Sayfa 950/1009 İlkİlk ... 4508509009409489499509519529601000 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,593 - 7,600 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Hazine, rekor faizde verse istediği kadar borçlanamıyor...

Yeni sorunumuz bu...

İşin garibi, MB nda nakit olanaklar mebzulen varken nedense borçlanma ihtiyacı duyuyormuş.

Bugün gene hazine tahvil ihraç etmekte.

Bakalım dünkü gibi mi olacak işin talep kısmı.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Zaten dolarda yükseliş kaçınılmaz..bir şekilde yükselecek..

Yat dolara..takmaya ne gerek var..
    He ...

Ben de Zarrabın kelle başı tazminatını ödemek için dolar biriktiriyorum zaten...

3.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Hırsız Kim
    Çin�in Guangzhou kentinde bir banka soygunu. Soygunculardan biri bankadakilere bağırır: �Kımıldamayın. Para devletindir, ama hayatınız sizindir.�Herkes sessizce yatar� Bunun adı �Zihin Değiştirme Kavramı�dır. Alışılmış düşünce tarzını değiştirmek�
    Bu arada müşterilerden bir kadın bir masanın üzerine yatmıştır. Ama bacaklar ortada� Soyguncu bağırır: �Edebini takın. Bu bir soygun, ırza geçme değil!�Bunun adı �Profesyonelliktir. İşin neyse onun üzerinde yoğunlaş!
    Soyguncular paraları yüklenip eve kapağı atmışlar. Daha genç olanı (MBA derecelidir) daha yaşlı olanına (ki bu ise 6 yıl ilkokuldan sonra terk): �Abi, hadi şu paraları sayalım,� der. Daha yaşlı olanı der ki: �Çok aptalsın be. Bu kadar para oturup sayılır mı? Bu akşam zaten TV haberlerinde kaç para çaldığımızı öğreniriz.�Buna �Deneyim� derler! Günümüzde deneyim kağıt diplomalardan çok daha önemlidir.
    Soyguncular bankadan kaçtıktan sonra Şube Müdürü, Şube Şefine hemen polisi aramasını söylemiş. Şef demiş ki: �Durun hele Müdürüm. Alacaklarını aldılar. Biz de bir 10 milyon daha alıp daha önce iç ettiğimiz 70 milyon dolara ekleyelim, ne dersiniz?�Buna �Dalgayı yakalamak� derler. Berbat bir durumu kendi lehine çevirmektir bu!
    Müdür der ki; �Yahu, her ay bir soygun olsa harika olurdu. Ne eğlenirdik!�Buna �Sıkıntılardan kurtulmak� derler. Kişisel mutluluk işinden çok daha önemlidir.
    Akşam TV haberleri bankadan 100 milyon dolar çalındığını açıklamış!Çaldıkları paranın çok daha az olduğu bilen soyguncular oturup saymışlar parayı� Tekrar tekrar saymışlar. Bakmışlar hepi topu 20 milyon! Çok kızmışlar bu işe;
    �Biz hayatımızı tehlikeye atıp 20 milyon çalabildik. Banka Müdürü bir el hareketiyle 80 milyon götürdü. Galiba soyguncu olmak yerine doğru dürüst eğitim görmek daha iyiymiş!�Bu �Bilgi altından daha değerlidir� demektir�
    Banka Müdürü çok mutludur. Özellikle bir süre önce borsada kaybettiklerini geri alabildiği için. Buna �Çalıyor ama çalışıyor� derler.
    Bu durumda HIRSIZ kim sizce?

SM-G9350 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    He ...

Ben de Zarrabın kelle başı tazminatını ödemek için dolar biriktiriyorum zaten...
    Aşkolsun Abi, kişi başı 460 TL düşüyor..elinin kiri bile değil..

5.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    He ...

ödeme konusunda seçenekler vardır sanırım

mesela peçeteye yazsak ..ödediğimizi belgelemiş olmaz mıyız?
    veya allah affetsin desek yada özür dilesek...

çalmıyorsan hırsızın yanında işin ne demi
    ahlak olmayınca gerisi teferruat ..

6.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Hazine, rekor faizde verse istediği kadar borçlanamıyor...

Yeni sorunumuz bu...

İşin garibi, MB nda nakit olanaklar mebzulen varken nedense borçlanma ihtiyacı duyuyormuş.

Bugün gene hazine tahvil ihraç etmekte.

Bakalım dünkü gibi mi olacak işin talep kısmı.

Yüksek faiz görece bir kavram,

Şahsen ben %17-18 arası kademede hazine bonosu alıcısı olarak bekliyorum.

%22-23 kademesinde ikinci bir grup var (pazarcışükrü ve grubu )

%27 bandında powerpc ve grubu agresif biçimde duruyor.

M3 para arzını arttırmadan yükselteceği her faiz kademesinde yeni gruplar devreye girer ve talep artar. Tcmb'nin elindeki nakdi sıkı para politikasından dolayı piyasaya vermemesi olumlu. Ancak M3 para arzını arttırmadan faizleri arttırması için ,yani bizim şartımızı sağlaması için , resesyonu göze alması gerekli. Bu da yine kırk katır mı kırk satır mı sorusunu gündeme getiriyor. Gazamız mübarek olsun.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

"Adamlar Günah İşleme Özgürlüğünü Kullanmışlar "

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,125
    460 tl 100 adet ecil eder ya ? Yada 100-120 adet arası trkcm...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 950/1009 İlkİlk ... 4508509009409489499509519529601000 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •