Sayfa 413/997 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 3,297 - 3,304 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. Fiba %13.80 TL

32 gun

2. USDZAR daha fazla değer kaybetmiş. -%2.7

Paramızın az değerli olması daha iyi.

Asgari ücret alan adam iPhone 8 veya Samsung S8 alamasın. Gitsin Vestel Venus alsın 500 TL ye. Olay budur.

Yedek parçası yüksek % olarak yerli olmayan her urun can yakacak ve zaten yaksın!

Klima Araba BeyazEşya vs vs.

Misal geçen hafta klima alacaktım. Arçelik tercih ettim. Döviz kuru yüksek olduğu için bakımını sordum yedek parçayı sordum, ithal olanların toplam sahip olma maliyeti çok yüksek geldi.

Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Ne oluyor ki?
    Sadece TL değer kaybediyor...

29K parasi olanlari bir kac alt lige alsak mi- ortam cok kalabalik lasti

Alıntı Originally Posted by DahaFazlaOlmaz Yazıyı Oku
    ingbank ablamın faiz oranını 13.50 den 8 e cekmiş 2 ay sonra bu nasıl olabilir yardım oysa 29k tl var

neden boyle

ironi = inori
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

Adam, paramiz diyince cebini mi yoksa ulke parasini mi soylemek istiyor - bunu dusundunuz mu

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Sen usd de değil misin?

5. herzaman büyük birikimlerinizin (ki genellikle bankaya yatırılır) ne kazandığı-ne kaybettiği önemlidir.. klima yükseldi , klima düştü - domates düştü, domates arttı..

doğal insanlar tarafından iyi niyetli, aklını kullanmayı bilen insanlar tarafndan kötü niyetli algı oyunudur..

örnek: 15 yıl önceye dayanan bütün hayatınızın birikimi banka da tl mevduattaysa akıl almaz zarardasınız.. yani somutlamak gerekirse 300bin, 500bin, belki 1milyon yada daha fazla zarar etmişiniz.

bunu fark etmek , anlamak gerekiyor.. arkadaşın dediği gibi "yemişim klimayı"

Hisse senedi mi alsin, 2008 de almistim 14K parayi 75K yapmistim ama surekli olmuyor boyle imkanlar

Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku
    örnek: 15 yıl önceye dayanan bütün hayatınızın birikimi banka da tl mevduattaysa akıl almaz zarardasınız.. yani somutlamak gerekirse 300bin, 500bin, belki 1milyon yada daha fazla zarar etmişiniz.

7.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Hisse senedi mi alsin, 2008 de almistim 14K parayi 75K yapmistim ama surekli olmuyor boyle imkanlar
    şu-bu yapsın gibi bir öneri yapmıyorum, esasen kaybetmemekten başka bir seçenek yok doğal insanlar için.. birilerine göre kaybederken farkında olmak yada olmamak arasında fark yoktur.

ben farkın olduğunu düşünüyorum.. en azından sistemin ve insanların ne olduğunu anlamak bakımından..

benim için önemli konu bu.. insanlar soğan kırıp ta hayatını devam ettirebilirler. yada pembe gözlükleri takarak ta bunu yapabilirler..

sadece "farkında olmak" kaybetmemek yada kazanmak için yapacaklarınız size kalmış, tabi alacağınız riskler de.

8.  Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku
    herzaman büyük birikimlerinizin (ki genellikle bankaya yatırılır) ne kazandığı-ne kaybettiği önemlidir.. klima yükseldi , klima düştü - domates düştü, domates arttı..

doğal insanlar tarafından iyi niyetli, aklını kullanmayı bilen insanlar tarafndan kötü niyetli algı oyunudur..

bunu fark etmek , anlamak gerekiyor.. arkadaşın dediği gibi "yemişim klimayı"
    geliri dolar olanın sevinmesini anlarım da geliri tl olanın sevinmesini anlamak mümkün değil !! Geliri tl olanın dolar artışından sevinmesi için hep doğru zamanda dolar almayı başarmış olması ve doğru zamanda satması lazım !! Mesela kasım 2016 da trumpun başkan seçileceğini öngörüp dolarda mevzilenmesi yada vize krizi gibi olayları önceden görebilecek medyumluk yeteneğine sahip olması şart !! 3.40 dan dolar aldım 4.50 tl olsun köşe olayım mantığı saçmalık bana göre !! Doları uygun zamanda alıp satan yokmudur illaki vardır keza borsada da vardır ama çoğunluk bunu beceremez ve dolar artışı çoğunluk için kilosu 35 tl olan tereyağının 44 tl olması ile sonuçlanır

Sayfa 413/997 İlkİlk ... 313363403411412413414415423463513913 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •