Sayfa 923/1009 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933973 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,377 - 7,384 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

ABD medyasında Türkiye'ye karşı antipropaganda rüzgarında yeni flaşa gelişme:

' Rıza Sarraf davasında Türkleri utandıracak kirli çamaşırlar ortaya dökülecek '

ABD merkezli CNBC yayın kuruluşu, 'Rıza Sarraf davasının sonu Türkler için yüz kızartıcı olacağı' iddiasında bulundu.

© AFP 2017/ OZAN KOSE

https://tr.sputniknews.com/turkiye/2...-camasir-cnbc/

Nerde ABD'deki bizim Diaspora ?

haydi yiğitler
    Türk-Azeri Koalisyonu CNBC TV'si önünde neden pretestoda bulunmazlar ,anlamıyorum.
    Oysa bunlara örtülü ödenekten süper paralar ödendiğini dünya alem biliyor.
    Bunun karşılığın görmek her vergi mükellefi vatandaş gibi hakkımız.

2.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Aslında; bu sorunun temel nedeni o kadar basit ki !

Bu ''neden'' ile yüzleşmek hiçbir Türk yöneticisinin işine gelmiyor .

Herşey; şu sorunun cevabını aramaktan geçer !

'' Türklerin , yurt dışında neden 100-150 mlr Doları var ?''

Bunun sebeplerini ortadan kaldırmadan ne tartışsak boş,

Bugün , Katar'dan 20 mlr usd gelecekmiş!

Yarın , Hindistan'dan XXX mlr usd gelecekmiş!

haberlerini bekleriz...

nesiller geçti , hep aynı yerdeyiz
    Son 20 yılda 3-4 kere devalüasyon yaparak 1 günde halkının birikimini ve emeğini hiçe sayan bir ekonomi anlayışı için gayet normal bir yaklaşımdır.
    Bu ve bundan önceki yönetimler ayrım yapmadan söylüyorum gerek aşırı TL emisyonuna giderek gerekse aşırı dış borç alarak ve bunu popülist harcamalarda kullanarak aslında halka sanal bir büyüme yarattılar. Bir nevi halkı yanılttılar. Bedelini yine halk varlıklarının ve emeğinin erimesi ile ödedi.
    Sanıyor musunuz ki son 20 yılda yapılan bu devalüasyonlar unutuluyor, halkın uzun vadeli hafızasında öyle bir yer ediniyor ki, devlet gerçekten zora düştüğünde korkarım ki bu hafıza tekrar canlanıyor ve aktif hale geliyor.
    Bu öyle bir hal almış ki %43 dolarizasyona , yastık altı altın ve döviz eklendiğinde artık Türkiye için çift birimli bir para sisteminden bahsedebiliriz. Tahminime göre tcmb para politikasındaki kontrol gücünü ya kaybetmek üzere ya da o noktaya çok yakın.
    Son 20 yılda bu devalüasyonlarda emeği geçenler bu tabloyla övünebilirler.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Hükümetin Mandrakesi olarak bilinen Londra Borsasından ithal sayın bakan şapadan yeni tavşan çıkardı :

Tüm Konutlarda Deprem Sigortası Zorunlu Olacak

( yani vatandaşın cüzdanında kalan son 5-6 yüz lirayı da illaki alacak ,çünkü hazinede para kalamadı mı ?)

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2000 ile 2017 yılları arasında zorunlu deprem sigortasının yapılma oranlarına değindi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu oran çok düşük bulduğuna belirtti.

http://www.mymemur.com.tr/tum-konutl...cak-89986h.htm

sadece enayileri ilgilendiren bir zorunluluk ... sahi son af yoluyla ödenemeyen vergi topladılar mı ?

4.  Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    Hükümetin Mandrakesi olarak bilinen Londra Borsasından ithal sayın bakan şapadan yeni tavşan çıkardı :

( yani vatandaşın cüzdanında kalan son 5-6 yüz lirayı da illaki alacak ,çünkü hazinede para kalamadı mı ?)

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, 2000 ile 2017 yılları arasında zorunlu deprem sigortasının yapılma oranlarına değindi. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, bu oran çok düşük bulduğuna belirtti.

sadece enayileri ilgilendiren bir zorunluluk ... sahi son af yoluyla ödenemeyen vergi topladılar mı ?
    İşte benim hükumetim. Nasıl da kaynak buluyor. Pamuk eller cebe... Peki bu haberin sigorta sektörüne etkisi ne olur?

5. Evet ; sorun '' genetikleşti '' .

Ben; bunun, sadece son 20 yılın meselesi olduğuna inanmıyorum.

Sorun çok daha köklü.(eski)
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Son 20 yılda 3-4 kere devalüasyon yaparak 1 günde halkının birikimini ve emeğini hiçe sayan bir ekonomi anlayışı için gayet normal bir yaklaşımdır.
    Bu ve bundan önceki yönetimler ayrım yapmadan söylüyorum gerek aşırı TL emisyonuna giderek gerekse aşırı dış borç alarak ve bunu popülist harcamalarda kullanarak aslında halka sanal bir büyüme yarattılar. Bir nevi halkı yanılttılar. Bedelini yine halk varlıklarının ve emeğinin erimesi ile ödedi.
    Sanıyor musunuz ki son 20 yılda yapılan bu devalüasyonlar unutuluyor, halkın uzun vadeli hafızasında öyle bir yer ediniyor ki, devlet gerçekten zora düştüğünde korkarım ki bu hafıza tekrar canlanıyor ve aktif hale geliyor.
    Bu öyle bir hal almış ki %43 dolarizasyona , yastık altı altın ve döviz eklendiğinde artık Türkiye için çift birimli bir para sisteminden bahsedebiliriz. Tahminime göre tcmb para politikasındaki kontrol gücünü ya kaybetmek üzere ya da o noktaya çok yakın.
    Sn.Rxpu ...

Çok açık yazacağım.. Siyasette; muhalefet etmeyi bile terörizm ile bağdaştıran bir iktidarın artık şapkayı önüne alıp ciddi ciddi düşünmesi gerekir.

Şehadet şerbeti içinleri Peygamber efendimiz (S.A.V) efendimize en yakın makama sahip olduklarını söylerken; şehadet şerbetini içmeye en hazır makam olan Diyanet İşleri Başkanlığına, şehadet şerbeti içmesin diye 1,000,000 USD a tam zırhlı yarı Tank Mercedes alınması nedir?

Bu arada Vatikan dan Türkiye'ye gelen Vatikan Başkanı aynı zamanda Katoliklerin RUHANİ lideri PAPA; ülkesinde FIAT ALBEA ve TR ye gelince kendisine Renault CLIO makam aracı istemiştir..

Vatikan Türkiye'den daha fakir diye mi?

Bu durumda Katolik Lider PAPA şehadet şerbeti içmek konusunda bizim diyanet işleri başkanlığından çok daha istekli görünmektedir...

Eskiden mamak gecekondularında oruç açan Başbakanlar şimdi 40 m çapında masalarda iftar ediyor.
    Eskiden 3+1 Keçiören de daire de otururken; şimdi Saraylarda oturuluyor...

Eskiden Belediye den gelen halkı tanıyan milletin sıkıntılarını bilen Merkezi Hükümet varken; şimdi halktan uzak, merkeziyetçi, bürokratik ve danışman ve de koruma ordusu ile kuşatılmış halkın sıkıntılarından geçim derdinden bi haber bir iktidar var.

Amacım asla birilerini aşağılamak filan değildir. Bu cümlelerimi bile yazarken 10 kez düşünüyorum hakaret var mı diye? Hakaret kötü söz filan yok.. Sadece uykuda olan iktidarı haddim olmayarak uyandırmak, eleştirmek istiyorum...

Yoksa yarın miilet için devlet için çok geç olucaktır...

USD da pozisyonlanmış birisi olarak asla ve asla amacım USD yükselmesi değildir. Bu vatanın evladıyım ben. Bu vatan için dedem Ardahandan Çanakkale ye savaşmak için 8 ay yürüdü ve İstiklal Madalyası alıp Gazi oldu.

Ama dediklerim yapılmaz ise; kulak arkası yapılırsa; duyulmaz ise benim yapacak bir şeyim kalmaz ve çaresizce USD da pozisyon açmak zorunda kalırım. Bile bile para kaybedemem...

Sonuçta "Mal Canın Yongası...."

Maalsef bu kafa ile USD da yükseliş kaçınılmaz...

Ayrıca; bu tip işlerde oyun kurucu olabilmek için daha önceden planlarınız olması gerek...

Ardahan da eski bir TÜRK atasözü vardır...

"Zamanında Aşuğu biriktirir, yeri gelince oynamak için..."

Ama bizim aşuğumuz fazla değil; hiç yok...

Aşuk; Hayvanların kuzu koyun keçi inek camuz gibi hayvanların eklemlerinden çıkarılan; ve kemik ile oynanan eski bir Türk arazide oynanan oyun..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku

Geçmişteki depremlerden sonra, deprem sigortası yaptıranlar devletten yardım alamadılar.

Sigortadan aldıkları tazminatlar evlerinin yaptırmaya yetmedi.

Deprem sigortası yaptırmayan yurttalşalara ise devlet TOKİden konut yaptırdı karşılıksız verdi.

Bu mu adalet?

Bu mu sisteme verilen önem?

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    gardaş biz niye geçen sene dolara yattık işte bunun için.şimdi tek endişem kambiyo rejimini iptal edip doları yasaklayıp DTH leri zorla TL ye çevirmeleri. 500 milyar $ dış borçla bu ne kadar possible göreceğiz. bence YEMEZ. haa daha beteri var günlük döviz çekim sınırlamasıda olabilir. bakın diyecekler dolarınıza el koymadık ama çekemezsiniz. illa kasaya koyacaz anlaşılan.ama banka kasası değil bu. banka kasası = vadesiz hesap, hiç bir güvenliği yok,1960'ı örnek verip onuda açacaklar. birisi "Bakın çok enteresan CHP'li darbeciler 1960'da banka kasalarını açtırmışlardı" o halde bizimde hakkımız diyecek.

Sayfa 923/1009 İlkİlk ... 423823873913921922923924925933973 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •