Artan

3,63 10 18:10
15,73 10 18:10
73,80 9.99 18:10
99,10 9.99 18:10
131,00 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

208,80 -10 18:10
86,05 -9.99 18:10
1,72 -9.95 18:10
5,02 -9.87 18:10
3,42 -8.8 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.186.184.212,16 18:10
10.535.484.199,25 18:10
7.558.517.350,11 18:10
6.808.187.869,30 18:10
6.140.509.840,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 7975 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. 1. Dolarla ithalat yapıyoruz.
    2. Bu dolar talebini tetikliyor.
    3. Dolar talebi USDTRY paritesini yükseltiyor
    4. Yükselen parite enflasyon doğuruyor.

Bu önermeler doğru ise şunlar da doğru değil midir?

1. Bazı dış ticaretleri dolar dışı paralarla yapmak dolar talebini düşürür.
    2. Dolar talebi düşerse USDTRY paritesi düşer.
    3. Parite düşerse enflasyon düşer.
    4. Enflasyon düşerse faiz de düşer.

ABD faizleri artırmakta olduğu için Dolar tüm dünyada artış eğiliminde iken dolar ihtiyacınızın azalması enflasyonla mücadelede neden pozitif etki etmesin ki?

Tüm bunların ötesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın D8 zirvesindeki önerisini Doların dünya üzerindeki hegamonyasını sarsmaya yönelik bir adım olduğu için özellikle önemsiyorum.
    ABD için bu elbette kırmızı çizgidir.
    ABD Doların hegamonyasına halel getiren her lideri her ülkeyi kesinlikle cezalandırdı bugüne kadar.
    Fakat D8 ülkelerinin tümünün benimseyip uygulaması durumunda birşey yapamaz.
    D8'i D20 yapalım önerisini de bu kapsamda düşünülmüş bir çözüm oalrak görüyorum.
    İnşallah hayata geçer.

Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Ticaretin hangi para ile yapıldığının hiçbir önemi yok isterseniz buzağı ile ödeme yapın; cari açık cari açıktır. Olmayan bir para ile alım yapmaya kredi denir ve sonsuz üretimi olmayan bir varlık üzerinden borç biriktirmek her türlü aynı kapıya çıkar. Biriktirdiğiniz borç kendi para biriminizden ise enflasyonu; yabancı para cinsindense devalüasyonu tetikler. Nerden başladığı da çok önemli değil; enflasyon-devalüasyon iç beslemeli bir döngüdür.

Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    1. Dolarla ithalat yapıyoruz.
    2. Bu dolar talebini tetikliyor.
    3. Dolar talebi USDTRY paritesini yükseltiyor
    4. Yükselen parite enflasyon doğuruyor.

Bu önermeler doğru ise şunlar da doğru değil midir?

1. Bazı dış ticaretleri dolar dışı paralarla yapmak dolar talebini düşürür.
    2. Dolar talebi düşerse USDTRY paritesi düşer.
    3. Parite düşerse enflasyon düşer.
    4. Enflasyon düşerse faiz de düşer.

ABD faizleri artırmakta olduğu için Dolar tüm dünyada artış eğiliminde iken dolar ihtiyacınızın azalması enflasyonla mücadelede neden pozitif etki etmesin ki?

Tüm bunların ötesinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın D8 zirvesindeki önerisini Doların dünya üzerindeki hegamonyasını sarsmaya yönelik bir adım olduğu için özellikle önemsiyorum.
    ABD için bu elbette kırmızı çizgidir.
    ABD Doların hegamonyasına halel getiren her lideri her ülkeyi kesinlikle cezalandırdı bugüne kadar.
    Fakat D8 ülkelerinin tümünün benimseyip uygulaması durumunda birşey yapamaz.
    D8'i D20 yapalım önerisini de bu kapsamda düşünülmüş bir çözüm oalrak görüyorum.
    İnşallah hayata geçer.
    Türkiye'nin dünya ticaretindeki payı %1.2. böyle bir durumda TL dışı herhangi bir para birimiyle yapılacak ithalat var olan cari açık seviyemizi ve dövize olan baskıyı değiştirmez.

Türkiye'nin cari açığı kapanmadan yerel para birimi ile ticaret sadece basit bir mahsuplaşma işleminden öteye gitmez. Cari açık zaten yerel paranın takas için yeterli olmadığının en büyük kanıtıdır.

USD ve EUR gibi paraların arkasında sadece büyük bir politik güc yok , ayrıca ciddi anlamda bir teknoloji ve yetişmiş insan kaynağı var. Bunu küçümsemek doğru olmaz. Eğer bu para birimlerinin hakimiyetini zayıflatmak istiyorsak benzer yüksek eğitimli insan gücüne erişmek gerekir. Başka çare bence yok. Bunun dışındaki her türlü hamle sembolik kalır, sonuca varamaz. Devenin bir nalını elimize alıp , eh şimdi 3 nal bir de deve bulsam bu iş tamamdır dememeliyiz.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •