Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 566/1014 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 4,521 - 4,528 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Nef projesinde 2 gunde 500 e yakin daire satildi

http://www.hurriyet.com.tr/nef-hafta...tirdi-40619934

Daha once bu yazilari post ettigimde kiziyordunuz yalan haberlere inanma burasi Turkiye falan

simdi bu haber yalanmi?

yalansa bravo cunku sirket ismi projenin yeri fiyatlar hersey apacik belli

eger yalansa koskoca Hurriyet gazetesi nasil yalan haber yapabiliyor?

Dogruysa kriz varda bu kadar ev nasil satiliyor?
    yalan olması gibi bir durum yok ortada abartacak ne varki ? adamlar reklamın dibine vurdu ciklet alsan bile içinden nef reklamı çıkıyor gibi düşün.

en az %10 u reklama gitmiştir o 260 milyonun .

260/500 520 bine.

gerisini düşün artık.

ayrıca çoğu kendi banka çalışanlarına satılmıştır. ( tahminim )

2. Daha önce de yazdığım gibi bugün ülke forumlarının, sözlüklerin vb %90 ını maaşlı kesim oluşturuyor..
    Bu kesimin alın gücü enflasyon dan dolayı her geçen gün düşüyor ve normal olarak kendi alım güçleri düştükçe de ülkenin her gün daha kötüye gittiğini, emlak fiyatlarının uçtuğunu ve bu yüzden büyük kaosun yakın olduğunu savunuyolar..
    Fakat şunu unutuyolar ki maaşlı kesimin aksine üretici kesim, esnaf, ticaret adamı her gün nerdeyse listelerini güncelleyip ve hatta %10 hammadde zammını %12 zam yaparak satmaya çalışması sonucu karlar devamlı yükseliyor.böyle olunca da 150 bin liralık golfte de sıra olur, 1 milyon liralık evlerde satışa çıktığında 500 adet satar.. Ama forumlarda bunu kabul eden kimse çıkmaz..

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Daha önce de yazdığım gibi bugün ülke forumlarının, sözlüklerin vb %90 ını maaşlı kesim oluşturuyor..
    Bu kesimin alın gücü enflasyon dan dolayı her geçen gün düşüyor ve normal olarak kendi alım güçleri düştükçe de ülkenin her gün daha kötüye gittiğini, emlak fiyatlarının uçtuğunu ve bu yüzden büyük kaosun yakın olduğunu savunuyolar..
    Fakat şunu unutuyolar ki maaşlı kesimin aksine üretici kesim, esnaf, ticaret adamı her gün nerdeyse listelerini güncelleyip ve hatta %10 hammadde zammını %12 zam yaparak satmaya çalışması sonucu karlar devamlı yükseliyor.böyle olunca da 150 bin liralık golfte de sıra olur, 1 milyon liralık evlerde satışa çıktığında 500 adet satar.. Ama forumlarda bunu kabul eden kimse çıkmaz..

Tr deki işçi sayısı ve ticaret adamı sayısı arasında nasıl bir ilişki var .

Hangisi daha çok oranı nedir acaba .

Ticaret yapıp iyi Kazanandan çok bir çok sermayeyi sıfırlayan da mevcut .

Her ay maaşları ödesin diye cepten verenler ver .

Şöyle bir örnek vereyim Kapalıçarşı da ticaret yapan bir tanıdık vardı .

20 yıldan uzun süredir orada idi evli iki çocuğu var .

Ama bu sene senin dediğin gibi zam yapmayı işi bırakıp öğretmenlik yapmaya başladı en azında ne giriyor diye her ay sonu belli diye rahattır kafası .

AVM’de dükkanı olan bir ev kiracısı kirasını ödeyemiyor beyaz yaka çalışanı oğlu gönderiyor daha örnek ister misin .

Bakırköy merkezde ana caddede dükkanların yarısı kadar boşalıyor değişiyor yeni gelenlerde kapanıyor anca çok büyük sermayesi olan milyar dolarlık ayakta duruyor gibi .

AVM’leri de dolaştım pazar günü yarısı boş kiracı bekliyor durumda .

Her hafta 5_6 dükkan boş madem ticaret çok kazandırıyor niye kimse merkezde buna cesaret etmiyor.

Böyle tatlı ve risksiz kazanç var ise .

Belki sizin tarafta işler iyi olabilir ama genel piyasa o kadar da iyi değil benim çevremden gözlendiğim kadarıyla .

Yeni dükkan açıp iş yapan tek sektör yeme içme sektörü özellikle kebap vs tatlıcı onlardan kapatan pek olmuyor

Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir

4.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Sende insanlığın zerresi olmadığını anlamamıza vesile bir olay daha çok teşekkürler,birde utanmadan anlatıyor,şimdiden buna yancı çıkacak olan olursa ,evet benzer durumlarda insanlığı ön planda tuttum,yine tutarım,bu şahsın on da biri kadar zengin değilim ama ondan 10 kat iyi yaşamışımdır,nereden mukayese yapıyorsun derseniz,adam ABD den buraya gelip piknik tüple tatil yapmakla övünüyor :eve bir girdim zaten kotu mahalle tamam ama halida uyuyan iki kiz gordum biri sagir sanirim engelli oburude kansermis ama ucak muhendisi''diye yazıyor ve bu zavallıları 3 kuruş için evden atmakla tehdit ediyor,sen zaten Amerikalı olmuşsun,insanlığın zerresi kalmamış sende Yazık sana çok yazık
    Adam amerikalı olduğu için kapitalizmin esiri olmuş .

Yardıma muhtaç birisine yardım istediğinde gel evi köşe bucak temizlik yaptırmak ister ama yardım yapıyorum diye söyleyebilir ileride .

Öyle yapanlarda çok var sonuçta .

5. Yerli ve yabancı kapış kapış ev almış...geçen yıl çok da kötü olmayan Eylül ayına göre, bu yıl ki eylülde satışlar %29 arttı..hem artış olarak, hem de mutlak değer olarak çok ciddi rakam.

evet argumanları alalım..hani iflaslar gelecekti, hani emlak piyasası .oktan dı...fiyatlar herşeye rağmen %10 civar ıartarken, bu yüksek oran..bence işlerin sanıldığı kadar kötü olmadığını gösteriyor...ağaoğlu çakalı ters yorum yapmış bilerek..ben de işler bu kadar kötü olsa, bunu dillendirmezdi diyordum...haklıymışım.

http://www.bloomberght.com/haberler/...-kapis-ev-aldi

6.  Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    Daha önce de yazdığım gibi bugün ülke forumlarının, sözlüklerin vb %90 ını maaşlı kesim oluşturuyor..

beyaz yaka ile ilgili yorumun çok doğru..her yıl %5 civarı zam alabiliyor...ve bu kesimin enflasyonu en az %15...bu durumda her yıl %10 reel olarak geliri azalıyor...son 4-5 yıldır durum böyle (özellikle kıdemli, uzman seviyesindeki yüksek maaşlı kesimden bahsediyorum)...son 5 yılda alım gücünün reel olarak yarıya inmesi demek bu...inanılmaz bir oran aslında.

öte taraftan...beyaz yaka feci durumda, esnafı, bakkalı, çakalı çok iyi durumda hikayesi de tam bir safsata...benim etrafımda ailesindeki tek arabayı satıp işleri döndürmeye çalışan esnafta var...hatta eniştem, kulaktan dolma bilgi değil yani.

ama işleri çok iyi olanlar da var...ballı bir işi olan, komisyoncu, aracı, al-satçı ya da adrese teslim işlerle çok iyi durumda olan da var...zaten bu harcamaların çoğunu da bu kesim yapıyor bence...lüks araç, ev, emlak vs hep bu havadan kolay para kazanan kesimin alımları.

yani, dibine kadar adaletten uzak, pastanın çok haksız dağıldığı bir düzen oluştu...tüik in gelişr dağılıma ait istatistikler de bunu doğruluyor...en tepedeki %20 mamalarla, en dipteki %20 de devlet yardımlarıyla gelirini arttırmış...ortadaki üç %20 lik dilimde ise gelir düşmüş...özetle bir ülkenin temel direği olan orta direk, vergilerle, gelirden aldığı düşük payla eziliyor maalesef.

7.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yerli ve yabancı kapış kapış ev almış...geçen yıl çok da kötü olmayan Eylül ayına göre, bu yıl ki eylülde satışlar %29 arttı..hem artış olarak, hem de mutlak değer olarak çok ciddi rakam.

evet argumanları alalım..hani iflaslar gelecekti, hani emlak piyasası .oktan dı...fiyatlar herşeye rağmen %10 civar ıartarken, bu yüksek oran..bence işlerin sanıldığı kadar kötü olmadığını gösteriyor...ağaoğlu çakalı ters yorum yapmış bilerek..ben de işler bu kadar kötü olsa, bunu dillendirmezdi diyordum...haklıymışım.

http://www.bloomberght.com/haberler/...-kapis-ev-aldi
    Bunu en az 10 kere yazdım. Haberin kaynağı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK). TÜİK verilerine şu an yabancılar, yabancıyı geçtim bir Turk şirketi inanmıyor. Deloitte, PWC, KPMG gibi danışmanlık şirketleri hazırladıkları raporlarda ve sunumlarda bunlara alternatif kaynak bulacağız diye kıçlarını yırtıyorlar.

Sayfa 566/1014 İlkİlk ... 66466516556564565566567568576616666 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •