alırlar.

Yine genele uyarlarsa dibs'te irili ufaklı satışlar devam eder.

Borsada alıcı varsa satış yaparlar, alıcı yoksa bir ralli yapma ihtimalleri var. Çıkabildikleri kadar mal çıkarlar, dolar fişeklediği zaman olanca güçleri ve yeni getirdikleri dolarlarla hem borsaya hem dibs'e hücum ederler.

Ancak bunları yaparken son zamanlarda endeksi düşürmüyorlar. Artık pala ne karar verdiyse.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 890/1009 İlkİlk ... 390790840880888889890891892900940990 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •