Sayfa 117/215 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon
Arama sonucu : 1717 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Temel Analiz 3.0

1. ekonomist dergisi temettü verimi oranlarını veriyor.ayrıca son sayfalarda hisse başı temettü oranı da veriliyor.her sektörün oranları ayrı ayrı verildiği için takip etmesi daha kolay

2. Dow kopekleri yonteminde senede bir kez ocagin 1 inde tvlere bakilip yuksek olanlar seciliyormus.

Ayni seyi bistte back test yapabilirmiyiz. ?

Yada yapabilecek varmi yada gosterin ben hesaplayayim.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

3.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Dow kopekleri yonteminde senede bir kez ocagin 1 inde tvlere bakilip yuksek olanlar seciliyormus.

Ayni seyi bistte back test yapabilirmiyiz. ?

Yada yapabilecek varmi yada gosterin ben hesaplayayim.
    Çok benzer yöntemi xtm25 uyguluyor. http://www.kap.org.tr/tr/bildirim-sorgu kısmından 2011 tarihinden itibaren her yıl endekse giren senetleri temettü verimine göre sıralatıp 10 hisseyi seçebiliriz. Bist-tüm için ise daha uzun sürer ama ideal'den yapılabilir sanırım.

4.  Alıntı Originally Posted by flexy Yazıyı Oku
    Çok benzer yöntemi xtm25 uyguluyor. http://www.kap.org.tr/tr/bildirim-sorgu kısmından 2011 tarihinden itibaren her yıl endekse giren senetleri temettü verimine göre sıralatıp 10 hisseyi seçebiliriz. Bist-tüm için ise daha uzun sürer ama ideal'den yapılabilir sanırım.
    onda yapamıyorum Tv sorgulamasını.

bir arkadaş yaparsa ilerleyen zamanlarda bakarız.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..

5.  Alıntı Originally Posted by sinatra Yazıyı Oku
    ekonomist dergisi temettü verimi oranlarını veriyor.ayrıca son sayfalarda hisse başı temettü oranı da veriliyor.her sektörün oranları ayrı ayrı verildiği için takip etmesi daha kolay
    Son yıl içinde verdiği hbt bir kenara not edilip gazeteden dahi güncel kapanış değerine göre verim ölçülebilir.

6. Uzun zamandır, işyat, credwest temettü verimliliği en yüksek şirketler diye biliyorum. Son 5 yıllık performansları endeksin altında. Burada açıklanan yönteme göre bu hisselere mi yatırım yapılacaktı?

7.  Alıntı Originally Posted by Mann Yazıyı Oku
    Uzun zamandır, işyat, credwest temettü verimliliği en yüksek şirketler diye biliyorum. Son 5 yıllık performansları endeksin altında. Burada açıklanan yönteme göre bu hisselere mi yatırım yapılacaktı?
    Sayın Mann;

topiğin 1. iletisindeki şekliyle devam etseydik bu 2 hisse muhtemelen portföylerde olacaktı, fakat topiğin ilerleyen sayfalarında YO, SPOR, TAŞ-TOPRAK, LEASİNG, FİNANS vb. bazı sektörleri değerlendirme dışı bırakınca getiri 2 katına çıkmıştı yanılmıyorsam.....

8.  Alıntı Originally Posted by Mann Yazıyı Oku
    Uzun zamandır, işyat, credwest temettü verimliliği en yüksek şirketler diye biliyorum. Son 5 yıllık performansları endeksin altında. Burada açıklanan yönteme göre bu hisselere mi yatırım yapılacaktı?
    Sadece inan ve sorgulama!

Sayfa 117/215 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •