Sayfa 894/1009 İlkİlk ... 394794844884892893894895896904944994 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,145 - 7,152 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Böyle bir şey varsa TL piyasaya hangi kanaldan verilmiş olmalı?. Tcmb'nin kayıtdışı işlem yapması imkansız. anormal bir durumda dahi bunu muhasebe olarak bir yerde görmeliyiz.
    gardaş bunlar gerekirse matbaada TL basıp arka kapıdan konteyner la verirler. artık normal bir düzende değiliz.ÖSYM binasına 12km fiber çekilip sorunların çalındığı bir ülke burası. kim denetleyecek? bddk mı sayıştay mı? güldürmeyin beni.

KGF'nin ilk postası kazasız belassız geri ödenmeye başlandı ,
    çünkü bunlar zateni bankada mevduat hesabında duruyordu...
    Alan memnun satan memnun el oğluna da ne oluyor (durumu)

3.  Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    Sözüm dolar alana ve satana değil herkes kendi planına göre yatırımını yapar. Buna karşı değilim

Bunu 3. Defadır yazmak zorunda kalıyorum. Bende dolar alıp sattım mesele bu değil ki. Olayı başka yerlere çekmeyelim lütfen
    Daha önce dolar alanları istanbulun işgali sırasında ingiliz askerlerine çiçek atanlara benzeterek hakaretin en büyüğünü yap, sonra bende dolar alıp sattım de .

Şimdi ne zaman dolar alırsak vatan haini oluruz ne zaman alırsak olmayız , anlayamadım?

ayrıca kimse kimseye hakaret etmesin demişsiniz önce siz dolar alan herkesten özür dilemelisiniz hakaretinizden dolayı, zira bende de fiziki dolar var.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,112
     Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Dayılık ve gözdağı da işin galiba...

Altını çizdiğin ve hakaret kabul ettiğin lafım bir yanda, senin dolar alanlara sarfettiğin "işgal günlerinde İngilizlere çiçek verenler" lafı diğer yanda...

Sence hangisi gerçek hakaret?

Sanaldakilerle telefonla görüşme gibi bir niyetim yok...

Burada anlaşamadığım birisiyle kavgadan başka ne bekler bizi...

Gereksiz...

Red listeme bir kişi daha...
    Harbiden bu İngilize çiçek çok ağır bir laf.insan düşmanına demez ya.harbiden ayıp.

MI MAX cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

5.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    KGF'nin ilk postası kazasız belassız geri ödenmeye başlandı ,
    çünkü bunlar zateni bankada mevduat hesabında duruyordu...
    Alan memnun satan memnun el oğluna da ne oluyor (durumu)
    durun bakalım daha 10 da biri bile ödenmedi.bu ilk ödeyenler parayı zaten bankada tutan yemeyen tipler. ama bundan sonra batık miktarı kademeli artacak.

Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    M3 para arzı 13 Ekim ile biten haftada 06 Ekim ile biten haftaya göre 0,01447 artışla şahlandı.

M1 para arzı 13 Ekim ile biten haftada 06 Ekim ile biten haftaya göre 0,01716 artışla şahlandı.

M3 artşının dolaşımdaki para M1'deki anormal yükselişten kaynaklandığı anlaşılıyor.

M3'deki artışın esasen mevduatlardaki artıştan kaynaklandığını düşünenler lütfen yukarıdaki grafiği dikkatli incelesinler. Zira son iki yıldır dolaşımdaki para M1 artışı M2 artışının üzerinde seyrediyor.
     Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    M0 : Dolaşımdaki para - Banka Kasalarındaki Para
    M1: M0 + TL ve YP Vadesiz Mevduat
    M2: M1 + TL ve YP Vadeli Mevduat
    M3: M2 + Repo ve Para Piyasası Fonları + Bankalarca İhraç Edilen Menkul Kıymetler
    Tanımların Kaynağı: http://www.mahfiegilmez.com/2013/02/...kavramlar.html

M1 içinde sadece vadesiz döviz mevduatı var iken M2 içinde vadeli döviz mevduatı da var. Bankalardaki vadeli döviz mevduatı tutarının vadesiz döviz mevduatı tutarından çok daha büyük olduğunu ve son iki yıldır M1'in M2'den daha yüksek artış seyri izlediğini birlikte dikkate alırsak esasen dolaşımdaki TL tutarında ciddi artış olduğu sonucuna varabiliriz.
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    tcmb'nin verdiği likidite 6.eylülden (120 milyar TL'den) 18.10.2017'de 100 milyar TL'ye düştüğüne göre bu artış sadece para çarpanından ve yastık altı döviz altın v.b varlıkların bankacılık sistemine girmesinden kaynaklanmış olabilir. Yanılıyor muyum?. Zira tcmb dışında sisteme TL likiditesi enjekte edebilecek başka bir kaynak yok.

M1 bu denklemde ancak yastık altı döviz+altın+TL (kurban parasının sisteme dönüşü) ile artmış olabilir.

M3 ise artan M1 in daha yüksek bir para çarpanıyla genişlemesi ile yükselmiş olabilir.

Bunun dışında sisteme ek TL enjeksiyonu yapılmış olma ihtimali var mı?.

(bilmediğimiz bir şekilde tcmb'nin hazine bonosu satın alması dışında). Piyasaya bildirmeden tcmb'nin hazine bonosu alması mümkün mü? Açık piyasa işlemlerinin dışında ayrıca bir kapalı piyasa işlemleri döngüsü var mı?
    Kurban Bayramı biteli bir ayı geçti. Şimdiye kadar kurban parası mı kalır?
    Kurban parası zaten dolaşımdaki paraya, M1'e dahil olduğu için M1 artışına gerekçe gösteremeyiz.

Geriye TCMB matbaası tam kapasite çalışıyor demekten başka seçenek kalmıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Kurban Bayramı biteli bir ayı geçti. Şimdiye kadar kurban parası mı kalır?
    Kurban parası zaten dolaşımdaki paraya, M1'e dahil olduğu için M1 artışına gerekçe gösteremeyiz.

Geriye TCMB matbaası tam kapasite çalışıyor demekten başka seçenek kalmıyor.
    bassınlar ya boşverin para basmaları biz dolarcılara yarar. hadi MB beline kuvvet....

Alıntı Originally Posted by sahbaz Yazıyı Oku
    Sözüm dolar alana ve satana değil herkes kendi planına göre yatırımını yapar. Buna karşı değilim

Bunu 3. Defadır yazmak zorunda kalıyorum. Bende dolar alıp sattım mesele bu değil ki. Olayı başka yerlere çekmeyelim lütfen
    Benim de yazalı 2-3 oldu ama bir kez daha yazayım..2001-2002 idi sanırım (Ak parti ile ilgisi yok)..Templaton fonu yöneticisiydi, Türkiye yi seviyorum güzel paralar kazandık bu ülkeden demişti..hiç unutmuyorum..

Önceki yazımda 123 milyar dolar olarak sıcak para miktarından söz eden modern görünümlü , gözünü para hırsı bürümüş iyi bilinen bir yandaş yazardı..söylediğine göre yabancıların Türkiye ye güveniymiş bu..

Ancak sizin açınızdan bakarsak olaya ,123 milyar dolar sıcak parayı pekte kaale almamışsınız anlaşılan..kusura bakmayın da böyle bir durumda, ya sayı saymayı bilmiyorsunuz , yada hiç dayak yememişsiniz derler adama..

Olaya sıcacık tutan para açısından bakıldığında, sizin bahsettiğiniz şekilde, o öyle demiş, bu böyle demiş..pek bir önemi yok aslında..hepsi kıl, tüy..

Sonuç olarak yazılarınızdan samimi olmadığınız anlaşılıyor..bırakalım başka şeyleri, sıcak parayla ülke yönetilemeyeceğini iyi bilmeniz gerekirdi..Allah hepimize kolaylık versin, ne diyelim..hoşçakalın..

Sayfa 894/1009 İlkİlk ... 394794844884892893894895896904944994 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •