Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 550/1014 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,393 - 4,400 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Tanıdık İstanbul Seyrantepe Eroğlu inşaat SKYLAND dan kredi ile projeden ofis aldı . Ayda 40 bin kayme kredi ödüyor. Kredinin bitmesine halen 2 senesi var. . Öte yandan proje 2015 sonu teslim edilecekti 2107 sonu oldu halen teslim edilmedi. Kredi taksitleri ödenmeye devam ediyor, söz konusu kişinin işler durgun, likiditede acayip sorunları var, aldığı ofisi 4 yıl önceye göre %110 primliymiş satmak istiyor bu fiyatlardan keriz bulamıyor. Bırakın primli satmayı biteceği kuşkulu bir betona aldığı fiyata acaba müşteri çıkar mı ? Sinirler gergin , karamsarlık hat safhada. Şimdi bu kişiye acıyıp vah vah demesem çok mu ayıp etmiş olurum ?

2.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Sağolun sayın forumdaş, piyasanın içinde olan birinden tüm gerçekleri duymak güzel. Sonuçta siz bizden daha iyi görüyor ve biliyorsunuz . Ama siz söylemeseniz bile dışarıdan bakan normal zekalı bir insan dahi beton ekonomisinde durumun parlak olmadığını görür. Bende çevremdeki ve yeri geldikçe burada bu forumu takip eden iyi niyetli herkese aynı uyarıyı yapıyorum , aman ha sakın bitmemiş bir projeden, kat mülkiyeti tapunuzu elinize almadan, beton işine girmeyin diye. Benim merak ettiğim bu NEF, acaba bu kadar projenin altından başarıyla kalkacak sağlam kapitali var mı ? Bu konuda bilginiz varsa ve eğer burada paylaşmak istemiyorsanız bana özelden yazabilir`misiniz ? Çok sevdiğim bir arkadaş, benim tüm muhalif söylemlerime rağmen, ben bu firmaya çok güveniyorum beni yarı yolda bırakmaz diye yeni başladığı projeden daire almak istiyor da o nedenle sordum. Teşekkürler.
    Nef ile ortak bir şantiyede hiç çalışmadım. Şirketin durumu hakkinda bir yorumda bulunamam. Fakat 1-2 yıl kadar önce Yenibosnadaki nef 22 şantiyesinde bulundum bi danışmanlık işi için. Daire metrekareleri inanılmaz derecede küçüktü. Tamam artık markalı konutların hepsi bebek odasından hallice. Ama ilk defa bukadarda olmaz dedim. O tarihlerde o daireler 600k dan satılıyordu.

Ama inşaat olayının civisi çoktan çıktı. Hiçbir şekilde şu şirket çok sağlamdır diyemem. İsmini vermiyim ama herkesin duygugu bildiği bir şirket şantiyeye para vermeyi durdurdu. Belki Şubatta veririm diyor pişkin bir şekilde. Ve şantiyedeki daireler çoğu satıldı.

Hatta dahası Bilerek işi yavaşlatıp iskan alınmasının geciktirildiği. Böylece sıkışan daire sahiplerinin kredi çekip ödemelere devam edilmesi engelleniyor. Ve topraktan ucuza daire alan kişilerden daireler yok pahasına geri topladıkları şeklinde dedikodular var..

AMA DEDİĞİM GİBİ DEDİKODU kesin olmayan bişey için kimseyi suçlayamam
    Ama bişeylerin ters gittiği aşikar

3. https://www.sahibinden.com/ilan/emla...65526076/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...92249923/detay

Bu kadar küçük dairelerde insan nasıl yaşar

Hangi mobilyayı koyar hangi masada yemek yer

Hemde yenibosnanın kaşısında 600k ya

Alıntı Originally Posted by kakkala Yazıyı Oku
    Nef ile ortak bir şantiyede hiç çalışmadım. Şirketin durumu hakkinda bir yorumda bulunamam. Fakat 1-2 yıl kadar önce Yenibosnadaki nef 22 şantiyesinde bulundum bi danışmanlık işi için. Daire metrekareleri inanılmaz derecede küçüktü. Tamam artık markalı konutların hepsi bebek odasından hallice. Ama ilk defa bukadarda olmaz dedim. O tarihlerde o daireler 600k dan satılıyordu.

Ama inşaat olayının civisi çoktan çıktı. Hiçbir şekilde şu şirket çok sağlamdır diyemem. İsmini vermiyim ama herkesin duygugu bildiği bir şirket şantiyeye para vermeyi durdurdu. Belki Şubatta veririm diyor pişkin bir şekilde. Ve şantiyedeki daireler çoğu satıldı.

Hatta dahası Bilerek işi yavaşlatıp iskan alınmasının geciktirildiği. Böylece sıkışan daire sahiplerinin kredi çekip ödemelere devam edilmesi engelleniyor. Ve topraktan ucuza daire alan kişilerden daireler yok pahasına geri topladıkları şeklinde dedikodular var..

AMA DEDİĞİM GİBİ DEDİKODU kesin olmayan bişey için kimseyi suçlayamam
    Ama bişeylerin ters gittiği aşikar
    Bilgilendirmeniz için teşekkürler aynısını arkadaşa ileteceğim ama zannederim o çoktan kararını vermiş İstanbul Bahçelievler Nef den daire alacakmış. Ne diyeyim alsın hayrını görsün. Senin etkinle beş senedir beton almadım diye bize saydırıp duran var iyi oldumu allahtan kötü oldumu kuldan derler, alsınlar bakalım yeterki yarın öbür gün mötleri sıkışınca bizden maddi yardım istemesinler . Bunu söylerim başka da bir şey demem.

5. Birkaç 6-7 yıl önce bomontide rezidans yapıyoduk. Çatı dublexi bir kadın almış projeden(maketten). Neyse şantiye bitti kadın daireyi teslim almaya geldi. Kadın şok oldu çıldırdı. Salon fena değildi eyvallah ama odalar inanımaz ufazktı. Kadın dedidi benim bu odaya elbiselerim sığmaz. Yatağımı koysam dolabım sığmaz. Düşünün milyon dolar verip 4+1 alıyosun. O insanların mobilyasını kıyafetlerini duşunun iki kapılı ogrencı dolabının ancak sıgacagı odalar yapılıyor.

Neyse kadın esti gürledi beni dolandırdınız sizi mahkemeye vercem falan dedi
    kadına aynı şirketin başkabir projesinden nispeten daha geniş bir daire verildide orta yol zorla olsada bulundu.

Tabi o binanında zemininin bataklık olduğu ve bina oturumu yüzünden birkaç yıl duvarlarının sürekli çatlayacağı kadına söylenmedi

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...65526076/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/emla...92249923/detay

Bu kadar küçük dairelerde insan nasıl yaşar

Hangi mobilyayı koyar hangi masada yemek yer

Hemde yenibosnanın kaşısında 600k ya
    Birde Nef `in şöyle bir kazıklama sistemi var, sitenin yönetimi ilelebet kendi şirketi tarafından yapılıyor ve bildiğim benzerlerine göre gayet höst aidatlar alıyorlar.

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Bilgilendirmeniz için teşekkürler aynısını arkadaşa ileteceğim ama zannederim o çoktan kararını vermiş İstanbul Bahçelievler Nef den daire alacakmış. Ne diyeyim alsın hayrını görsün. Senin etkinle beş senedir beton almadım diye bize saydırıp duran var iyi oldumu allahtan kötü oldumu kuldan derler, alsınlar bakalım yeterki yarın öbür gün mötleri sıkışınca bizden maddi yardım istemesinler . Bunu söylerim başka da bir şey demem.
    Bu tür donguler sabahtan akşama gerçekleşmiyor malesef. Big short filminde amerikadaki konut balonunun patlayacağını tahmin eden ilk kişi hemen yatırımını o duruma gore ayarladı. Ama balonun patlaması tahmininden fazla sürdüğü için azdaha tüm parasını ve akıl sağlığını kaybediyordu.

Ama sonunda balon patladı ama adamın tahmininden birazdaha geç oldu.

Şahsen bende 2014-2015 den beri etrafımdakieri uyarıyorum..

Ama henüz patlamadı ama son 1 yıldır bayağı gazı kaçtı..

Bu tür donguler sabahtan akşama gerçekleşmiyor malesef. Big short filminde amerikadaki konut balonunun patlayacağını tahmin eden ilk kişi hemen yatırımını o duruma gore ayarladı. Ama balonun patlaması tahmininden fazla sürdüğü için azdaha tüm parasını ve akıl sağlığını kaybediyordu.

Ama sonunda balon patladı ama adamın tahmininden birazdaha geç oldu.

Şahsen bende 2014-2015 den beri etrafımdakieri uyarıyorum..

Ama henüz patlamadı ama son 1 yıldır bayağı gazı kaçtı..
    Gazı mı kaçtı yoksa gazı mı doldu ?

Sayfa 550/1014 İlkİlk ... 50450500540548549550551552560600650 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •